Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      wynik prolaktyny

wynik prolaktyny

(5 wyników)
    • dziś odebrałam wyniki krwi PRL -28,03ng/ml (norma 1,3-25) TSH HOR TARCZYCY 0,61 (norma 0,25-5) fsh w normie estradiol opis z którego nic nie wiem nie wiem jakie to sa jednostki tej prolaktyny co z nich wynika? guz przysadki czy inne zaburzenia ? prosze pilnie o pomoc bo nim pokaze je lekarzowi to umre z nerwów
    • prolaktyna 13.46 ng/ml pod tym: Modular 27 Metoda : ECLIA ng/ml * 21.2 =mU/1 czy wiecie co to znaczy? znaczy,że w normie?
    • Pani Doktor czy może pani zinterpretować wyniki prolaktyny po teście metoclopramidum? 0' - 16,7 ng/ml 60' - 225,6 ng/ml 120' - 202,2 ng/ml Pierwszy wynik przed podaniem tabletki jest w normie, czy tak? A co z resztą? Dziękuję i pozdrawiam
    • Witam, Robiłam ostatnio badania hormonalne (22 dc, cykl 32-dniowy, tego samego dnia usg dopochwowe - obraz po owulacji)- okazało się, że mam podwyższony poziom prolaktyny. Pierwsze pobranie 27,2 ng/ml (norma 1,3 - 25,0), po godzine (i po leku) - 389,6. Jaka jest norma odnośnie tego drugiego pobrania? I w stosunku do którego wyniku lekarz określa, czy konieczny jest Bromergon? W jednym z ostatnich postów forumowiczka pisze o wynikach rzędu 1100 - stąd moje pytanie. Będę wdzięczn...
    • PRL 0 min - 566.1 uIU/ml norma 102-496 PRL 60min - 5760 uIU/ml Prolaktynę posżłam mierzyć bo mi się "dziwnie" organizm zachowuje: - pięknie tyję - w 2 lata ok. 20kg (wiem robi to wrażenie, jestem wysoka, więc nieco to się rozkłada, ale w żadne ciuchy już się nie mieszczę :-( uprzedzę pytanie - ćwiczę, intensywnie - 3 x tydzień aerobic + spacery dłuuuugie - miesiączkę mam regularną, ale trwa 1,5-2 dni max (wiem, praktyczne i oszczędza się na podpaskach ;-), ginekologicznie niby ...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się