Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      w pierwszym cyklu

w pierwszym cyklu

(7 wyników)
    • Mam pytanie, czy możliwe jest zajście w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty?
    • Wiele juz na ten temat było ale zastnawia mnie jedna kwestia czy jeśli przyjać, że w pierwszym cyklu tabletka nie zabezpiecza w pełni to jak to rozumieć czy to znaczy ze w pierwszym cyklu tylko obniża sie plodność???(ale jak???) czy tez jeśli mówimy ze w pierwszym cyklu nie zabezpiecza to znaczy ze występuje normalie owulacja i zabezpieczenie prezerwatywą to nie dotakowe zabezpieczenie a jedyne?
    • Czy któraś z Was zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek? Czy taka sytuacja jest fakttycznym zagrożeniem dla dziecka? Nie jestem wielbicielką prezerwatyw i nie wiem czy uchronimy się przed wpadką przez ten pierwszy miesiąc po odstawieniu po takiej samowolce, jaka była przy prochach.Starania o dziecko zaczynamy teoretycznie po miesiącu odczekania. Jak było u Was? Dzięki za rady :)
    • odstawiłam pigułki Marvelon. chcę zajść w ciążę. lekarz mówi mi abym odczekała ze 3 miesiące aby organizm się uregulował. ale czy zaraz po odstawieniu wraca płodność? nie czuję jajeczkowania, czy nie zabezpieczając się inaczej mam duże szanse na wcześniejsze spłodzenie potomka?
    • Po kilku latach przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych (i zadnej wpadce, mimo, ze czasami bralam je niezbyt konsekwentnie) zaczynam sie powaznie zastanawiac, czy aby w ogole jestem zdolna do tego, aby miec dzieci. Czy mozna jakos to sprawdzic, np. poprzez jakies badania? Czy np. jezeli odczuwam dzis klócie w lewym jajniku to oznacza, ze wlasnie mam owulacje i nie stoi nic na przeszkodzie, aby zajsc w ciaze? Czy klocie jajnika, ktore zaczelo sie dzis rano oznacza, ze wlasnie mam ow...
    • Czy możliwe jest zajście w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek? Jakie jest prawdopodobieństwo? Słyszałam,że początkowe cykle są bezobulacyjne. Proszę o rady! Czekam z niecierpliwością.Ps- Mam w czasie kiedy powinna wystąpić prawidłowo owulacja, bóle w podbrzuszu i ogólnie dość dziwnie się czuję. Pozdrawiam i z góry dzięki.
    • Dziewczyny wiadomo,ze są tabletki antykoncepcyjne słabsze i mocniejsze.Czy jest pomiędzy nimi jakaś róźnica jesli chodzi o skuteczność? Moja gin przy wyborze dla mnie tabletek oprócz ogólnego badania na fotelu,badania piersi,cytologii i ciśnienia nie zaleciła mi innych badań.Skąd pewność,że przepisane mi przez nią tabletki nie okażą sie dla mnie za słabe?Przyjmuję je bardzo krótko i bardzo obawiam się czy napewno są skuteczne.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się