Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      uchwyt

uchwyt

(7 wyników)
    • Chce powiesić na ścianie telewizor 40cali - 20kg. Ściane mam wewnętrzną z płyty promonta 70mm. Wiem, że te gipsowe płyty są kruche i obawiam się, czy taka ścianka wytrzyma. Tv byłby instalowany na typowym uchwycie ściennym, który wisi na kilku kołkach rozporowych. Utrzyma się to?
    • Witam serdecznie! Mam ochotę zamontować (ha ha oczywiście wrabiam małżonka)szafkę wnękową (wysokość 90 cm szerokość 97cm), w której nie będzie widać uchwytów do otwierania (czyli chyba na wciskanie). Poradźcie proszę jakie zawiasy, zamek kupić żeby to zrealizować. Albo jak się taki system zawiasów/zamków nazywa, a może ktoś da namiary na instrukcję montażu polecanego zestawu :) Dziękuję z góry
    • Witam, moze ktos z Was bedzie wiedzial - poszukuje uchwytow do mebli - w kolorze, powiedzmy żółtym albo niebieskim i najlepiej przezroczystych. Znalazlam takie w jednym sklepie, ale byly polaczone ze stalą a to juz nie bardzo mi pasuje do wnetrza. Najlepsze bylyby cale z tworzywa sztucznego. Czy ktos gdzies takie widzial? Pozdrawiam wszystkich remontujacych!!!
    • Witam, zaczynamy remontowac wc w bloku, planowaliśmy stelaż podtynkowy i podwieszany kibelek, ale teraz pojawiają sie dylematy, bo: za kibelkiem "biegną" rury od całego pionu kanalizacyjnego itp. Wg hydraulika nie da rady przesunąc tych rur. Jak w takim razie zamontowac ten stelaż? Bo rozumiem, że oprócz mocowań do podłogi musi solidnie byc przymocowany do ścianki, a nie "opierac" się o rury? Czy wstawienie tam scianki kartonowo-gipsowej pomoże? czy konieczne będzie wstawienie solidneg...
    • Chce kupic wiertarke na potrzeby domowe (wielka plyta), nie bedzie uzywana zbyt często, za to przez eteryczną kobietę. O wiertarkach nie wiem NIC. Nie mam pojecia, na co zwrocic uwagę przy wyborze i bardzo prosze o radę.
    • Szukam porady-chce wyremontowac domek w gorach o powierzchni 100m2, czy ktos moze powiedziec mi od czego zaczac i czy zmieszcze sie w posiadanej kwocie. plan mam taki: 1.studnia glebinowa+doprowadzenie do domu 2.instalacja wonda i elektryczna 3.wymiana pokrycia dachu (blachodachówka) 4.ogrzewanie domku(kominek z przeplywowym ogrzewaniem plus ogrzewanie wody) 5.schody wew. (drewniane) 6.wykonczenie wnętrza mam na tą inwestycje 85 000zl czy dam rade zrobic to wszystko??? z gory dz...
    • Jak w temacie. Mowi sie, ze blat kuchenny powinien wystawac poza lico szafki po to, zeby szafka nie pobrudzila sie w razie ewentualnego wylania plynu na blacie. Ale czy to robi taka roznice? Z roznych wzgledow, o wiele bardziej pasowalby mi blat zlicowany z szafka, ale czy to praktyczne? Czy ktos z was ma moze blat kuchenny zlicowany ze szafka i nie narzeka??
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się