plamienie

(40 wyników)
  • Właśnie jestem w trakcie drugiego opakowania tabletek, drugiego w życiu w sumie. Miałam problemy żołądkowe przy pierwszym, dlatego dla komfortu psychicznego ominęłam przerwę między blistrami. Fizycznie czuję się dobrze, jednak występuje u mnie coraz to większe plamienie, wcześniej brązowe, w tej chwili już krwawe. Jest to dosłownie mini okres, ale powoli zaczyna wyglądać już jak okres prawdziwy. Czy to można uznać za normalne w mojej sytuacji, czy oznacza to złe dobranie tabletek? A może jaki...
  • Witam Od dwóch lat stosuję Cerazette. Miałam na początku małe plamienia, a potem spokój z okresem na prawie dwa lata. Od miesiąca mniej więcej co drugi tydz. mam plamienia. Lekarz mówił, że tak może być, ale skuteczność jest zachowana. Już się cieszyłam, że będę miała spokój z okresem na jakiś czas. Czy któraś z was też tak miała?
  • Ostatnio zmienilam środek antykoncepcyjny z plastrów EVRA na tabletki Novynette. Ogolnie czuje się bardzo dobrze, ale mój okres jest dziwny! Przez pierwsze 4 dni były ok a teraz od 3 dni mam brązowe plamienia i nie to że jest ich malutko, chociaz wkladka wystarcza w zupelności. Więc mam pytanie czy to tak musi być, bo moj organizm przyzwyczaja sie do nizszej dawki hormonow zawartych w tabletkach czy po prostu potrzebuje wiekszej dawki hormonow. Wybieram się do gina, ale to za pr...
  • Wczoraj w 45-tym dniu cyklu (anomalia wynika z faktu ze pod koniec kwietnia dostawilam anty i cykle sa dosc nieregularne) dostałam lekkiego plamienia, sadzac ze to poczatek okresu wzielam pierwsza pigułkę antykoncepcyjną. Dziś jak do tej pory nie mam plamienia. Czy moge kontynuować branie pigułek przez kolejnych 20 dni, a potem dostanę krwawienie z odtsawienia? Czy poczekac na normalna miesiączkę? Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Mama nadzieje ze to plamienie to zapowiedz miesi...
  • Witam:) Biorę Yasmin jakieś pół roku i zawsze było wszystko w porządku!Żadnych plamień i innych skutków ubocznych... Teraz jestem w trakcie 6 opakowania i dostałam 'okres'(już sama nie wiem jak to nazwać,bo na plamienie jest za mocne) Nie wiem co o tym myśleć:/ Spotkałyście się z taką sytuacja? Kończyć opakowanie i iść do lekarza,czy może nie robić przerwy?Już sama nie wiem... Mam nadzieję,że nie będę musiała zmieniać pigułek,bo te w końcu są dla mnie dobre;)
  • dziewczyny, biore yasminelle, są to moje pierwsze tabletki anty:) może to głupie pytanie...... biore już 10ty dzień, oczywiście pierwszą wzięłam w 1szym dniu miesiączki, biore o tej samej porze, ale martwi mnie fakt, że nadal mam plamienia...nie wiem czy tak ma być, czy organizm przystosowuje się do tabletek, czy jednak coś jest nie tak....dzięki za odpowiedzi
  • Witam! Od paru dni zmagam się z dziwną dla mnie sytuacją, może wy mi Kochane pomożecie... Jestem w trakcie piątego opakowania tabletek Novynette i po raz pierwszy w tym cyklu zdarzyło mi się: (ok. 10 dc)ból brzucha jak podczas owulacji (dość silny) a teraz śluz zabarwiony krwią + plamienie. Tabletki oczywiście biorę regularnie, z maksymalnym opóźnieniem do 1h. Obecnie jest to moje drugie podejście do tabletek, wcześniej brałam przez 3 lata, później roczna przerwa no i teraz jetsem...
  • Hej. Biorę Diane 35 od prawie tygodnia. Okres mi sie skonczyl w sobotę, a nastepnego dnia az do tej chwili mam male, leciutkie "plamienia" koloru ciemno brazowego, prawie brunatny.Cos jakby przypominal gesty sluz. Nawet nie wiem czy to normalne czy nie? Dodam ze czasami boli mnie podbrzusze (chyba jajniki) ale tylko leciutko i nie zawsze. Wiem ze powiecie ze powinnam isc do lekarza, ale tylko sie pytam czy ktoras z Was miala podobne objawy i podoby problem? Z gory dzieki Pozdr...
  • Witam Od dwóch tygodni biore yasmin, czuję się już teraz ok, na początrku były mdłości, libido nawet qwysokie. Ale mam cały czas plamienia, czy ktos tak miał?? pozdrawiam
  • Taki mały ranking:) Z drugiej strony, jeśli po tabletkach nie mam ŻADNYCH objawów ubocznych poza plamieniami, to może nie rzucać? sama nie wiem...bo czuję się super, tylko to...
  • Już dwa lata biorę logest. Aktualnie mam jeszcze tydzień dso zakończenia opakowania, a już od tygodnia mam taka brązowawą wydzielinę. Nie jestem pewna czy to jest plamienie, bo nie jest to zbyt intensywne. Ale jednak jest. Proszę podpowiedzcie co się dzieje i ... hmmm...uspokujcie, że to nie ciąża:)
  • Zaczelam niedawno przyjmowac jeanine pierwszy ra biore tabletki i niepokoi mnie pare rzeczy a mianowiecie od czasu jak zaczelam brac Jeanine gdy skonczyl mi sie okres mialam takie brazowe plamienia i zastanawiam sie dlatego czy jesli cos takiego wystepuje to czy i jak bardzo jest obnizona skutecznosc pigulek bo niby zabezpieczenie jak stw moja gin jest od pierwszej tabletki ale czy jesli takie cos wystepuje to moze to zmniejszac ich skutecznosc??? jak myslicie? a po 2 zauwazylam j...
  • Pojawily sie plamienia, po ilu opakowaniach znikna? Teraz biore drugie opakowanie, w czasie brania pierwszego tez mialam ale lekarz powiedzial ze to normalne. A w czasie drugie opakowania to tez normalne?
  • dzis po 11 dniach braku miesiaczki pojawily sie dwie plamki ciemnobrazowe mam nadzieje ze zrobi mi sie teraz normalnie okres
  • mam pytanie.biore 2 opakowanie stedirilu.za 3 dni koncze własciwie,no i potem wg plany 7 dni przerwy.3 dni temu dostałam krwawienia.własciwie nie wiem jak to nazwac,bo to nie plamienie ale tez nie duze krwawienie.i moje pytanie?czy to normalne.czy tez moze tabletki za słabe?moze powinnam zmienic?
  • Dziewczyny! od 8 miesiecy biore jasminelle, w tym czasie nie mialam zadnych "niespodzianek" zwiazanych z antykoncepcja (miesiaczki reguralne, brak plamien). wczoraj bralam ostatnia tabletke z opakowania i o dziwo-wczoraj pojawil mi sie okres!normalnie musialam odczekac 2-3dni. co to moze oznaczac? przeciez okres podczas brania tabletek to krwawienie z odstawienia... czy to oznacza, ze tabletki nie dzialalaly? czy moglo tak byc, ze organizm zareagowal na to, ze rownoczesnie bior...
  • Witaj! Widzę, że wiele wiesz o babskich sprawach.Lubisz też czasem dowalić hehehe. No ale zaryzykuję. Zawarłam to pytanie w innym wątku,ale nie wiem,czy do niego zajrzysz. Pozwól więc, że zwrócę się do Ciebie: Urodziłam 10 tygodni temu. Przed 3 tygodniami musiałam odstawić dzieci od piersi . Wczoraj pojawiło się słabiuteńkie plamienie. Dziś się utrzymało,ale nie zwiększyło. Czy to może być pierwsza miesiączka po porodzie? Nie wiem co robić,bo chcę zacząć brać Harmonet,ale jeśli to ...
  • witam, jestem w trakcie drugiego opakowania Yasminelle. we wtorek biorę ostatnią tabletke a dzisiaj zaczęło mi sie skąpe krwawienie. Przy poprzednik opakowaniu było tak samo - dwa dni przed ostatnia tabletką krwawienie, niezbyt obfite, mniej więcej przez tydzien. Co może powodować ze rozpoczyna sie ono wcześniej niz powinno? czy to może oznaczac coś niepokojącego? Dodam, że to moje pierwsze tabletki, służą mi poza tym bardzo dobrze, tylko przy pierwszym opakowaniu miałam dwa dni plamienia w ...
  • Pierwszy raz w życiu zaczynam brać tabletki, dokladniej Yasminelle. Lekarz powiedział, że mogę spokojnie przyjąć w 2 dniu cyklu i będę od razu zabezpieczona, ale wydaje mi się, że to raczej ulotka ma racją :) Mój problem polega na tym, że chce zacząć brać tbl. w 1 dniu cyklu, no własnie, ale dzisiaj wieczorem dostałam lekkie plamienie, a nie jeszcze normalne krwawienie jak w trakcie okresu. Czy uznać to za 1 dzien cyklu i wziac tabletke dzisiaj czy poczekać do jutra?? Tak tak, wiem, ze glu...
  • Witam Dziewczyny!!! Mam takie dość nietypowe pytanie, może i głupie. Nigdy wcześniej nie brałam tabletek anty, ostatnio ginek przepisał mi marvelon (jestem po ciąży i musiałam czekać do pierwszej miesiączki). Zaczęłam brać zgodnie z instrukcją jak tylko dostałam miesiączkę. Nawet nie wiem kiedy i czy w ogóle ona mi się skończyła, bo krawienie nie ustępowało przez ponad 2 tygodnie. Zauważyłam w ciągu ostatnich kilku dni, że do godziny przyjęcia kolejnej pigułki (godz. 14.00) nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się