truskawa44 02.11.05, 22:32 Witam, mieszkam w C i może to głupie pytanie, ale czy jest możliwe ściszenie domofonu? Obejrzałam urządzenie dookoła, ale niestety nic z tego. Dźwięk tego urządzenia stawia umarłego na nogi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzdorka Re: domofon 02.11.05, 22:45 Bo oglądanie dookoła nic nie da. Trzeba zajrzeć do środka. Odpowiedz Link
aruen Re: domofon 03.11.05, 12:37 zzdorka napisał: > Bo oglądanie dookoła nic nie da. Trzeba zajrzeć do środka. Mam ten sam problem. Kiedys byl u mnie pan i wymienial mi domofon. Ustawil go bardzo glosno. Na tyle glosno, ze budzi mi dziecko spiace w swoim pokoju za zamknietymi drzwiami. Chcialabym go sciszyc, ale nie potrafie go otworzyc. Nie wiem gdzie nacisnac, co pociagnac. Wiesz moze dorko? Bede wdzieczna za pomoc, pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link
yigael Re: domofon 03.11.05, 16:30 Musisz zdjąć obudowę, w środku jest jeden jedyny potencjometr - służy on do regulacji natężenia dźwięku. Odpowiedz Link
zzdorka Re: domofon 03.11.05, 17:30 yigael napisał: > Musisz zdjąć obudowę, w środku jest jeden jedyny potencjometr - służy on do > regulacji natężenia dźwięku. Umieszczasz w nim jakieś "kręcidło" i kręcisz. Odpowiedz Link
aruen Re: domofon 05.11.05, 08:57 Ale ja wiem, ze musze zdjac obudowe. Na to wpadlam . Tylko wlasnie nie wiem, jak ja zdjac. Gdzie mam wlozyc to "krecidlo"? Odpowiedz Link
aruen Re: domofon 05.11.05, 21:01 truskawa44 napisała: > Witam, mieszkam w C i może to głupie pytanie, ale czy jest możliwe ściszenie > domofonu? Obejrzałam urządzenie dookoła, ale niestety nic z tego. Dźwięk tego > urządzenia stawia umarłego na nogi. Udalo mi sie dzis zdjac obudowe i sciszyc domofon . U gory i u dolu obudowy sa takie jakby dziurki. Trzeba w nie wlozyc cos chudego i dlugiego, zeby podwazyc haczyki, ktore sa w srodku. Gdy juz to cos wlozysz, od razu probuj otwierac dana strone obudowy. Zakladajac, ze udalo Ci sie zdjac obudowe , w jej wnetrzu jest potencjometr (w tej czesci, ktora trzymasz w reku), mniej wiecej w prawym gornym rogu (taka mala srubka). Zeby sciszyc domofon, trzeba przekrecic ja srobokretem w lewo. Ja przekrecilam do samego konca. Domofon slychac dobrze, a juz sprawdzilismy dzis, ze dziecka nie obudzil . Mam nadzieje, ze zrozumiesz z tego pokretnego wywodu, jak poradzic sobie z tym niecnym urzadzeniem... Powodzenia! Odpowiedz Link
robert7704 Re: domofon 06.11.05, 14:05 a który przycisk służy do połączenia z ochroną ??? próbowałem wszystkich...może jakaś kombinacja?? a może po prostu mój domofon jest popsuty... czy ktoś z C próbował połączenia z ochroną ?? Odpowiedz Link
aruen Re: domofon 07.11.05, 10:24 Nie wiem, jakie domofony sa w C, ale jesli takie jak w B, to jest to przycisk na samej górze, taki ze sluchaweczka . Jesli tak jest i nie dziala, to znaczy, ze masz zepsuty domofon robert7704 napisał: > a który przycisk służy do połączenia z ochroną ??? próbowałem wszystkich...może > > jakaś kombinacja?? a może po prostu mój domofon jest popsuty... czy ktoś z C > próbował połączenia z ochroną ?? Odpowiedz Link
przemek.c Re: domofon 07.11.05, 10:37 Będąc przy temacie domofonów (B), chciałbym się dowiedzieć, do czego służy guziczek środkowy. Jak do tej pory nikt nie potrafi rozwiać tego misterium... Odpowiedz Link
robert7704 Re: domofon 07.11.05, 14:15 dzięki - w takim razie mam popsuty domofon... tzn działa na połączenie z wejściem na klatkę a z połaczeniem na ochronę już nie. Spytałem o to bo może w ogóle C nie jest połączony z ochroną jeśli chodzi o domofon - co przy partaninkach budimexu wcale by mnie nie zdziwiło. pozdr. R Odpowiedz Link
klejmanm Re: domofon 07.11.05, 14:30 Robercie, mi kiedyś przypadkiem naciskając ten guzik udało się połączyć z ochroną - znaczy że połączenie takie jest możliwe. Nie wiem tylko czy to ochrona przy wjeździe, czy może pomieszczenie ochrony przy bramkach wejściowych w budynku C. Odpowiedz Link
karaton Re: domofon 07.11.05, 16:10 Możesz sprawdzić połączenie z ochroną uruchamiając alarm - ja przy zakupie mieszkania tak zrobiłem - wywołałem ochronę przyciskiem i za chwilę powinni zadzwonić poprzez domofon. Jeśli wcześniej spróbujesz nieskutecznie połączyć się z mieszkania do ochrony, to taki test moim zdaniem jest uzasadniony i będziesz miał możliwość dowiedzenia się z kim się połączyłeś. Moim zdaniem z ochroną przy wjeździe. Odpowiedz Link
zzdorka Re: domofon 07.11.05, 20:48 Ja zdejmuję obudowę trochę na siłę. Tak, jak bym chciała wyrwać. I jeszcze nie zepsułam Ciekawe jak długo jeszcze mi się to uda. Odpowiedz Link