w gastronomii
(5 wyników)
-
Mam pytanie.
Czy do tego, by pracowac w Wielkiej Brytanii lub w innych krajach UE w
gastronomii sa potrzebne jakies dokumenty odpowiadajace naszej ksiazeczce
sanepidowskiej?
Jesli tak, to jakie sa to dokumenty?
Pozdrawiam Hubert
-
BRANŻA: Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia
MIEJSCE: TENERYFA
STANOWISKO: KUCHARZ
KWALIFIKACJE:
- wykształcenie minimum średnie
- mile widziana znajomość języka angielskiego lub jezyka hiszpanskiego
- wysoka kultura osobista
- dyspozycyjność i łatwość w nawiązywaniu kontaktów
- Doświadaczenie na podobnym stanowisku lub ukonczenie szkoly gastronomicznej z dyplomem
OFERUJEMY:
- praca w młodym, zgranym zespole
- możliwość stałej współpracy
- możliwość podnoszenia kwalifik...
-
Czy ktoś pracował sezonowo we włoskiej gastronomii w Niemczech przez firmy
GastroUnion lub Gastrojob ? To agencje pośredniczące w znalezieniu pracy
sezonowej.Chciałabym sie dowiedzieć coś o takim pośrednictwie i o pracy
sezonowej w Niemczech, czy opłacają się takie wyjazdy, czy to dobra praca.
Chcę wyjechać na czerwiec-lipiec lub lipiec- sierpień na 2 miesiące.
Poszukuję współtowarzyszki do tego wyjazdu o ile się da załatwić wspólny
wyjazd.
-
Kiedyś jak Polaka pytano, jaki ma humor, to mówił: gorszy niż wczoraj, lepszy
niż jutro. A teraz mówimy: lepszy niż wczoraj, gorszy niż jutro. Niebywałe -
twierdzi Piotr Kulpa, wiceminister gospodarki i pracy.
************************
A te powiedzonka to ministerstwo wymyśla?
-
Kochani, stał się cud. dostałam pracę bez znajomości. I to w ekspresowym
tempie. O 11 miałam pierwszą rozmowe kwalifikacyjną, ktora trwala godzine. O
12 zadzwonili do mojego bylego szefa z prosba o referencje a o 14 zadzwonili
do z informacja ze mam prace. Dodam, ze jest to praca w duzej firmie. Prosze
niech sie wypowiedzia ludzie, ktorzy rowniez bez zadnych znajomosci otrzymali
prace, tak ku pokrzepieniu innym:)
pozdrawiam