Forum   tsh 3

tsh 3

(5 wyników)
  • Bardzo prosze o pomoc w interpretacji Prolaktyna 16,68 ng/ml (norma 4,78 - 23,30) testosteron 0,70 ng/ml (0,06-082) kortyzol 457,70 nmol/L (171 -536) dheas 7,66 umol/L (4,02-11,00) tsh 3,08 ulU/Ml (0,27 - 4,20) ft3 4,47 pg/mL - tutaj ponad norme (2,00-4,40) ft4 1,41 ng/dl (0,93 - 1,70) Dodam ze zrobiam badania , gdyz os dluzszego czasu zauwazylam przerzedzenia wlosow, ostatnie pol roku bardzo znaczne... objawy hirsutyzmu, wlosy grube na brodzie pojedyncze, ale coraz wiecej , juz ...
  • Cześć wszystkim, jestem tu nowa! Niedawno się dowiedziałam, że też mam hashimoto. Miałam dwa lata temu epizod z nadczynnością tarczycy (ok. dwa miesiące leczenia i ustąpiło) + nieznacznie podwyższone przeciwciała anty TG i anty TPO i ciemne plamy na tarczycy w usg? typowe dla hashi. Ponieważ moja mama ma Gravesa-Basedowa, padło podejrzenie, że też to mam. Tylko te zmiany mówiły o hashimoto i to, że nadczynność tak szybko poddała się leczeniu, bo przy G-B zwykle dłużej i opornie trw...
  • Jest mi ciagle zimno i wieczorem padam na ryja. CZY JEST OK?
  • Jest to odpowiedz kogos do mnie... zaproponowalam dziewczynie z tsh 3 i cos badania dodatkowe... i powatpilam z mikrogruczeloka przysadki. > naucz sie jeszcze, ze normy laboratoryjne sa po to, aby na nich opierac wnioski > o prawidlowosci badanego wskaznika > a nie np dzielic te normy przez 2 > > badanie poziomu TSH jest najbardziej wiarygodnym i najdokladniejszym badaniem > wstepnym w kierunku zaburzen funkcji tarczycy > natomiast poziom ho...
  • Witam po dłuzszej przerwie. Nurtuje mnie ten problem ponieważ nie jestem juz taka młoda :( (1977 rocznik). Hashimoto stwierdzono u mnie w sierpniu br po wyniku TSH 11,1 (0,2-4,0) Rozpoczełam brać Letrox od dawki 25 stopniowo zwiększając ją. We wrześniu TSH spadło mi do poziomu 4,45 a fT4 - 17 (niestety nie pamiętam dokladnej normy tyle tylko ze górna granica wynosiła ok 24). Zaczęłam brać Letrox 50. 9.11.06 wyniki - TSH - 7,8 a fT4 - 17. Endo powiedział ze brak wzrostu fT4 spowodow...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się