02.11.05, 22:32
Witam, mieszkam w C i może to głupie pytanie, ale czy jest możliwe ściszenie
domofonu? Obejrzałam urządzenie dookoła, ale niestety nic z tego. Dźwięk tego
urządzenia stawia umarłego na nogi.
Obserwuj wątek
    • zzdorka Re: domofon 02.11.05, 22:45
      Bo oglądanie dookoła nic nie da. Trzeba zajrzeć do środka.
      • aruen Re: domofon 03.11.05, 12:37
        zzdorka napisał:

> Bo oglądanie dookoła nic nie da. Trzeba zajrzeć do środka.

Mam ten sam problem. Kiedys byl u mnie pan i wymienial mi domofon. Ustawil go
        bardzo glosno. Na tyle glosno, ze budzi mi dziecko spiace w swoim pokoju za
        zamknietymi drzwiami. Chcialabym go sciszyc, ale nie potrafie go otworzyc. Nie
        wiem gdzie nacisnac, co pociagnac. Wiesz moze dorko? Bede wdzieczna za pomoc,
        pozdrawiam,
        Agnieszka
        • yigael Re: domofon 03.11.05, 16:30
          Musisz zdjąć obudowę, w środku jest jeden jedyny potencjometr - służy on do
          regulacji natężenia dźwięku.
          • zzdorka Re: domofon 03.11.05, 17:30
            yigael napisał:

> Musisz zdjąć obudowę, w środku jest jeden jedyny potencjometr - służy on do
            > regulacji natężenia dźwięku.

Umieszczasz w nim jakieś "kręcidło" i kręcisz.
            • aruen Re: domofon 05.11.05, 08:57
              Ale ja wiem, ze musze zdjac obudowe. Na to wpadlam smile. Tylko wlasnie nie wiem,
              jak ja zdjac. Gdzie mam wlozyc to "krecidlo"?
    • aruen Re: domofon 05.11.05, 21:01
      truskawa44 napisała:

> Witam, mieszkam w C i może to głupie pytanie, ale czy jest możliwe ściszenie
      > domofonu? Obejrzałam urządzenie dookoła, ale niestety nic z tego. Dźwięk tego
      > urządzenia stawia umarłego na nogi.

Udalo mi sie dzis zdjac obudowe i sciszyc domofon smile. U gory i u dolu obudowy sa
      takie jakby dziurki. Trzeba w nie wlozyc cos chudego i dlugiego, zeby podwazyc
      haczyki, ktore sa w srodku. Gdy juz to cos wlozysz, od razu probuj otwierac dana
      strone obudowy. Zakladajac, ze udalo Ci sie zdjac obudowe smile, w jej wnetrzu jest
      potencjometr (w tej czesci, ktora trzymasz w reku), mniej wiecej w prawym gornym
      rogu (taka mala srubka). Zeby sciszyc domofon, trzeba przekrecic ja srobokretem
      w lewo. Ja przekrecilam do samego konca. Domofon slychac dobrze, a juz
      sprawdzilismy dzis, ze dziecka nie obudzil smile.
      Mam nadzieje, ze zrozumiesz z tego pokretnego wywodu, jak poradzic sobie z tym
      niecnym urzadzeniem...
      Powodzenia!
      • robert7704 Re: domofon 06.11.05, 14:05
        a który przycisk służy do połączenia z ochroną ??? próbowałem wszystkich...może
        jakaś kombinacja?? a może po prostu mój domofon jest popsuty... czy ktoś z C
        próbował połączenia z ochroną ??
        • aruen Re: domofon 07.11.05, 10:24
          Nie wiem, jakie domofony sa w C, ale jesli takie jak w B, to jest to przycisk na
          samej górze, taki ze sluchaweczka smile.
          Jesli tak jest i nie dziala, to znaczy, ze masz zepsuty domofon sad

robert7704 napisał:

> a który przycisk służy do połączenia z ochroną ??? próbowałem wszystkich...może
          >
          > jakaś kombinacja?? a może po prostu mój domofon jest popsuty... czy ktoś z C
          > próbował połączenia z ochroną ??
          • przemek.c Re: domofon 07.11.05, 10:37
            Będąc przy temacie domofonów (B), chciałbym się dowiedzieć, do czego służy
            guziczek środkowy. Jak do tej pory nikt nie potrafi rozwiać tego misterium... wink
          • robert7704 Re: domofon 07.11.05, 14:15
            dzięki - w takim razie mam popsuty domofon... tzn działa na połączenie z
            wejściem na klatkę a z połaczeniem na ochronę już nie.
            Spytałem o to bo może w ogóle C nie jest połączony z ochroną jeśli chodzi o
            domofon - co przy partaninkach budimexu wcale by mnie nie zdziwiło.
            pozdr.
            R
            • klejmanm Re: domofon 07.11.05, 14:30
              Robercie,
              mi kiedyś przypadkiem naciskając ten guzik udało się połączyć z ochroną - znaczy
              że połączenie takie jest możliwe.
              Nie wiem tylko czy to ochrona przy wjeździe, czy może pomieszczenie ochrony przy
              bramkach wejściowych w budynku C.
            • karaton Re: domofon 07.11.05, 16:10
              Możesz sprawdzić połączenie z ochroną uruchamiając alarm - ja przy zakupie
              mieszkania tak zrobiłem - wywołałem ochronę przyciskiem i za chwilę powinni
              zadzwonić poprzez domofon. Jeśli wcześniej spróbujesz nieskutecznie połączyć
              się z mieszkania do ochrony, to taki test moim zdaniem jest uzasadniony i
              będziesz miał możliwość dowiedzenia się z kim się połączyłeś. Moim zdaniem z
              ochroną przy wjeździe.
      • zzdorka Re: domofon 07.11.05, 20:48
        Ja zdejmuję obudowę trochę na siłę. Tak, jak bym chciała wyrwać. I jeszcze nie
        zepsułam smile Ciekawe jak długo jeszcze mi się to uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka