Dodaj do ulubionych

Demo - kracja

05.01.16, 13:42
W Niemczech sa duze firmy, miedzynarodowe, wypozyczalnie samochodow... Avis, Hertz, Europcar, Sixt - zalozmy, ze pracownicy tych firm korzystaliby z tych samochodow - jaka oszczednosc, nie potrzeba placic ubezpieczenia, podatku, tylko tankowanie - super... ale tak sie nie dzieje, bo inaczej te firmy juz dawno przestalyby istniec. Okazaloby sie, ze brakuje samochodow do wypozyczenia - mgliby jeszcze obslugiwac zony i krewnych... a tak sie wlasnie dzialo w Polsce, pracownicy, ktorych zatrudnilo spoleczenstwo obslugiwali sie w dowolny sposob w firmie "Polska" - nie tylko, ze korzystali i kazali sobie za to slono placic, to jeszcze przehandlowali to co spoleczenstwo przekazalo im do zarzadzania.

"Dąbrowa nie uzgadniał z dyrektorami innych stacji Polskiego Radia decyzji o takiej formie protestu, dlatego nie wie, czy do niego dołączą. - To pytanie do zarządu i dyrektorów innych anten, a nie do mnie. W Polskim Radiu poszczególne anteny mają dość dużą autonomię i osobno kształtują swoją politykę programową. Ja to robię na własny rachunek i rachunek radiowej Jedynki - stwierdził."

na wlasny rachunek to ten pan moze sobie dlubac w nosie korzystajac z wlasnego palca...
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Demo - kracja 05.01.16, 19:26
      m.maska napisała:

> W Niemczech sa duze firmy, miedzynarodowe, wypozyczalnie samochodow... Avis, He
      > rtz, Europcar, Sixt - zalozmy, ze pracownicy tych firm korzystaliby z tych samo
      > chodow - jaka oszczednosc, nie potrzeba placic ubezpieczenia, podatku, tylko ta
      > nkowanie - super... ale tak sie nie dzieje, bo inaczej te firmy juz dawno przes
      > talyby istniec. Okazaloby sie, ze brakuje samochodow do wypozyczenia - mgliby j
      > eszcze obslugiwac zony i krewnych... a tak sie wlasnie dzialo w Polsce, pracown
      > icy, ktorych zatrudnilo spoleczenstwo obslugiwali sie w dowolny sposob w firmie
      > "Polska" - nie tylko, ze korzystali i kazali sobie za to slono placic, to jesz
      > cze przehandlowali to co spoleczenstwo przekazalo im do zarzadzania.
      >
      > "Dąbrowa nie uzgadniał z dyrektorami innych stacji Polskiego Radia decyzji o ta
      > kiej formie protestu, dlatego nie wie, czy do niego dołączą. - To pytanie do za
      > rządu i dyrektorów innych anten, a nie do mnie. W Polskim Radiu poszczególne an
      > teny mają dość dużą autonomię i osobno kształtują swoją politykę programową. [b
      > ]Ja to robię na własny rachunek i rachunek radiowej Jedynki [/b]- stwierdził."
      >
      > na wlasny rachunek to ten pan moze sobie dlubac w nosie korzystajac z wlasnego
      > palca...

big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka