Dodaj do ulubionych

Filety z kurczaka w sosie cytrynowym

28.05.06, 16:20
Rewelacja!!!!!!!!!!!! Wlasnie przed chwilka skonczylem jesc tego kurczaka i
jestem zachwycony. Dzieki za przepis. W sumie to widze same plusy dla tej
potrawy. Szybko sie przyrzadza i nie potrzeba zadnych wymyslnych dodatkow
ktorych mogloby akurat nie byc w domu. Aha, nie dodalem natki, wiec moze nie
odkrylem do konca tej potrawy. Ogolnie piatka z plusem.
Obserwuj wątek
    • Gość: malinqa Re: Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: 62.141.222.* 24.07.06, 14:28
      bosh........ wlasnie skonczylam jesc kurczaka nawet wyszedl dobry i miekki, ale
      ten sos okropny strasznie kwasny psul caly smak kurczaka obrzydliwy i tak dalam
      mniej cystryny niz w przepisie ale bylo tak strasznie kwasne i obrzydliwe ze
      odradzam :((
      • Gość: marta Re: Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.chello.pl 27.07.06, 22:38
        super danie!! widocznie poprzednik na forum użył złych proporcji ;) danie
        szybko się robi, bardzo tanio, bardzo "podręcznie", i bardzo wskazane na te
        upały, bo ożeźwiające i świeżutkie :) gorąco polecam!
        • boltar1 Re: Filety z kurczaka w sosie cytrynowym 16.08.06, 18:34
          Ueaga! Zaczynam przygotowywać! Moja pierwsza samodzielna potrawa z użyciem
          ognia, pomijając ogniskową kiełbaskę. Jutro opiszę co wyszło i będzie to raczej
          wiarygodne, jeśli będzie smakować mojej koleżance. Jeżeli nie będzie to złozę
          to na karb niedoświadczenia. luzik...
    • Gość: Ania Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.bronowice.krakow.pl 19.08.06, 17:20
      Bleeeeeeee, Fuuuuuuuuuuuuuu najgorsza rzecz jaka kiedykolwiek jadłam! nie polecam.
    • brunia Filety z kurczaka w sosie cytrynowym 20.09.06, 20:45
      Bardzo smaczne!! nam wszyskim smakowalo.
    • Gość: Oda Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 14:50
      Mi niestety wyszło niejadalne obżydlistwo :(( Okropnie kwaśne i wstrętne :((
      • Gość: Ulala Re: Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: 157.25.39.* 18.10.06, 15:19
        Ja czasami mam ochote na kwasne, filet lub skrzydelka kurczkaa podsmazam na
        masle i dodaje czosnku oraz kwaksu cytrynowego czy tez cytryny, troszke soli
        smaki sie zmieszaja i naprawdę potrafi byc pycha.

.......masło, czosnek, cytryna.
    • Gość: timor Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.dsV.agh.edu.pl 21.10.06, 17:44
      Jak dla mnie to były za kwaśne, gdyby smak cytryny był ciut bardziej delikatny
      byłoby lepsze :)
      • Gość: zorientowana Re: Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.06, 16:45
        mój przepis jest trochę inny, bo daję sok ale z 1 cytryny [bez skórki], 5-6
        startych ząbków czosnku ,pół szkl.oleju,1łyżeczka curry,1łyżeczka białego
        pieprzu, 1 niecała łyżeczka soli,1 łyżeczka vegety,1łyżeczka papryki
        ostrej.Piersi przekrawam na cieńsze plastry i w tej marynacie trzymam 2 godz.a
        najlepiej zostawić na drugi dzień i smażę bez panierki na malutkim gazie na
        lekko złoty kolor.Super smakuje też z grila,albo wręcz piersi zastąpić
        skrzydełkami i wtedy można dodać 1łyżeczkę pieprzu cayenne będą "skrzydełka na
        ostro".Pozdr.
    • Gość: aleksandra Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.06, 13:14
      Jak dla mnie zbyt ostre. Dalam jedna cytryne i buzie wykrecalo. Sama cytryna.
      Nie moj smak, nie moj gust.
    • Gość: ana Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.uznam.net.pl 22.11.06, 18:26
      Mięso najpierw się soli a potem obtacza w mące.
    • Gość: wpi..ala3 kur3aków Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.ksknet.pl 11.01.07, 20:24
      rany- u mnie tragedia:(:( pierwszy kontakt z potrawą nawet znośny (nie gustuje
      w kwasnym-potrawa robiona pod moją przyszlą ex-żone:)) ale ostatecznie straszna
      gorycz...tak, że po kilku kęsach mialem dość. mój tata, z zamilowania domowy
      kucharz twierdzi, że za bardzo starłem skórkę cytryny stąd gorzki smak. dobrze,
      że dziewczyna była przeziębiona i zatkany nos oszczedził jej męk, które ja
      przed nią musiałem ukrywać (wkońcu nie mogłem narzekać na swój wyrób). ogólnie
      łatwa i tania w przygotowaniu, może modyfikacje ją ulepszą. ja tymczasme ide
      zrobić kanapki:):)
    • Gość: Ela Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.globalconnect.pl 22.01.07, 15:54
      Witam... Niepowiem skusiłam się na przepis... Zdecydowanie nalezy go poprawic:)
      Pomimo że zachowalam ostrożnoś wyszlo dosc kwasne chodz zjadliwe dzieki dodatkom
      z miodu, bazyli, imbiru i czosnku... :) mysle ze gdyby po prostu kurczaka tylko
      lekko skropic cytryna zyskalby po prostu ciekawa delikatna nute i byloby oki...
      Takze ryzykujcie i probujcie:)
    • Gość: qqs Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.ip24.pl 27.02.07, 17:33
      Troche zbyt gorzki mi wyszedl... Ale pozatym przepyszny:D pozdrawiam
    • Gość: AS Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.cust.tele2.pl 04.06.07, 13:15
      pytanko, czy smietana się nie zetnie???
    • Gość: babcia Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: 212.160.141.* 27.06.07, 17:16
      Do tych, ktorym wyszlo za kwasne. Trzeba dodac slodka a nie kwasna smietane.
      Ewentualnie dodac szczypte cukru. Sos trzeba zrobic osobno i dopiero dodac
      filety i dusic. Gwarantuje ze bedzie pycha. Osobom o bardziej wyrafinowanym
      smaku polecam limonke
    • Gość: piotr torun Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:49
      superek! bomba! fantastyczny przepis! dziekujE!
    • plym77 Filety z kurczaka w sosie cytrynowym 30.09.07, 11:41
      absolutnie fantastyczne. Nowy niepowtarzalny smak. Łatwe szybko i z fantazją.
      Można spokojnie zaczarować gości.
    • Gość: architektduszy Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.centertel.pl 04.11.07, 19:53
      Potrawa bardzo smaczna.Zrobiłem ją wczoraj.Wszystkim gościom
      smakowało,jeden tylko mówił,że za kwaśne i chwilę po tym wziął
      dokładkę ha ha.Myślałem o tych opiniach,że było za kwaśne i bałem
      się takiego efektu ale było ok.Problem chyba polega na
      proporcjach.Moje 4 filety miały 1.1kg a soku z cytryny było 1/4
      szklanki i takie proporcje gwarantują wykwintny smak z lekką nutką
      kwasu cytrynki.Polecam!!!!!Do tego zrobiłem ryż biały po brazilijsku
      i jako dodatek Baba Ganush.Wszystkim smakowało z tym,że jeśli
      chcielibyście się później całować to odradzam Baba Ganush ha ha ha.
    • Gość: paula Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.ztpnet.pl 09.12.07, 17:06
      SUPER REWELACJA!!!!!! PYSZNE!!! Palce lizać!
    • Gość: patti23 Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.range217-43.btcentralplus.com 21.01.08, 16:14
      Brzmi super,napewno zrobie:)mniami:)))
    • Gość: Pati Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.pixs.philips.com 28.02.08, 11:21
      zrobiłam i niestety nie dało się zjeść :(
    • Gość: Jadwiga Sosnowska Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: 195.116.30.* 28.02.08, 11:34
    • Gość: Karolina Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:14
      Obrzydliwe! Nie polecam!
    • Gość: monia Okrpne! Nie wiem jak może to komuś smakować, choć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 15:29
      są różne gusta. W życiu nie jadałam czegoś równie wstrętnego.
    • Gość: Nicko Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.chello.pl 18.12.08, 10:22
      Wszystko zależy od proporcji jak do małych filecików ktoś daje pół albo szklankę
      soku i skórkę z cytryny (nie mówię już o tych co do białego trą tą cytrynę) to
      się nie dziwię że wychodzi strasznie kwaśne gorzkie i niejadalne a jak się da
      nawet do małych filecików trochę soku 1/4 szklanki albo jeszcze mniej (bez
      skórki) to wyjdzie bardzo dobre

Pozdrawiam
    • Gość: zdenerwowana Filety z kurczaka w sosie cytrynowym IP: *.rev.snt.net.pl 17.11.09, 17:09

Ocet siedmiu złodziei to pikuś. Pan Pikuś. Sok najwyżej z połówki cytryny, a i
      to małej. I cukier brązowy. Generalnie do bani taki pomysł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka