Forum   pole

pole

(209 wyników)
  • Zawsze miałam trudności na WFie kiedy robiliśmy cwiczenia które wymagały kładzenia się na twardej podłodze i cwiczenia np, brzuszków. Poszłam do lekarza rodzinnego bo moja kośc ogonowa zaczęła wydawac mi się dziwna, wygląda ona jak by była podzielona na pół, lekarka powiedziała że musiała byc złamana i źle się zrosła czy coś. Ale jak można złamac kośc ogonową i nic o tym nie wiedziec? Do tej pory odczuwam ból przy długim siedzeniu na łóżku, opierając się plecami o ścianę, przy d...
  • Mój tata kilka miesięcy temu przeszedł udar mózgu.Ma 76 lat i jak nam sie wydawalo wyszedł z tego. Jednak kilka dni temu stracił przytomność, dostał drgawek - w sumie trafił na oddział neurologicznego OIOM. Diagnoza - epizod padaczkowy (do terapii poudarowej nie włączono leków p/padaczkowych). Przy wypisie lekarz powiedział, aby nastepnym razem przy takich objawach czekac pół godziny az samo przejdzie, a jesli nie,ewentualnie wzywać karetkę. Nie ukrywam jestem przerażona, bo nie...
  • Właśnie dzisiaj mija. Podczas ostatniej wizyty u psychiatry powiedziałem, że chciałbym już powoli odstawiać. Bardzo mi pomógł i chciałbym spróbować poradzić sobie już bez leku. Lekarz mi powiedział, że chęć odstawienia jest początkiem masochistycznego krzywdzenia siebie. Co o tym sądzicie? Jemu wygodnie co miesiąc wciąż zapisywać mi tę samą receptę, czy może faktycznie pół roku to za mało, żeby lerivon mnie ustabilizował? Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie znają i czasami odpowiadają na...
  • Czy pole elektromagnetyczne ma zły wpływ na mężczyzn?
  • Jutro mija pół roku jak łykam tavanic, było już tak dobrze, zdarzały się dni bez żadnych odbjawów, że razem z dr Beatą stwierdziłysmy że przechodzę na rif (od 14.12). Za wcześnie się cieszyłam bo w czwartek pojawił się ból posladków, jakby mięśni ale promieniuje to czasem do odbytu. Wczoraj dodatkowo doszedł ból, palenie nad posladkami. Najgorzej jest jak siedzę. Nie wiem co to jest, bart się odezwała czy jakiś skutek uboczny leków? Obecnie łykam doxy, metro i tavanic. Miałam juz włączyć rova...
  • Witam, czy któraś z Was ma może jakiś namiar na sprawdzonego lekarza/klinikę wykonującego tzw. badanie z kropli krwi w ciemnym polu w Szczecinie lub okolicach? Jeżeli ktoś może podzelić się ze mną swoimi doświadczeniami na temat tego badania (jego skuteczności, trafności, itp.) i leczenia po nim, to bardzo proszę. Słyszałam bardzo pozytywne opinie o Vega Medica i o doktorze Giovanolim-Jakubczaku, ale to aż w Warszawie. Wolałabym znaleźć coś bliżej swojego miejsca zamieszkania....
  • Cześć moi drodzy :)) Właśnie minęło mi pół roku z SB. Od pół roku uczę się nowych zasad żywieniowych, czasem grzeszę - ale umówmy się, kto tego nie robi ;). pilnuję tego co jem, nauczyłam się gotować i nie wyobrazam sobie,abym mogła kupic sos w proszku czy coś z puszki do podgrzania ( brrr ). czuję się fantastycznie, wyglądam też całkiem całkiem ;p ta dieta, w sumie to nie dieta tylko ten styl żywienia całkowicie odmienił moje zycie i stosunek do jedzenia. trwam dalej, zostało ...
  • Witam! Od dziś zaczęłam dietę. Codziennie będę wpisywać tu swoją wagę i jak radzę sobie na dietce. Może dzięki temu innym łatwiej będzie się zdecydować... Tak więc rano waga wskazywała 75,5kg a teraz 74,9!!!:-) Zamiast jajek na twardo zjadłam jajecznicę (bez tłuszczu, na patelni teflonowej). Pomidor niestety wylądował w koszu-pomidory są już bez smaku brrr. Zamiast szpinaku gotowany brokuł, befsztyku-filet z kurczaka, 2 czarne kawy.3litry wody albo i więcej, 2 tabletki L-karnityny.3 kub...
  • zrobilismy nowe badania-po okresie trzymiesięcznym od ostatnich, które były lepsze-przyjmuje moj synek 9 letni euthyrox 25 oto wyniki tsh-5,22normy-0,40-4,00 anty-TPO-<10,00normy-0-35 anty-TG-<20,00-normy-_-40 ft3-3,4-normy-1,8-4,2 ft4-1,1-normy-0,8-1,9 prosze, napiszcie, co sadzicie-jade jutro do lekarki, zobacze, co mi powie, mnie martwia uboczne skutki choroby-tyje bardzo, jest ospały i zaczely mu rosnac wlosy na jadrach, troche wlosow z glowy mu wypada .... ferrytyn...
  • Witam serdecznie! Jeśli ktoś zechce przeczytać o moich zmaganiach z chorobą, oceni ich sens, poradzi - co dalej?, z góry - dziękuję. Po 7-miu latach z Metizolem dostałam dawkę jodu - 15 mCi /4.11.2010/ - tuż przed jodem TSH = 0,191 Już po miesiącu wyniki wyglądały tak: TSH = 1,5 FT3 = 3,18 /norma 2 - 4/ FT4 = 1,11 /norma 0,93 - 1,7/ a w lutym 2011 TSH = 5,98, dostałam Euthyrox 25/50 /na zmianę przez 3 tyg./, dalej przez 2 miesiące brałam 50mg codziennie tydzień temu wyniki były j...
  • Moja córcia ma prawie pół roku i do tej pory jak ją sie trzyma za rączki to nie podnosi główki, ani tułowia do siadania.Zauważyłam ze koleżanek dzieci w zbliżonym wieku,a nawet młodsze chcą siadac.Czy to już może oznaczac ze moje dzieciatko bedzie sie wolniej rozwijac?Zaznacze że leżenia na brzuszku tez nie lubi, choc ją zmuszam, w tymczasie zabawiając ją.Wytrzymuje maksym.10 minut bez płaczu.Czy ktos ma czy miał podobny problem? Pozdrawiam, Ada
  • Witam. Pół roku temu przyszła na świt moja cudna córeczka. Nadal nie mam okresu. Karmię piersią. Do kiedy przyjmuje się, że może nie być misiaczki? Czy powinnam zgłosić sie do gina?
  • Dr. Mądra doszła do wniosku że jednak warto zaaplikować antydepa,bo sezon na misia się rozpoczął,zresztą wyczaiła że nie do końca jest ze mną halo. No ale ja tylko wenla i nic więcej nie uznaje. Dostałam wenla,ale ostrożnie. Dzisiaj pierwsza kapsułka i dosłownie szok organizmu,rzyganie,mdłości,zawroty głowy,osłabienie,ja pierdziu.Jeszcze się dzień dobrze nie zaczął a ja już padam na ryj.Wnętrzności mi się buntują.Dawno czegoś takiego nie miałam.
  • Kiedyś będąc po przebytej mani ( 4 m-ce w szpitalu)a potem depresji zajrzałam na ten portal i napisałam jak sobie daję radę ze swoim problemem, chyba poetkam napisała wtedy " wróć tu za pół roku i zobaczymy wtedy czy twoja WIARA ( bo o niej pisałam) będzie dalej przy tobie " Więc skoro dalej jest przy mnie i daje mi jedyne w swoim rodzaju swiatełko w tunęlu, pomyślałam ,że powinnam sie z nim podzielć, jeżeli nie przekonam nikogo to napewno nie zaszkodzę. Nie jestem żadnym "mocher...
  • mój syn nic nie mówi, po swojemu owszem, ale mawet mama nie powie tylko mamu. Oprócz tego że nie mówi wszystko inne przebiega prawidłowo, właśnie jesteśmy po pobycie w CZD w Międzylesiu, po badaniach EEG i Rezonansie, które też wyszły prawidłowo i lekarz zakończył naszą współpracę gdyż powiedział że neurologicznie nie ma się do czego przyczepić, a my nie wiemy co dalej. Do neurologopedy chodzimy od września, czas płynie a tu nic. Syn jest strasznie nerwowy, lekarze tłumaczą to t...
  • zrobilismy nowe badania-po okresie trzymiesięcznym od ostatnich, które były lepsze-przyjmuje moj synek 9 letni euthyrox 25 oto wyniki tsh-5,22normy-0,40-4,00 anty-TPO-<10,00normy-0-35 anty-TG-<20,00-normy-_-40 ft3-3,4-normy-1,8-4,2 ft4-1,1-normy-0,8-1,9 prosze, napiszcie, co sadzicie-jade jutro do lekarki, zobacze, co mi powie, mnie martwia uboczne skutki choroby-tyje bardzo, jest ospały i zaczely mu roznac wlosy na jadrach, troche wlosow z glowy mu wypada ....
  • Dziś mija dokładnie pół roku od mojej operacji usunięcia macicy. Czuję się dobrze.Nic nie boli, nie "ciągnie", jest dobrze, czego i wszystkim forumowiczkom życzę! Przed operacją trafiłam na to forum. Tu "nagadałam się" sporo w czasie długiego L-4. Poznałam tu też przemiłą kobietę po takiej samej operacji. Spotkałyśmy się kilka razy i utrzymujemy stały kontakt. Tak więc można i tak.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się