Forum   1993

1993

(179 wyników)
  • Wlasnie w tym dniu,18 lat temu ,w Rosji ,pod aplauz Zachodu. Czym Zachod pozbyl sie moralnego prawa pouczac innych temu,czym jest demokracja.Najwyzej ,moga pouczac ,.
  • 3 stycznia 1993 roku po raz pierwszy wystartowała I ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY i jest z nami już tyleeee lat i będzie grać do końca świata i jeden dzień dłużej
  • Witam. Czy posiadacie lub znacie miejsce w internecie gdzie moge znalezc plan miasta z okresu 1985-1993?
  • SANEPID ZAPRASZAM NA PLAC ZAPASKUDZONY OD 1993 ROKU. AKTUALNIE ZDJETY BLASZANY PŁOT UROZMAICA OGRODZENIE Z SIATKI , SPOZA KTóREJ WYPEłZAJA DZIKO ROZSNACE I PNACE SIE ROśLINY. WEWNATRZ OGRODZENIA WYLANE FUNDAMENTY NA GłEBOKOść PONAD 5 M. OD PONAD 14 LAT NIEBEZPIECZNE NIE TYLKO DLA DZIECI. ODPADY Z TEGO TERENU ZBIERA WIRUJACY WIATR I UNOSI SMIECI WOKÓŁ BLOKÓW. CZYJA TO WłASNOść????????????????????? KTO TO WIE?
  • www.youtube.com/watch?v=ftVT6Efmz8U www.youtube.com/watch?v=qZV4L--C-6g wtedy J. Kaczynski inteleektualnie zniszczyl Michnika; teraz i Michnika, i Tuska, i Bartoszewskiego, Nalecza, i cala te sitwe; www.youtube.com/watch?v=v-EnoXZmX9A&feature=player_embedded
  • Próbował ktoś to wino? Można kupić czy darować sobie? Cena 60 euro. Nie wiem czy 14 lat dla tego wina to wystarczająco na osiągnięcie dojrzałości.
  • Witam! Potrzebuję pomocy - bardzo proszę o podanie modelu golfa, który jest najlepszy. Za kilka dni muszę kupić samochód, rocznik pomiędzy 1993-1995. Koniecznie: 1. Musi być w miarę niezawodny (jestem dziewczyną, nie znam się na samochodach, sama na drodze sobie nie poradzę z awarią) :) 2. Mało palić (będę dużo jeździła - gaz nie wchodzi w grę - lepiej disel? 3. Może być malutki. Dziękuję bardzo!!!
  • 3 stycznia 1993 roku - odbył sie pierwszy koncert Wielkiej Orkiestry Światecznej Pomocy. W czasie kwest zbierano pieniądze na leczenie chorób serca. W każdej kolejnej edeycji WOŚP zebrane środki przeznaczano na ochronę zdrowia, szczególnie zdrowia dzieci. W tym roku XVI finał Orkiestry odbędzie sie 13 stycznia. Zebrane pieniądze przeznaczone zostana na pomoc dzieciom ze schorzeniami laryngolicznymi. W ubiegłym roku WOŚP zebrała ponad 10 mln. dolarów. Wielka Orkiestra Świąteczn...
  • Poprawka do Maturzysci 1993-strajk,itd- chodzi oczywiscie o I LO.
  • Uczę dzieci z roczników 1993-1995. Zaczęłam się zastanawiać na przykładzie tych klas, jakie imiona były wtedy nadawane. Wyszło mi, że wśród dziewcząt królowała Aleksandra, potem Magdalena. Oczywiście dotyczy to tylko mojego otoczenia. Nie wiem jak się przekłada na ogólne dane. Aleksandra 6 Magdalena 5 Patrycja 4 Małgorzata 3 Dominika 2 Katarzyna 2 Kinga 2 Natalia 2 Agata Angelika Anna Elżbieta Ewelina Gabriela Kamila Karolina Malwina Maria Marta Martyna ...
  • To nowe uczennice mojego Taty. Dziewczynki są siostrami, ale nie bliźniaczkami (jedna ze stycznia, druga z listopada). Zaskoczył mnie taki dobór imion w jednej rodzinie, szczególnie 14 lat temu. Jak Wam się podoba?
  • Co mówił szef URM-u, obecny poseł PO Jan Maria Rokita? Domagał się wstrząsających rzeczy. Oto uznał, iż państwowa telewizja w połowie 1993 roku promuje związek zawodowy “Samoobrona”, informując o protestach Leppera. Chciał by rząd Suchockiej dosadnie wpłynął na ówczesny Radiokomitet i Krajową Radę Radiofonii i Telewizji, by zaprzestać informowania w państwowej telewizji i radiu o poczynaniach “Samoobrony”. Uważał, iż publiczne radio i telewizja nie może “pr...
  • nic tylko brac, zalozyc gaz + CB i dawaj kozaczyc pod wiejska dyskoteka. potem wsiasc po paru glebszych i rozbic sie na okolicznym drzewie. sorry za sarkazm ale te passaty kojarza mi sie z najgorszymi posiadaczami jakich znam (po golfach i be-em-ach)... a szkoda bo fura przestronna i ... lubie jedzic takimi taksowkami =)
  • Pewnie większośc z was nawet o niej nie słyszało. Warto poczytać na ten temat i wyciągnąć wnioski jeśli chodzi o wypadek pod Smoleńskiem. www.airdisaster.com/photos/lh2904/photo.shtml Podobieństwo spore, instruktor w kabinie, przerwanie manewru i nic nikomu by się nie stało...
  • Analogicznie rozpatrzyłam chłopców. Mam wrażenie, że jest trochę bardziej różnorodnie (naliczyłam 29 różnych imion, a u dziewczynek 21, chociaż chłopców jest więcej, więc nie bardzo jest to miarodajne...). Mateusz 5 Michał 5 Dawid 3 Kamil 3 Łukasz 3 Adam 2 Damian 2 Dominik 2 Jakub 2 Przemysław 2 Adrian Aleksander Andrzej Bartłomiej Bartosz Kacper Konrad Krystian Krzysztof Marcin Mariusz Patryk Piotr Robert Sebastian Sylwester Szymon Wiktor Wojciech
  • Krajowa Rada w 1993 roku była organem pluralistycznym - częściowo wynikało to z rozbicia parlamentu I/II kadencji (trzeba było tkać misterne kompromisy), częściowo z istniejących jeszcze resztek standardów po rządach Mazowickiego, Bieleckiego i Olszewskiego (że nie obsadza się wszystkiego "kolesiami"): lewica wzgl. postkomuniści miała/li w niej 2 przedstawicieli (Siwiec i Miazek) ugrupowania centrum trzech (Zarębski z KLD, Sulik z UD i Markiewicz z "Solidarności") prawica czterec...
  • to już 11 lat. W tym dniu bralam ślub. Ehhh, zlecialo, nawet nie wiem kiedy.Mieliśmy wzloty i upadki, a najtrudniejszy byl...- nie bylo takiego roku. Wszystkie byly dobre. Moj bilans na te lata to przede wszystkim dwoje wspanialych, szalonych dzieciaków, nadal fajny mąż, wlasny kąt. Czy ktoś dzisiaj też ma rocznicę? O 15.30 pójdziemy do kościola, jak wtedy, a potem wystrzelimy szampana... Pozdrawiam wszystkie mamy Iwona
  • słucham tych mądrali prawicowych a to jak przy OS wygrali z tzw komuną , drudzy oczywiście dają do zrozumienia ,ze trzeba było czerwonych powywieszać i byłby spokój. A chyba nie bardzo im pasuje pamiętać ,ze wystarczyły ich 4 lata u władzy by społeczeństwo znów wybrało socjaldemokratów ,którzy siedzieli po drugiej stronie OS mebla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?