Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      suszone

    suszone

    (2 wyniki)
    • widziałam ostatnio takie w menu jakieś pierogarni i zaczęłam zgłębiać temat. znalazłam kilka przepisów, ale wiecie jak to jest bez doświadczenia. tym bardziej, że chciałabym zrobić je na wigilię:) w większości przepisów farszem są same śliwki - czy to właśnie o to chodzi? i wtedy są najlepsze? poza tym nurtuje mnie jeszcze pytanie czy śliwki polskie (uwielbiam je mają cudowny smak, ale mocno czuć posmak wędzony - czy to nie popsuje pierogów) czy kalifornijskie? a może lepsze będą z miod...
    • To nie jest zaden deser, tylko römmegröt - norweskie danie obiadowe, tak sycace, ze tydzien trzyma! Jada sie je tradycyjnie latem, np w towarzystwie suszonych mies i szynek (a la parmenska lub suszony udziec barani) i z deserem nie ma to danie nic wspolnego.

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się