Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      western

western

(4 wyniki)
    • Dlaczego coraz mniej osób sięga po westerny i klasykę indiańskiej powieści? Może ma to związek z powszechnym przekonaniem o bylejakości tej pierwszej literatury? Ja osobiście uważam, że to przekonanie jest błędne- owszem, bywają "chały literackie" wśród westernów (i to nawet tak niskiego pokroiju jak romanse Harluquina, ale wśród ksiażek kowbojskich i indiańskich są również prawdziwe klasyki... Bo to szeroki zakres literatury: od WINNETOU po RIO BRAVO...
    • Znacie i pamiętacie tego autora? Błagam, wypowiedzcie sie, bo potrzebuje wiedziec, czy pamiętacie jeszcze jego książki.
    • witam! potrzebuje pomocy... mam do napisania prace, ktorej temat da sie skrocic do "wizja zachodu w popkulturze" a konkretnie chodzi tu o zachod U.S.A w XIX wieku, czyli goraczka zlota, farmerzy, domek na prerii etc. czy mozecie mi polecic jakiekolwiek ksiazki, ktore choc odrobine poszerza moja wiedze na temat tego okresu? poszukuje zarowno ksiazek, ktore pzredstawiaja owczesne zycie z precyzja literatury faktu jak i tych ktore ironizuja i przesmiewaja... wlasciwie to tych d...
    • Ciekawy jestem czy ktos jeszcze pamięta kryminały Tadeusza Kosteckiego vel Krystyna Wanda vel W.T.Christine? A czytało sie je naprawde dobrze. A teraz szukam ich i nie moge dostac. Szukam tez "Zótodzoba" Kosteckiego ale teraz nikt nawet nie wie o kim mowie - jak pytam w ksiegarniach albo antykwariatach. pozdrawiam
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się