Gość: PCh IP: *.acn.waw.pl 22.11.06, 22:57 Czosnek rozłupać na ząbki ale nie obierać. Posolić, polać oliwą i białym winem. Piec 30 min. Pycha. Mam z tym jeden problem: moja rodzina mówi, że to jest strasznie nie zdrowe. Jak jest naprawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panisiusia Re: pieczony czosnek 22.11.06, 23:06 Rodzina kłamie, jeśli już to "niezdrowe" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: pieczony czosnek IP: *.ptr.terago.ca 22.11.06, 23:41 A moze tak: wez glowke czosnku, przekroj na dwie polowy w poprzek, na odsloniete polowy skropic troche oilwy. Zawinac w folie. Tym sposobem pieczony czosnek nie wyschnie i bedzie jak maslo. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: pieczony czosnek 23.11.06, 04:34 Są specjalne naczynia do pieczenia czosnku: samniful.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: pieczony czosnek 23.11.06, 07:54 piec 30 minut ? nie pomylilas sie ? ja myskle ze najwyzej 10-15 dlaczego tak dlugo ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.main.gosc Re: pieczony czosnek 23.11.06, 14:20 taki czosnek jest naprawde niezdrowy i powoduje nieprzyjemne wiatry !!!!! ale jest pysznym dodatkiem do mies czy nawet do chleba. Odpowiedz Link Zgłoś