26.11.05, 14:05
Kupiłam mieszkanie w etapie E - 2 pokoje, 54m na V piętrze. Ciekawa jestem
czy można na tym forum poznać przyszłych sąsiadów? Czy osoby kupujące
dwupokojowe myślały o przeróbkach na trzypokojowe? Podobno w biurze dostępny
jest taki projekt, a może ktoś byłby tak miły i mógłby podzielić się nim na
maila? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • grzegorz_zz Re: Etap E 26.11.05, 23:34
      Ludzie, dlaczego nie czytacie wcześniejszych (podobnych) wątków. Wszystko można
      znaleźć również wyszukiwarce. Internet macie od dzisiaj.
      • marzenieb Re: Etap E 28.11.05, 14:26
        Internet mam od niedawna, ale nie w tym rzecz. Wcześniejsze wątki dziękuję już
        czytałam. Pozdrowienia dla Ciebie i sąsiadów.
        • kawka9 Re: Etap E 28.11.05, 15:40
          Witaj!
          Ja kupiłam mieszkanie takie jak Twoje ale na IV piętrze. Może będziemy
          sąsiadkiami przez sufit. Niestety nie mam planu, o który prosiłaś ale podobno
          mają go w biurze sprzedaży. Pozdrawiam.
        • maglig Re: Etap E 28.11.05, 20:25
          Witamy również i pozdrawiamy.
          Magda i Marcin.
          • draboll Re: Etap E 04.12.05, 23:14
            Również finalizuję zakup mieszkanka dwupokojowego w etapie E
            Pozdrawiam
    • zz114 Re: Etap E 05.12.05, 16:22
      ja wprawdzie z etapu wczesniejszego, ale tez kupilismy 2 pokoje a mamy 3! Co
      zrobić? Najważniejsze aby zabrać się do zmian w porę, tzn. żeby zatwierdzony
      projekt i aneks do umowy powstał zanim będą stawiać ścianki działowe w Twoim
      mieszkaniu!
      U nas było to tak. Najpierw ściągneliśmy sobie z sieci program do projektowania
      wnętrz. I tam zrobiliśmy projekt naszego mieszkania i zabraliśmy się za
      przestawianie ścian. Program się nazywal chyba 3D Floor albo jakoś tak. I tak
      powstała nasza wizja. Później umawiałam się z architektami na spotkania. Oni
      zaproponowali swoje projekty plus taki jaki my wymyśliliśmy, ale zrobione ręką
      fachowca. Ostatecznie wybraliśmy naszą wersję,i powstał aneks do umowy.
      Porady architektów i projekty były bezpłatne, zapłacić musieliśmy jedynie za
      wyliczoną przez Budimex różnicę w zużyciu materiałów budowlanych. Kosztowało
      nas to jedynie ok.450 zł.
      Jeśli ścianki działowe by już stały koszt byłby dużo dużo większy, napewno
      liczony w tysiącach, a nie setkach. Można też robić zmiany później, po odbiorze
      lokalu, ale tego napewno nie polecę nikomu. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy!

• ryar Re: Etap E 05.12.05, 16:59
        zz114 napisała:

> ja wprawdzie z etapu wczesniejszego, ale tez kupilismy 2 pokoje a mamy 3! Co
        > zrobić? Najważniejsze aby zabrać się do zmian w porę, tzn. żeby zatwierdzony
        > projekt i aneks do umowy powstał zanim będą stawiać ścianki działowe w Twoim
        > mieszkaniu!
        > U nas było to tak. Najpierw ściągneliśmy sobie z sieci program do projektowania
        >
        > wnętrz. I tam zrobiliśmy projekt naszego mieszkania i zabraliśmy się za
        > przestawianie ścian. Program się nazywal chyba 3D Floor albo jakoś tak. I tak
        > powstała nasza wizja. Później umawiałam się z architektami na spotkania. Oni
        > zaproponowali swoje projekty plus taki jaki my wymyśliliśmy, ale zrobione ręką
        > fachowca. Ostatecznie wybraliśmy naszą wersję,i powstał aneks do umowy.
        > Porady architektów i projekty były bezpłatne, zapłacić musieliśmy jedynie za
        > wyliczoną przez Budimex różnicę w zużyciu materiałów budowlanych.
        U mnie jakoś z tym chęciami i bezpłatnym poradami to było kiepsko. fakt chyba
        zapracowani byli. Usłyszałem - my nie projektujemy, niech Pan przyniesie własną
        wersję to najwyżej poprawimy to czego nie można zrobić
        Dostałem plan przykładowy który u mnie nie bardzo się nadawał bo na 5p jest 5
        przewodów kominowych i pralki w proponowanym miejscu sie nie postawi.
        >Kosztowało
        > nas to jedynie ok.450 zł.
        Ja zabuliłem 2400
        Fak faktem że na ostatnią chwilę oddałem, niby było sporo czasu jak mnie
        zapewniano aż pewnego razu dzwonię i słysze że już ścianki działowe mają budować
        • zz114 Re: Etap E 05.12.05, 17:14
          współczuję!!!
          dlatego ważne jest żeby jak najwcześniej się za to zabrać.
          My wszystko mieliśmy gotowe, tj podpisany aneks i zatwierdzony projekt, już na
          początku września 2004. A mieszkanie odbieraliśmy na koniec sierpnia 2005,
          czyli rok przed odbiorem!!!
        • zz114 Re: Etap E 05.12.05, 17:20
          i jeszcze mała rada, może troszeczkę śmieszna, ale co tam.
          Do architektów lepiej wysłać żonę, zawsze to kobieta i lepiej dogada się z
          facetami!!! szybciej i bez problemów załatwi sprawę!!!
    • draboll Re: Etap E 07.12.05, 15:19
      A mi podoba się projekt standartowy, czyli dwa pokoje. Po co to wszystko
      zmieniać?
      KD
      • grzegorz_zz Re: Etap E 08.12.05, 09:54
        A msz dzieci?
        • draboll Re: Etap E 08.12.05, 17:15
          Dzieci nie mam, ale teraz rozumiem, dlaczego niektórzy mają zamiar zmieniać
          układ mieszkania z 2 pokojowego na 3 pokojowe.
          Pozdrawiam
          • marzenieb Re: Etap E 11.12.05, 11:19
            W układzie dwupokojowym zachwyca mnie kuchnia, jednak faktycznie uciążliwość
            pojawia się w momencie kiedy pojawiają się dzieci i potrzebują swojego azylu.
            Na razie jedak doszłam do wniosku, że skoro dzisiaj ich jeszcze nie ma to
            zadowolę się piękną, obszerną kuchnią, z której w przyszłości zrobię pokój.
            • draboll Re: Etap E 11.12.05, 18:41
              Nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak z kuchni można zrobić pokój?
              • grzegorz_zz Re: Etap E 12.12.05, 10:31
                Mozna, ale wymaga to sporych zmian juz teraz.
                • draboll Re: Etap E 12.12.05, 23:20
                  No tak, tylko wtedy z kuchni robi się malutki aneks.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka