pieczony czosnek
(3 wyniki)
-
Czosnek rozłupać na ząbki ale nie obierać. Posolić, polać oliwą i białym
winem. Piec 30 min. Pycha. Mam z tym jeden problem: moja rodzina mówi, że to
jest strasznie nie zdrowe. Jak jest naprawdę ?
-
własnie mi się on przypomniał jak kiedys robiłam.
Blaszkę wyściałałam folia aluminiową, smarowałam oliwka z oliwek, kładłam
całe głowy czosnku (z odkrojona górą), polewałam oliwką z oliwek i do pieca..
Po upieczeniu powstała pasta czosnkowa z łatwościa wysuwa się z ząbka. Potem
chlebek, masełko i smarujemy upiecznym czosnkiem, który rozpuszcza masełko-
dosalamy do smaku.,
Ach, czemu juz tak dawno tego nie robiłam... :DDD
-
Pytam osobo doswiadczone w przygotowywaniu i jedzeniu pieczonego czosnku wg
przepisow z watku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15872862&a=15872862
Czy tak przygotowany czosnek traci swoje wlasciwosci "zapachowe"? Czy tez
podczas spotkan nastepnego dnia nasi rozmowcy beda sie dyskretnie odsuwac?
Pytam, bo nie jestem pewniem, ze mozna przygotowac pieczony czosnek na
kolacje w ciagu tygodnia...