28.11.12, 14:06
No i wyszedl kolejny bubel...
Microsoft rzadzi sie wlasnymi prawami, zupelnie nie liczac sie z tym, ze uzytkownicy korzystaja tez z innych programow anizeli programy Microsoftu i wtedy zaczynaja sie schody...
Jak juz pisalam na watku codziennym... kilka programow, z ktorych nieustannie korzystam, "wypielo" sie na Windows 8 i sa zwyczajnie niekompatybilne . Niektore daja sie zainstalowac, ale nie daja sie uruchomic, inne, w ogole nie daja sie instalowac.
Dopoki uzywa sie kompa tylko po to zeby surfowac...jest w porzadku.
Ale trzeba przyznac, ze o sobie i swoich produktach Microsoft nie zapomina i te nawet starsze wesrje "wspolgraja" ze soba...ufff...przynajmniej Microsoft Office dziala...bo to by mnie znowu trzepnelo jakies drobne 300€....
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 14:13
      Kiedy dostaje sie kompa z nowym systemem - i to nie musi byc wymiana systemu... to moze byc rownie dobrze kupno nowego kompa a w domu sa jeszcze inne urzadzenia jak scanner czy drukarka wtedy mozna sie zlapac za glowe... i przygotowac sie na poszukiwania.
      Poprzednim razem, Vista nie chciala gadac z moja drukarka Lexmarka, nie chciala gadac z moja kamera sony - to dobrze, ze na podoredziu byl stary wysluzony XP-ek.... bo wtedy nie mozna bylo nawet sciagnac sterownikow - nie i koniec...z Vista nie gadamy
      Teraz scanner jakos sie z 8 pogodzil, drukarka sie zaparla - ale HP widac stanal na wysokosci zadania i zadbal o update'y do sterownikow... to urzadzenia - z programami jest gorzej...
      • czarek_sz Re: WINDOWS 8 28.11.12, 14:50
        Szkoda że młody nie mieszka koło Ciebie. Kocica miała większe problemy i pyk pyk i po robocie. Jak dziękowała ale macie zdolnego syna mówiła smile miło było posłuchać. Masko spoko dasz radę smile
        • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 15:38
          Czarek ja sobie tez dam rade, bo innego wyjscia nie mam - problem tylko, ze musze sie teraz bawic w korespondencje z roznymi "supportami" ale wlasciwie mnie to nie dziwi...
          Programisci w X, Y, Z nie moga wiedziec co wypusci na rynek Microsoft bo przeciez nie moga, nawet gdyby chcieli konsultowac sie ze wszystkimi mozliwymi producentami software'u, a Microsoft oczywiscie, jak kazdy koncern robi z tego tajemnice, wiec nic dziwnego, ze poszczegolne firmy nie moga sie przyzwyczaic na rozne niespodzianki... a potem poajwiaja sie update'y w ilosci nieskonczonej, bo przeciez to "baby" trzeba wyleczyc ze wszystkich dzieciecych chorob i jak juz troche podrosnie i jakos da sie z nim zyc, to rzuca na rynek nastepny numerek....
          • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 15:40
            To taka kwestia, ze w normalnych warunkach, nigdy bym nie kupila systemu, ktory jest na rynku zaledwie od miesiaca - ale tak sie zlozylo, ze musialam zrobic nowa instalacje i Vista byla tak bardzo przez wszystkich krytykowana, chociaz musze przyznac, ze ja sie z nia jakos poukladalam... a tu pojawia sie nagle cos czego sie nie zna i jeszcze robi "w brew" wink
            • czarek_sz Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:33
              Ale kupiłaś, i musisz się z tym zmierzyć. A jak Ciebie znam, to dasz radę. Jesteś typową bardzo mocną Matką Polka która radzi sobie w każdej sytuacji smile ale musisz się wypłakać i ja to rozumiem. No to zaraz mi się dostanie parę garści smile miłego popołudnia.
              • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:37
                Ty mnie tu nie wyzywaj od "Matki Polki"... na takie miano inne pracuja od lat... wink

Musze? nie Czarek nie musze, jak sie wpienie, to zabiore "zboja", odwioze do Komputermanna i kaze mu zainstalowac z powrotem Viste....
    • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:41
      Chcialam zainstalowac sterowniki do mojej myszy... no i wlasnie sie doczytalam, ze sterowniki do tego modelu beda dostepne w listopadzie.... no to maja jeszcze 2 dni - bo jeszcze dostepne nie sa - Boooooooooooooooooosz... co mnie podkusilo....!!!!!
      • polaczek.3 Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:45
        Jak napisałem, dasz radę Maseczko smile oki, grzeje bigos bo zgłodniałem. Chyba lufkę tez wypiję Lezio nakłania wink miłego.
        • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:50
          A Ty Czarek co? nowy numerek?
          • czarek_sz Re: WINDOWS 8 28.11.12, 18:57
            Wymskło mi się big_grin przecież mnie znasz, że ja czytelny smile pzdr
            m.maska napisała:

> A Ty Czarek co? nowy numerek?
            • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 19:43
              No tak... ale mam nadzieje, ze nie trolujesz smile Ty chyba nie potrzebujesz, bo jak chcesz cos palnac, to chcesz tez zeby wszyscy wiedzieli, ze to Ty.... big_grin
              • czarek_sz Re: WINDOWS 8 28.11.12, 20:04
                Pewne nicki mam zbanowane. W pewnych miejscach mam porachunki. Więc rozumiesz. Zakradam się pod innymi i bronię swojego imienia. Że z różnym skutkiem inna sprawa. Ale. Chłop żywemu wink
                m.maska napisała:

> No tak... ale mam nadzieje, ze nie trolujesz smile Ty chyba nie potrzebujesz, bo j
                > ak chcesz cos palnac, to chcesz tez zeby wszyscy wiedzieli, ze to Ty.... big_grin
                • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 20:42
                  Jesli odczuwasz potrzebe... smile
        • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:52
          Ty sie na Lezia nie powoluj i sie Leziem nie zaslaniaj... jak wchodzisz na Melyne, to juz z samego zalozenia wiadomo o co tam biega wink
      • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 16:51
        hihi... ale chyba powinnam sie cieszyc, ze w listopadzie, bo sa urzadzenia Razer, ktorych sterowniki beda dopiero dostepne w grudniu....

Wlasnie dostalam maila od supportu produktu, ktorego upgrade zamowilam... bedzie chodzil...uffff - jeden problem mniej.

Ale to jest zabawa.... ale tez nauczka na przyszlosc, zeby nie kupowac zadnych "nowosci", ktore jeszcze nie "wyrosly z pieluch"
        • przewrotna_karolina Re: WINDOWS 8 28.11.12, 17:49
          Oj maseczko, gadasz jak potłuczona, jakbyś nie wiedziała na czym to polega, w końcu to nasz zawód smile Z oprogramowaniem jest tak jak z modą, czy samochodami, jakby nie było nowych wersji, to byłby zastój w interesach, a jak wiesz musi być ruch w interesie, jak nie ma interesu w ruchu smile. A i chciałam jeszcze dodać, nie złość się, bo złość piękności szkodzi, a nam została tylko piękność smile smile smile
          • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 18:40
            Latwo Ci powiedziec, moja ulubiona gra mi nie chodzi....buuuuuuuuuu.... musze tam do nich tez napisac, moze mi podesla jakies update'y...

No wiem, wiem, ze musi byc postep, ze musi byc nowe, tylko dlaczego to sie akurat rozgrywa na moich plecach? no dobra, Komputermann, ostroznie bardzo, ale powiedzial, ze 8 jest na pewno lepsza od Visty... nie sprecyzowal jednak, czy moze 7 byla lepsza niz jest 8...
            Przypomnij sobie, najlepszy i najstabilniejszy byl XP-ek i ja go chcialam teraz zainstalowac, ale Komputermann odradzil mi, twierdzac, ze juz niedlugo nie bedzie zadnych update'ow na XP-eka... a ja nie mam zamiaru z kazdym nowym systemem kupowac nowej kamery, nowej drukarki, nowego scannera itd...itd... ja wiem, ze handel musi sie krecic, ale ile potem tego badziewia laduje na smietniku, bo jest nieuzyteczne....eeeh
          • m.maska Re: WINDOWS 8 28.11.12, 23:05
            Ja sie z nim wczesniej czy pozniej zaaranzuje, ale troche powietrza musze upuscic.... big_grin
    • m.maska Re: WINDOWS 8 29.11.12, 20:06
      Kilka dni temu zamowilam upgrade'y do moich programow i jest ok - te nowe chodza pod Windows 8, pozostal tylko jeden pogram i to jest moja ulubiona gra, do ktorej siegam w ramach relaksu... instalacja idzie bezblednie, przyjmuje nawet rejestracje, tylko co z tego, jesli podczas uruchamiania zawiesza mi caly system i nic juz nie idzie - musze tam do nich napisac.... aaaa no i ta mysza, co to software dostosowany do Windows 8 ma byc w listopadzie... czyli najpozniej jutro powinna byc - to sie okaze.... tzn. mysz funkcjonuje, tyle, ze nie moge jej zaprogramowac, na razie to taka "samodzielna" mysza a ja chce miec "tresowana" smile
    • m.maska Re: WINDOWS 8 30.11.12, 00:15
      To juz trzeci dzien, kiedy "poznajemy sie wzajemnie" tzn. ja i Windows8... ktos kto duzo korzysta z komputera, nie tylko w celu wejscia do netu, wie, ze kupno nowego komputera laczy sie z "umeblowaniem go"... to troche jak kupno nowego mieszkania - ja dostalam go po "remoncie" czy moze lepiej to nazwac "po odnowie"... AL juz przyrownala to "po botoksie"... ale teraz trzeba go umeblowac. Moze to i racja, ze skoro remont, to wypadaloby wstawic nowe "meble" a nie stare graty.... to juz jest o tyle o ile urzadzone... nowy program wlasnie dostalam, ulepszony, poprawiony ale w koncu jakis antyk tez w mieszkaniu moze stac i byc uzyteczny i w tym przypadku, to wlasnie ta moja ulubiona gra, ktora mi wlasciwie jako ostatnia zalega....no i ta mysz - ale to moge jakos jeszcze przeczekac...
      Poznawac tego "zbója" musze nadal, bo robi rzeczy, ktorych poprzednie systemy nie robily...
      Jesli ktos nie lubi ekranow dotykowych w komorkach, nie bedzie lubil Windowsa8, znalezc punkt w ktorym mozna go wylaczyc - to juz niezla zabawa... na dole po lewej, gdzie zwykle byl symbol Windowsa(start) teraz go tam nie ma... ja to mam dobrze, moj Komputermann, to wyjatkowo kontaktowy czlowiek i nawet sam z siebie udzieli mi wszelkich informacji, na poczatek, tyle ze bylo tych informacji sporo i kiedy pierwszy raz musialam wylaczyc kompa, musialam tez odszukac gdzie.... przez te wszystkie systemy Windows98, potem Windows2000, XP, Vista, Windows7... zawsze w lewym dolnym rogu bylo to miejsce gdzie "moglismy sie rozstac" a teraz klapa.... szukaj sobie... big_grin
      • m.maska Re: WINDOWS 8 30.11.12, 13:30
        No prima.... Sterowniki mojej myszy mialy byc gotowe pod Windows 8 w listopadzie... dzisiaj ostatni dzien tego miesiaca i co sie dzieje? wlasnie widze, ze termin zostal przesuniety na grudzien... uncertain

Przed laty kupowalismy samochod, zdecydowalismy sie na audi tzw. Auslaufmodell - czyli modell, ktory wychodzi z produkcji ustepujac miejsca kolejnemu... to byl najlepszy samochod jaki mielismy, wszystkie bledy, wszystkie niedociagniecia byly juz dopracowane, po prostu byl "rozwiniety"....

To jest pierwszy raz, kiedy skusilam sie na taka nowosc... bo wszyscy tak narzekali na Viste, chociaz kiedy kupilam Viste, to system byl juz dopracowany i wlasciwie na koncowym etapie, na rynku byl juz Windows7, ktory tez podobnie zaczynal jak teraz Ósemka.
    • m.maska Re: WINDOWS 8 05.12.12, 17:14
      Tak tak, oczywiscie, Microsoft twierdzi, ze wszystkie programy, ktore funkcjonowaly pod Windows 7 powinny bez problemow chodzic pod Windows 8 - tylko to co Microsoft twierdzi, ma sie nijak do praktyki... osobiscie mam kilka programow, ktore nie chca i koniec... dodatkowo, nawet jesli dadza sie zainstalowac, przy probie uruchomienia zawiesza sie caly system...

Czy ktos sie moze zachwycac Windows 8? jasne, ze tak - ktos kto komputera uzywa wylacznie do korzystania z internetu i do niczego ponadto...
      Do tej pory programisci Razer, nie dali sobie rady ze sterownikami do kilku urzadzen - zapowiedziane uruchomienie sterownikow na Windows 8 w listopadzie, zostalo przesuniete na grudzien... w prasie komputerowej i na roznych portalach trafia sie na programy, przy ktorych na czerwono zaznaczona jest niekompatybilnosc z Windows 8 - naprawde suuuuuuuuuuper system.... piac zachwyty moga tylko ci, ktorzy albo dopiero wchodza w swiat komputerow i nie wiedza, ze moze byc inaczej, albo ci, ktorzy o kompach wiedza jak je wlaczyc, jak korzystac z klawiatury, ewentualnie przekleic adres linka czy obrazka... nic ponadto.
    • m.maska Re: WINDOWS 8 11.12.12, 13:38
      Mam... znalazlam rozwiazanie na moje problemy z Windows8... na drugim dysku zainstaluje sobie, nawet nie viste a xp-eka i wtedy bedzie perfekt big_grinbig_grinbig_grin.... ale to juz chyba po Swietach, bo teraz na to czasu nie mam....
      • m.maska Re: WINDOWS 8 06.01.13, 19:37
        Sterowniki na moja mysz mialy byc gotowe w listopadzie - listopad mnal i termin zostal przesuniety na grudzien, grudzien minal - termin przesuneli na styczen... ciekawe czy w ogole sobie z tym poradza... a ja musze sie zebrac i pojechac z la ptokiem do Komputermanna i dac sobie zrobic instalacje xp-eka i wtedy juz wszystko bedzie jak nalezy...
        • m.maska Re: WINDOWS 8 09.01.13, 16:03
          A zeby bylo jeszcze smieszniej i zabawniej, wlasnie sie dowiedzialam, ze pod Windows8 mozna zainstalowac WindowsXP i sa nawet firmy, ktore to robia, poniewaz korzystaja z programow, ktore pod Windows7 juz nie chcialy... no dobra, niech i tak bedzie... tak wiec w poniedzialek do Komputermanna...
    • m.maska Re: WINDOWS 8 14.02.13, 20:59
      No to uffff.... nareszcie i myszy moge kolory poustawiac, bo poprzednie juz mi sie znudzily... a i ustawienie klawiszy do gier juz trzeba bylo troche zmienic... dlugo potrzebowali, ale poradzili sobie z tymi sterownikami na ósemkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka