Dodaj do ulubionych

KORT RAZ JESZCZE

02.09.04, 08:08
Witam !
Czy ktoś wie,dlaczego przez całą noc oświetlony jest kort i kto za to płaci?
Podejrzewam że my wszyscy,tylko zadaję sobie pytanie poco?
Obserwuj wątek
    • mooj Re: KORT RAZ JESZCZE 02.09.04, 08:16
      wydaje mi się, ze ośietlenia podłączone jest do C więc płaci budimex ew. TP
      a po co?
      wieczory i noce coraz ciemniejsze, oświetlenia analogicznego do istniejącego
      przy A i B jeszcze nie ma
      więc może ktos doszedł do (raczej słusznego wniosku) ze skoro osiedle ma być
      ośiwetlone (m.in. z uwagi na bezpieczeństwo) to lampy przy korcie nie sa głupim
      pomysłem
      pozdrawiam
      • robert28 Re: KORT RAZ JESZCZE 02.09.04, 08:26
        Bardzo mi przykro ale mam inne zdanie na ten temat.Napewno nie płaci BUDIMEX bo
        i niby dlaczego.Zdarzało się,że kort był nocą nie oświetlony i na osiedlu było
        równie widno.Przecież z powodu nadmiaru światła wyłączono po jednej lampie przy
        każdej latarni.Lampy z budowy również bardzo mocno świecą.Przysłowiową igłę
        można nocą znaleźć więc poco jeszcze oświetlenie kortu który nocą powinien być
        nieczynny ze względu na ciszę nocną.A co do kosztów to mam takie zdanie że
        niezależnie gdzie podłączony jest kort płacimy wszyscy/podział kosztów
        itp/Tylko jeszcze raz zadaję sobie pytanie po co?
        • mooj Re: KORT RAZ JESZCZE 02.09.04, 08:39
          budimex? dlatego ze tak zostało wykonane podłączenie (moim zdaniem) -czy jest
          osobno olicznikowane? nie sądzę
          sens być może znikomy -przedstawiłem argumentację dlaczego tak może być (innej
          która miałaby w załoeniu celowośc takiego działania nie widzę)
          co do wyłaczeni apołowy lamp..nie argumentuj że zostało wyłaczone bo było za
          jasno wiecozrami...to nie tak..wydaje isę że oszczednośc wzięła góre nad
          uzytecznością -przez wiel miesięcy oświetlenie działala na 2/2 wieczorem a 1/2
          w nocą. jeden z zarządców pzrestał używac 2/2 w ogóle, drugi po jakimś czasie
          zaczął działac analogicznie i tyle
          pozdrawiam
          P.S. rozumiem ze oczekiwałeś odpowiedzi od zarządcysmile ja opieram się jeno na
          obserwacjach i przesłankach - nie jest to wiążące..ale z tego co wiem do ZZ I
          żadne podłączenia dodtakowe nie zostały robione
          • robert28 Re: KORT RAZ JESZCZE 02.09.04, 08:53
            Otrzymując od Ciebie tak wyczerpującą odpowiedź czuję się zobowiązany podzielić
            się z Tobą być może niepełną wiedzą na ten temat.Otóż Pan Zarządca B stwierdził,
            /na wcześniej zadane pytanie/że kort podłączony jest do licznika TP i zużycie
            energii podobno dość znaczne obciąża TP.Co do lamp to również Pan Zarządca B na
            prośby mieszkańców /byłem jednym z nich/ wyłączył po jednej lampie przy każdej
            latarni, gdyż nocą było w mieszkaniach położonych przy w/w bardzo widno mimo
            zasłon.
            Pozdrawiam
            • mooj Re: KORT RAZ JESZCZE 02.09.04, 09:11
              czyli informacje z dwóch źródęł siępotwierdzają -kort jest podłaczony nie do ZZ
              I i nie do ZZ II a do C
              co do latarń -nie pisałem o NOCY tylko o wieczorach -opsałem praktykę (do 22
              obie lampy latrani po 22 - połowa) stosowana wcześniej, moim zdaniem nie
              stojąca w sprzeczności ze snem, a umożliwijacą normlane funkcjonowanie do 10
              wieczorem
              rozumiem, że praktyka nie musiała być wiążąca...ale przez długi okres się
              sprawdzał taki system
              kopii kruszyć nie będę, ale przyznaję ze odpowiadało mi to, lepiej się
              wieczorami czułem itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka