-
Dość często jesteśmy w Berlinie i chodzimy tam do tajskiej knajpki, w której
serwują pyszne i niedrogie żarcie. Ja jestem zwolenniczką zielonego curry,
natomiast Narzeczony całkowicie zwariował na punkcie kurczaka z warzywami w
sosie orzechowym i teraz stale się domaga, żeby mu takiego zrobić w domu. Czy
ktoś dysponuje przepisem?
Sos jest gładki, aksamitny, słodkawy, lekko pikatny, na pewno jest w nim
mleko kokosowe, orzeszki ziemne, i całe uprażone orzechy nerkowca.
Co do war...
-
Bardzo serdecznie polecam ten przepis, jest łatwy do przyrządzenia i
potrawa smakuje wyśmienicie.... dosłownie palce lizać.... GORĄCO
POLECAM .... P Y C H A :)))))))))
-
Podoba mi się zdanie: "Polać piersi ciepłym sosem" :) Poza tym banalne
-
Rewelacja!!!!!!!!!!!! Wlasnie przed chwilka skonczylem jesc tego kurczaka i
jestem zachwycony. Dzieki za przepis. W sumie to widze same plusy dla tej
potrawy. Szybko sie przyrzadza i nie potrzeba zadnych wymyslnych dodatkow
ktorych mogloby akurat nie byc w domu. Aha, nie dodalem natki, wiec moze nie
odkrylem do konca tej potrawy. Ogolnie piatka z plusem.
-
uprzejmie prosze o przepisy. w wyszukiwarce znalazlam tylko na stronach
pychotki. ps. jadlam takiego kuraka bardzo dobrego Pod Papugami we Wrocławiu.
-
Może ktos podeśle mi coś z tego tematu. Od tak dawna szukam dobrego przepisu.
Dzięki pozdrawiam
-
Ratunku, ponoc cos takiego istnieje! Zaprosilam faceta, a on w zartach
zaproponowal wlasnie to. Jak to sie robi, plisssssssssssssssssssss?
-
Właśnie wykonane:
3 uda pokrojone na trzy części (pałka a podudzie jaszcze wpoprzek), 1 łyżka
przyprawy tandori masala, 2 łyzki ciemnego sosu sojowego, 1 łyżka startego
imbiru, 1 szklanka mrożonego groszku, 1 cebula pokrojona w ósemki, 500 ml
bulionu drobiowego, 4 ząbki czosnku, 1/2 l gęstego jogurtu, sól i ostra
papryka do smaku, oliwa do smażenia.
Uda zostały pozbawione skóry i tłuszczu, natępnie wymerdolone w tandori i
odstawione na godzinkę do lodówki. Potem na patelni podsm...
-
dzisiaj mają przyjśc do nas po raz pierwszy nasi znajomi. Zaplanowałam, że na
kolację zaserwuje pierś kurczaka ze szpinakiem i sosem z sera plesniowego.
Zastanawiam się tylko co do tego jeszcze podać: bagietkę? ziemniaczki? ryż?
Proszę o pomoc
-
Jutro na AleKino jest wieczór Indyjski z tej okazji ze znajomymi
chcemy coś ugotować Indyjskiego. Mam jeden sprawdzony przepis na
kurczaka w sosie garam masala. Moze znacie jakieś sprawdzone
porzepisy na dobre placuszki lub chlebki indyjskie. I jeszcze jakieś
mięsko, może sałatkę. W jakie pasty w słoiczkach powinnam się
wyposazyć, ewentualnie zrobić własną mieszankę.
Pozdrawiam
-
Warto dodac, ze trzeba caly czas dolewac wode az ryz zmienie, bo 1cm wody
szybko odparuje i ryz sie po prostu spali, nalezy wiec dodawac wody kilka
razy.