Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      kwasu acetylosalicylowego

kwasu acetylosalicylowego

(4 wyniki)
    • Szanowna Pani Doktor, Mam pytanie związane z bezpieczeństwem stosowania Acesanu (50mg)-raz dziennie, w czasie ciąży. Jestem w 7 tygodniu ciąży, za sobą mam dwa poronienia i lekarz zapisał mi terapię kw. acetylosalicylowym. Po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się, że jest to lek przeciwskazany w ciąży. Z lekarzem będę się widziała dopiero za trzy tygodnie. Proszę o krótką informację na tego leku i jego bezpieczeństwa dla płodu. Z góry dziękuję.
    • Jaki lek mogę użyć zamiast polopiryny w przypadku przeziębienia? Jestem uczulona na polopirynę (od niedawna). Dziękuję.
    • Przepraszam, ze pytam tutaj ale nie znalazlam ogolnego Forum Zdrowie wiec moze tu uzyskam odpowiedz. Mam prawie 16-letnia siostrzenice, ktora ma klopoty zoladkowe po roznych lekach przeciwgoraczkowych. Ze mna jest podobnie, jedynie co mi pomaga bez dodatkowych objawow to aspiryna. Biore ja zreszta i jako srodek przeciwbolowy z bardzo dobrym skutkiem. Wiem jednak, ze dzieciom nie wolno podawac aspiryny wiec chcialabym wiedziec kiedy mozna juz spokojnie podac aspiryne nastolatce/ml...
    • ibuprom(5)

Czy to prawda że zażywanie ibupromu szkodzi zajściu w ciążę? Słyszałyście coś na ten temat?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się