Dodaj do ulubionych

Tadeusz Kostecki - kryminały

02.04.03, 17:03
Ciekawy jestem czy ktos jeszcze pamięta kryminały Tadeusza Kosteckiego vel
Krystyna Wanda vel W.T.Christine? A czytało sie je naprawde dobrze. A teraz
szukam ich i nie moge dostac. Szukam tez "Zótodzoba" Kosteckiego ale teraz
nikt nawet nie wie o kim mowie - jak pytam w ksiegarniach albo antykwariatach.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Tadeusz Kostecki - kryminały IP: luthien:* / 192.168.1.* 02.04.03, 21:50
      Czy to on popełnił "Dom cichej śmierci"? No i jeszcze chyba miał w dorobku
      kilka powieści "westernowych"..."Przełęcz Złamanego Serca"..albo mi sie
      pomerdało z kims innym, dość dawno to czytałam...
      Niejaka Anna Kłodzińska tez była niezła - jak na tamte czasy, oczywiście :-) w
      każdym razie dobrze się ją czytało.
      • Gość: Szeliga Re: Tadeusz Kostecki - kryminały IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.03, 01:22
        Krystyn T.Wand - zaczytywalismy sie nim. Pamietam trylogie "Wilk", "Cien Wilka"
        i - trzeciego tytulu nie kojarze, cos jakby "Biala cisza"? Albo "Cien na
        pokladzie".
        • mariko13 Re: Tadeusz Kostecki - kryminały 03.04.03, 07:38
          Gość portalu: Szeliga napisał(a):

> Krystyn T.Wand - zaczytywalismy sie nim. Pamietam trylogie "Wilk", "Cien
          Wilka"
          >
          > i - trzeciego tytulu nie kojarze, cos jakby "Biala cisza"? Albo "Cien na
          > pokladzie".

Witam!
          Trzecia część to Białe piekło. Trylogia Wilka to raczej przygodowka. Większość
          książek Kosteckiego to kryminały, przeważnie z dr Kostrzewą jako głównym
          bohaterem, m.in właśnie w "Cieniu.." albo z płk Penthamem. Kostecki napisał tez
          parę tzw "westernów", np "Kanion Słonej Rzeki", wydany zresztą jako kryminał.
          pozdrawiam
      • mariko13 Re: Tadeusz Kostecki - kryminały 03.04.03, 07:33
        Gość portalu: monia napisał(a):

> Czy to on popełnił "Dom cichej śmierci"? No i jeszcze chyba miał w dorobku
        > kilka powieści "westernowych"..."Przełęcz Złamanego Serca"..albo mi sie
        > pomerdało z kims innym, dość dawno to czytałam...
        > Niejaka Anna Kłodzińska tez była niezła - jak na tamte czasy, oczywiście :-)
        w
        > każdym razie dobrze się ją czytało.

Witam!
        "Dom ..." to jego. "Przełęcz..." to Alistaira MacLeana. Z "westernów" to
        Kostecki napisał m.in. Kanion Słonej Rzeki / o to ci chyba chodziło /, Droga
        powrotna Płowego Jima, Zółtodzioba, Czerwonego diabła.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka