-
pytanie skierowane raczej do rodakow zza oceanu :)
poszukuje jakis oryginalnych dodatkow do w/w dan. w niemczech podaje sie je
najczesciej bardzo klasycznie: kartofel w folii, ew kolba kukurydzy, mala
salatka i duuuzo ketchupu, sosu barbecure i salsy z butelki. acha i pieczywo
czosnkowe oczywiscie
jedliscie moze w stanach lub australii jakies bardziej oryginalne zestawienia?
specjalnie marynowane miesa? calkiem odjechane sosy? nietuzinkowe salatki i
inne dodatki?
nawet nie chodzi mi ...
-
moj chlopak z zachywtem w oczach opowiada o smazonym miesie (chyba czyms w
rodzaju steaku) polanym sosem z roztopionego sera plesniowego, ktora jadl u
znajomych francuzow. czy ktos ma pojecie co to moze byc i jak sie to
przygotowuje? bede baaaaardzo wdzeiczna za przepis.
-
Jakiś czas spędziłem w Szkocji i tęsknie za tamtejszymi śniadaniami. Chciałbym
takie przyrządzić sobie i żonce, ale narzekam na brak składników.
Czy nie wiecie może o możliwości kupna ichniejszego bekonu, kiełbasek,
haggies, czy baked beans w Polsce? Konkretnie chodzi mi o Kraków, ale może
jakiś link internetowy...
Pozdrawiam.
-
szukalam przepisu w wyszukiwarce,ale nic nie znalazlam:(. ostatnio jadlam
bardzo dobry steak w restauracji i postanowilam sprobowac w swoich sil w
mojej kuchni ,a wlasciwie na grilu. prosze o dokladne przepisy.
-
Witam wszystkich,
uwielbiam jedzenie w restauracjach meksykańskich. Próbowałam zrobić fajitas i
burrito w domu. Niby dobre, ale.....to nie to :-(. Mimo stosowania zalecanych
przypraw, smak się różni. Macie jakieś doświadczenia w tych potrawach?
Podzielcie się, może wpadnę na to, co robię nie tak.
-
Kochani, wiem że to może niektórych rozśmieszy, ale jak się robi stek???
Do tej pory robiłam raczej kotlety schabowe, takie zwykłe panierowane, aż
dzisiaj próbowałam przyrządzić mięso bez panierki i tragedia. Wyszło twarde
nie do zjedzenia. Błagam o instrukcję, tylko taką krok po kroku, jak
czteroletniemu dziecku :)
Pozdrawiam i dziękuję.