al-szamanka 07.05.12, 05:07 Jak ja nie lubię takich wczesnych dyżurów, ale czasami mi się zdarzają, wiec muszę za godzinkę pędzić do pracy. Wesołego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.sajgon Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 07:05 Miłego dnia SDM - Opadły mgły, wstaje nowy dzień Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 09:53 Dzień dobry AL, MisterS AL, wstawanie z rana ma dobre strony, dzień dłuższy jest Dobrego tygodnia życzę. Pozdrawiam Andrzej Piaseczny - To co dobre, to co lepsze Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 11:30 Witam, witam Zuza i Mister Zuza, czy Ty naprawde myslisz, ze jak wczesniej wstajesz, to Twoj dzien jest dluzszy? bo jakbym nie liczyla, to wychodzi mi, ze sypiam srednio 5-6 godzin na dobe... tzn. 18-19 godzin z doby przezywam intensywnie i w stanie przytomnym...mam spory kawalek dnia i spory kawalek nocy... Mister, ma totalnie pokrecona dobe, wiec on mnie rozumie Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 17:31 Ty szybko śpisz, i szybki dzieńnocny masz Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 17:56 Wszystko stoi dzisiaj na glowie... mam tylko dzisiaj i jutro, musze zrobic moja prace, musze przygotowac co nieco na ten wypad... musze pobiegac po sklepach, zalatwic kilka spraw... to co mialam zrobic w ciagu tygodnia, musze zrobic teraz, bo mi sie nagle tydzien skurczyl do dwoch dni. Wprawdzie wiedzialam, ze ten wyjazd bedzie, ale myslalam, ze tydzien pozniej... gdybym lepiej pomyslala, toby mi wyszlo jak trzeba... eeeh Wracam do tego co jest niecierpiace zwloki. Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 17:59 p.s. postanowilam definitywnie: nie zabieram laptopa... wprawdzie Basia powiedziala mi: a co to za problem, zabierasz na urlop, zabierasz do kraju, wozisz sie z nim samolotami, to mozesz go wrzucic do bagaznika.... moge, ale tego nie zrobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wypada w takim towarzystwie usiasc przy kompie, a chowac sie nie bede po katach.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 11:26 Hej tam AL.... co tam, juz masz polowe dnia pracy za soba... Odpowiedz Link
sakral 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 11:32 kartka z kalendarza (link) od rana mam bardzo pracowity dzień I znajomy przy omawianiu lewicowego personalizmu chrześcijańskiego + pół butelki Jägermeister dzielnie poległ II z drugim znajomym jesteśm na etapie ukąszenia heglowskiego + ta flaszka (link) pijący koledzy są kilka półek lepsi Waszego kol.Sakrala teksty czytali w języku niemieckim, a ja przełożone na język polski mam asa w rękawie wyjadę z centralizmem demokratycznym tego to oni na pewno nie znają (to tak jak u Lenina i w PiS) akcja toczy się żwawo miłego dnia i refleksyjnego dnia PS. a ja oczywiście dzioba nie zamoczę okres błędów i wypaczeń już za mną Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 11:39 Witak uroczyscie dzielnego kol. Sakrala... i tak trzymaj Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 11:42 Mnie natomiast szykuje sie bardzo zakrapiana druga polowa tygodnia, bo pogoda, jak z tego wynika bedzie barowa... chociaz sobotni wieczor, przed niedzielnym powrotem bede musiala przejsc najlepiej na zielone... Odpowiedz Link
sakral Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 13:15 dyskusja zakończona I + II znajomy nie mogli zrozumieć mojego wywodu o boskości Jezusa ja wyszedłem z ostrą tezą pomiędzy sałatką rybną,a następnym toastem udowodniłem boskość Jezusa,i brak grzeszności u w/w tylko człowiek może grzeszyć a Jezus był bez grzechu co według mnie jest koronnym dowodem,że Jezus jest synem Starego Boga Znajomi pozbierali flaszki ze stołu,i udali się dalej prowadzić ożywione dysputy dodam jeszcze,że posługiwałem się tezami znanych teologów z Polski jak publicysta T.Terlikowski,czy abp Józef Michalik na tej płaszczyźnie nastąpił zdecydowany brak zrozumienia co robić ? mam nadzieję,że już w tym tygodniu nie najdą mojego domostwa z tak ważkimi problemami Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 13:40 Ty jestes niebezpieczny.... rozumiem, ze znajomym zabraklo argumentow przeciw Twojej a raczej abp. Michalika logice... o Natanku zapomniales? Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 15:47 Dzien dobry Kalejdoskop i forumowicze. Pózniej niz zwykle ale zawsze. Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 19:07 BRAWO SAKRALU! Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 19:21 tylko ,że to są "ścieki informacyjne" Sakralu, są lepsze DOWODY, przecież wiesz to. Teologia protestancka nie jest taka" niestrawna", czy heretycka, pracuję w tym temacie też, poważnie !!! Jezus nie był "sztywniakiem", prawda? Och, dużo by na ten temat można powiedzieć przecież... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 19:29 lucynateresa50 napisała: > Jezus nie był "sztywniakiem", prawda? Nie wiadomo jaki był, mamy o nim wiadomości zaledwie i co najmniej z czwartej ręki. Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 21:15 Wg Biblii, a nie katolickiej nauki kościoła(celowo piszę małymi literami) znamy Jezusa, jako ewangelikalna chrześcijanka po "przejściach" z kk ,wiem w Kogo wierzę i nie wstydzę się ,dlatego mówię- nie był "sztywniakiem", kochał też gejów i prostytutki , nienawidził jedynie grzechu, hipokryzji faryzejskiej, jest naszym KUMPLEM, PRZYJACIELEM,( on sam tak . mówi w ewangelii Jana) jak kto chce nazwać,.Będąc w Stanach potwierdziłam jedynie moją wiarę ,pomimo wszelkiego zła, które z AMERYKI rzekomo przyszło, ono jest w każdym przecież. TAK więc Al, jaz znam osobiście Jezusa i nie odbiło mi, my biblijnie wierzący tak mamy ,kapłaństwo jest powszechne-vide listy apostoła Pawła, a kobiety są równe facetom,to Maria Magdalena pierwsza zobaczyła Go po zmartwychwstaniu , potem Piotr i Jan, ona nie miala zwidów, 500-set gości w Dziejach Apostolskich widziało GO , i jeszcze dużo na ten temat można przytaczać. Wiara to jest łaska i nią jesteśmy zbawieni,a tzw, dobre uczynki wg kk. konieczne do tegoż zbawienia, są jedynie nieodłącznym elementem wiary-odsyłam do listów w/w autora Pawła po wszystkich ewangeliach w Piśmie Św.tyle i aż tyle, wiem, zamęczam,ale powtarzam:nie wstydzę się mojej wiary, nie modlę się do Miriam-Marii, matki Jezusa, bo Biblia tego zabrania, ani do żadnych tzw. świętych, bo my nimi jesteśmy w oczach Boga! Dobranoc Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 21:26 lucynateresa50 napisała: > TAK więc Al, jaz znam osobiście Jezusa i nie odbiło mi my Oczywiście, że Ci nie odbilo!!!!!! > Maria Magdalena pierwsza zobaczyła Go po zmartwychwstaniu , A faceci zakleili jej usta plastrem, bo kobietom się nie wierzy > nie wstydzę się mojej wiary I dobrze robisz > nie modlę się do żadnych tzw. świętych, bo my nimi jesteśmy w oczach Boga! W końcu stworzył nas na swoje podobieństwo, czyli jesteśmy tak samo świeci jak i on sam > Dobranoc Śpij bez trosk i dolegliwości, dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 22:00 Dobrej Nocy Lucyno Odpowiedz Link
sakral Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 22:13 dobrze,że z nami jest kol.Lucyna sympatyczna i mądra dziewczyna spokojnych snów Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 22:24 Bardzo dobrze.... i humor ma taki swojski Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 18:53 Trzymam kciuki! U mnie z nogą coraz to lepiej. Do ROBOTY! Normę trzeba wykonać, jak w PRL-u, tak?( to do siebie) i mobilizuję się, oczywiście też dzięki WAM) , od rana próbuję być aktywna. Dobrego czasu Wszystkim życzę. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 19:02 lucynateresa50 napisała: > Trzymam kciuki! U mnie z nogą coraz to lepiej. Do ROBOTY! A może pofolguj sobie trochę, ja tez się wygłupiłam i trzy dni biegałam z nadłamanymi żebrami, aż mnie zupełnie rozłożyło.....ale rozumiem Ciebie doskonale Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek,kartka z ....... 07.05.12, 19:02 Znam ten płyn -zielona ,okrągła buteleczka, mam w niej teraz kwiatki,które puszczają korzenie w wodzie ,wypełniającej ten pojemnik. Teraz jest późna pora, ale w przerwie "świętuję" z Rosją i Francją to, co zdominowało wiadomości dnia, wiecie przecież,tak? Aura w BB jesienna, senna, chyba coś trzeba z tym zrobić, ma ktoś pomysła? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 18:42 Próbowałam się zdrzemnąć, bo padnięta jestem ponad miarę, ale zadzwonił telefon. No i co? Ze snu się wybiłam, do telefonu nie zdarzyłam. A teraz tylko ziewanie mi pozostało... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 19:05 m.maska napisała: > to nie bylam ja.... Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 19:28 Też zdrzemnęłam się, a moja Mama zaniepokojona moją kostką w nodze wybudziła mnie z zaświatów! W dodatku na komunikatorze wyglądałam okropnie wg niej, przecież wiadomo -sen to sen, nie muszę mieć makijażu i "czarującego spojrzenia", a noga nie ma tu nic do rzeczy.Jednak MAMA to MAMA, zawsze się martwi,nawet moim wyglądem. Ja mojej 24-letniej Madzi nie robię takich uwag, już nie robię!!! MATKI... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 19:40 lucynateresa50 napisała: > moja Mama zaniepokojona moją kostką w nodze wybudziła mn > ie z zaświatów! W dodatku na komunikatorze wyglądałam okropnie wg niej, Oj, moja to nawet jak jestem rozczochrana i z czerwonym od kataru nosem twierdzi, że nie ma piękniejszej nade mnie.....i za nic nie chce dąć się przekonać, że jest inaczej Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 20:47 To po co sie pokazywalas w kamerze?... Nie mow hop, moze jak bedziesz w wieku swojej Mamy, tez bedziesz tak reagowac na swoja Madzię Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 21:18 Będę się pilnować Maseczko, a Ty jesteś świadkiem,mojej deklaracji! Odpowiedz Link
m.maska Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 21:29 Miejmy nadzieje, ze Nam sie to uda...bo nie tylko Tobie przeciez Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 18:56 Do Felixa przyjechała siostra z Argentyny. Przyjechała już w sobotę i była dla niego najpiękniejszym prezentem urodzinowym, lepszym niż mój - tylko biurko z obrotowym fotelikiem. Dla Felixa największym problemem jest fakt, że siostra nie przyjechała ze swoimi dziećmi, marzył że będzie je tutaj odprowadzał do przedszkola i nie potrafi zrozumieć, że w międzyczasie są to już dorośli ludzie. Odpowiedz Link
sakral 7.5.2012, poniedziałek 07.05.12, 22:21 wieczorna/nocna muzyka Orchestral Suite No. 3 in D Major, BWV 1068, Air - J. S. Bach Odpowiedz Link
sakral 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 00:00 kartak z kalendarza Dzień ....... Sędzia.... "Boże,pragnę Cię jak niegdyś król Salomon prosić o dar mądrości, abym sprawiedliwie podejmował decyzje sędziowskie.Tak wiele zależy ode mnie.Strzeż mnie od pomyłek,które mogą wypaczyć wynik meczu.Daj pewne oczy i sprawny umysł,bym swoją postawą przyczynił się do sportowego przebiegu rywalizacji. Daj siłę,abym nie ugiął się pod presją zawodników lub kibiców i dalej.... (link) Wysłuchaj mnie,Panie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 06:18 sakral napisał: > No właśnie Lekkiego dnia Wszystkim Nena - 99 Luftballons - lyrics Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 08:14 Lekkiego i słonecznego dnia dla wszystkich Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 08:55 Dzień dobry Wszystkim! Nasza podróżniczka Klara, pewnie jest już w domu, czekam na relacje i zdjęcia. Pięknego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 09:06 a ja już mam pytanie do kol.Klary Klaro czy zauważyłaś,że tubylcy częściej grzebią przy spodniach ? niż Twoi bliscy znad Wisły ? i dlaczego ? PS. odpowiedź nie zauważyłam nie jest zaliczona Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 10:21 Witaj Zuza... koniecznie zdjecia, koniecznie.... ale Klara bedzie musiala tym razem Tobei je podeslac, zebys zaadresowala. Klara, uparcie twierdzi, ze jest komputerowym antytalentem...i nie potrafi... Niech sie licytuja z AL, ona twierdzi to samo Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 10:27 Nie ma problemu, jeśli przyśle zaadresuje i wkleję Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 10:18 Dzien Dobry witajcie... niech ktos zgadnie, dlaczego ja dzisiaj tak wczesnie? bo mam strasznie duzo do zrobienia i jakis krotki dzien mi sie wydaje... no wlasnie i co z tym kompem zabierac czy nie zabierac?... Nie za bardzo wypada... a jesli tam kompa (nie bedzie, ostatnipo byl, ale tez chyba przyjechany), to skad wygrzebiemy pogode nad jeziorem bodenskim, gdyby co?.... no nie wiem.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 10:25 Cześć Maseczko! Zabierz kompa, bo potem będziesz żałowała. Najwyżej go nie włączysz gdy będziesz mocno zajęta Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 10:30 Moze na wszelki wypadek nie bede wyjmowala go z bagaznika...ale niech ma, niech sie przejedzie po kraju w ktorym mieszka, troche Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 11:51 to jeszcze tutaj raz powiem wszystkim Kalejdoskopowiczom dzien dobry! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 17:11 Maseczko, tylko nie do bagażnika, bo się usmaży Małpo witaj! Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 17:28 Ty mi juz nic nie mow, bo ja mam juz bagaznik pelen wyskokowych napoi, powiedzmy roznych....Oooo wlasnie mi przypomnialas, ze mialam wziac z domu jeszcze Aperol Nic sie nie bedzie smazyc - droga jest obliczona na 3 godziny, ja pojade pewnie 4... przystanki, papieros, kawa itd... nie lubie sie spieszyc, no i korki to wlasciwie na tej trasie sa zawsze. Kiedy sie slucha wiadomosci z trasy, to ta autostrada jest najbardziej oblozona, trasa Frankfurt - Stuttgart - Bazylea. Hihi... teraz to ja bede miala dlugi weekend - chociaz kiepsko to widze, w sobote jest planowana duza impreza - bo do soboty, to kameralnie. No wezme go, chyba.... najwyzej wyjme z bagaznika i postoi w kacie. Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 17:30 No wlasnie, a dzisiaj przy okazji dokonywania w/w zakupow, kupilam sobie rowniez buty i 156-ta torebke no co ja moge?... mokasynki w delikatnym popielu, ktore pasuja mi kolorystycznie do torebki, ktora zakupilam w Polsce Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 17:41 czolem Wszystkim! Juz jestem i sie melduje..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 17:53 ZERO. Nie ma NIC! Wszystko gangsterzy wyczyscili. Maja teraz pare tysíecy maili..... No, ale ja widze ze tutaj sie dzialo! Jakies "trupy w szafie", jakies "latawce",.... Nie mozna Was na kilka dni zostawic? Ale - przynajmniej to ni idzie znowu na moje konto! Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:06 Zorrku, dzisiaj Kiszka stwierdzil, ze "Denken ist reine Glückssache" - oznacza pruski drill... tzn. Kiszka nie poddaje sie drillowi i nie mysli, ale dowody tego pokazal juz wielokrotnie, wiec jakos mnie to nie dziwi.... Zorro na Kalejdoskopie i pruski drill........... to jeszcze trzeba wymyslic..... Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:08 Ty zglos to na support - tak nie moze byc, ze dopuszczaja do takich wlaman i nic nie robia.... Poczytalam o tych akcjach, one ida z Lagos... a cala reszta to plotki, albo inkasso firmy....ktore nie maja z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:09 tzn. zglos, zey Ci oddali poczte - bo ona jest na ich serwerze nadal. Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:09 czytalem Zorro, co Ci sie przytrafilo. Tylko wspólczuc. To nic przyjemnego! Ja na szczescie takiej "przyjemnosci" jeszcze nie mialem. U mnie bylaby to katastrofa. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:11 pani Zorro szukala ale nic nie znalazla. Gdzie i jak to zglosic? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 8.5.2012, wtorek 09.05.12, 06:48 dzieki! m.maska napisała: > de.docs.yahoo.com/help/index.html Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:33 Witaj Zorrku. Wyrazy współczucia z powodu poczty. To musi być straszne denerwujące. Poza wszystkim innym, człowiek potraktowany w ten sposób musi się czuć jak opluty...Zdarzyło mi się kiedyś przeżyć kradzież w autobusie (dokumenty i pieniądze). mialam wrażenie, że jestem jakoś ubrudzona. Tym gorzej musi być z pocztą. Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 18:40 Zorrku To tylko Tobie się wydaje, że awantura nie ma z Tobą nic wspólnego Od Ciebie się zaczęło... Sza.aliczek stwierdziła, że uczyli się oportunizmu słuchając, jak ja wykręcam się od oceniania Ciebie. Ubawiła mnie z wielu (jak możesz sobie wyobrazić) powodów. Bardzo uprzejmie poprosiłam o przykład (choćby jeden) i zaczęło się Jakbym osla za ogon pociągnęła -- Maja Odpowiedz Link
sakral 8.5.2012, wtorek 08.05.12, 21:25 na mnie już czas muszę przekartkować książkę sprzed lat i postarać się tekst na nowo oczytać tzn. ta sama książka ale po latach czytana już inna człowiek inny,i książka inna a niby wszystko to same ja,i ta książka dobranoc Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 8.5.2012, wtorek 09.05.12, 06:47 Maju, wszystkom sie zgadza. Jak wchodze na Loze i Podworko i czytam to "doborowe towarzystwo", to mi sie czasem niedobrze robi. Hipokryzja, hipokryzja! Odpowiedz Link
m.maska Re: 8.5.2012, wtorek 09.05.12, 07:59 Ciebie tutaj nie bylo, ale Majeczka poprosila na Podworku Szaaliczka o wyjasnienie(bo na P. o tym pisala Szaaliczek) to wzieli i skasowali watek Majki a na drugi dzien ob.Hardy napisal, ze to nie oni a MY sprzatamy i zamiazamy pod dywan.... i to sie nazywa hipokryzja - bardzo dobry przyklad.... z forumowego zycia wziety... Odpowiedz Link