Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      wysoki cholesterol

wysoki cholesterol

(4 wyniki)
    • mam wysoki cholesterol mimo stosowania diety i środków ziołowych- lek.stwierdził że to taki błąd w genach(rzadko ale się zdarza)i chce mi zapisać tabletki ale ja nie chcę.Co robić? Nie mam nawet 40 lat
    • Własnie odebrałam wyniki: chol. całkowity - 269 mg/dl triglicerydy - 249 mg/dl Chol. HDL (bezpośr.) - 72 mg/dl Chol. LDL (wyliczany) - 147 mg/dl Przepisłam z kartki bo nie bardzo się w tym wszystkim łapię. Widzę tylko, że ten całkowity znacznie przekracza podaną normę (140-180) Dziwczyny, jutro idę do lekarza ale już chciałabym wiedzieć wszystko. Co oznacza tak wysoki cholesterol? Co mi grozi? Jak się tego pozbyć?
    • Odzywiam sie zdrowo,nie jadam wedlin ani tlusto , a cholesterol wysoki.Pomozcie!
    • pytanie jak w temacie - poszukuje informacji, bo mam wyniki badan krwi, a wizyta u lekarza dopiero za tydzien i same rozumiecie... HCT - 32 a tzw. normy mowia o 37-50, a cholesterol 255 (jestem raczej szczupla,wiec to nie jest powiklanie od otylosci) (normy 120-220), z gory bardzo dzieki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się