Dodaj do ulubionych

Urządzamy sie!

10.06.03, 15:34
Witam serdecznie.

Wiem, ze jeszcze troche czasu do odbioru, ale chetnie bym sie dowiedziala
czegos o urządzaniu mieszkania. Moze macie jakies ciekawe adresy?

Ja bylam np. w tym Wolominie. Faktycznie te 10 i 15% kusi. Ale moze znacie
cos ciekawszego?

Wiadomo: Bartycka, wszystkie hipermarkety. Odkrylam jeszcze Klobucka. Nie
wiedzialam, ze tam jest centrum budownictwa. I tu moja wiedza sie konczy. Z
checia potestuje...

Pozrawiam.
Obserwuj wątek
    • mooj Re: Urządzamy sie! 10.06.03, 15:45
      jagiellońska
      • sc77 Re: Urządzamy sie! 10.06.03, 16:13
        Bartyckiej nie proponuje, gdyz drogo. Sa tanie miejsca ale trzeba duzo szukac.

Polecam rozne promocje w hipermarketach budowlanych i sklepy na uboczach
        Warszawy.

Farby zdecydowanie Dekoral na Ratuszowej.
        Bardzo fajna farby dobrze kryjace, fajna obsluga, dobre ceny.
        • beatka33 Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 10:15
          ostatnio polecono 2 marki farb 'Becers'? oraz sigma. Supermarketów nie polecam.
          smile
          • sc77 Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 13:34
            Beckers jest ok ale farby komputerowo mieszane sa drozsze od Dekorala a
            absolutnie nie sa lepsze.
            Sigmy nie znam, wiec nic nie mowie.

Supermarkety budowlane maja czasem bardzo ciekawe ceny, wiec pod tym wzgledem
            moge polecic. Obsluga niestety rzadko kiedy zna sie na asortymencie.
            Dobre w supermarketach jest to, ze mozna zwracac towar i oczywiscie to, ze w
            jednym miejscu mozna kupic wiele rzeczy z darmowym dowozem do domu.
    • zz_nowy Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 13:40
      Witam,
      DULUX - sklep jest na przeciwko ZZ w SBM (zaraz przy BRW)

Łazienki (sieci są niby ok i niby dają dobre ceny ale... np wanna akrylowa w
      dobrej cenie może okazać się wanną z mikroskopijną grubością akrylu i ta
      oszczędność się zemści) - polecam sklep na Kabatach - KEN (niedaleko TESCO).
      Nazywa się SANITER - ogłaszał się na forum (na hasło forum coś tam coś tam daje
      10% off) Doradzi, wybierze, przywiezie - WARTO (przynajmniej spróbować)

Kafle - bezapelacyjnie VALDI przy Jerozolimskich (na wysokości Piastowa) BArdzo
      duży wybór i rozpiętość cenowa.

Zjeździłem masę sklepów i z czystym sumieniem mogę polecić te powyższe (oprócz
      DULuXA, o którym wiem ale w nim niczego jeszcze nie kupiłem smile )

Pozdrawiam
      • sc77 Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 14:26
        Duluxa bym nie polecal.
        Farby Once nie zawsze po jednokrotnym malowaniu maja pozadany kolor.
        Ponadto niektore z farb Duluxa pokrywaja sciane warstwa, ktora jest trudna do
        usuniecia a czasem odchodzi platami.
        W moim poprzednim mieszkaniu pomalowalem sciany Duluxem i po wyjeciu ze sciany
        gwozdzia odpadla farba o srednicy 10cm.
        • zz_nowy Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 14:29
          ale ja chcę z mieszalnika. Ty miałeś ONCE czy mieszany?
          • sc77 Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 14:51
            Once - gotowy kolor. Tego zdecydowanie nie polecam.

Jesli chodzi o mieszalnik to obecnie mam Dekorala i jestem bardzo zadowolony.
            Bardzo wydajna i ladnie kryjaca farba.
            • zzdorka Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 16:33
              Farbę chyba na razie kupie po prostu biala. Kuchni nie robie. Robie lazienke i
              hol.

Wybralam do holu gress z Paradyza. Moze ktos poleci albo odradzi?

A lazienke jeszcze nie wiem. Chyba Kolo. Podobno Roca jest taka sobie a
              Cersanit sie nie sprawdzil. Przynajmniej toaleta. I drzwi wewnetrzne chyba
              jednak Wolomin. ALe jeszcze nie jestem 100% pewna.

Pojade na ta Jagiellonska i KEN. Zobacze.

Dzieki.
              • lifrak Re: Urządzamy sie! 12.06.03, 11:47
                Dorko napisz e-mail do Beatki 33, powinna coś Tobie poradzić, zaproponować
                w temacie branży sanitarnej.
                Pozdrawiam Lifrak smile))))
      • brenya Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 16:44
        zz_nowy napisał:

> DULUX - sklep jest na przeciwko ZZ w SBM (zaraz przy BRW)
        >

Nowy, czy to znaczy ze BRW jest na przeciwko ZZ? w ktorym konkretnie miejscu?
        • zz_nowy Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 16:51
          W SBM Ziemii Mazowieckiej. Ten wysoki budynek z niezagospodarowanymi pawilonami
          na samym rogu Kond/Winc.
          Po drugiej jego stronie sa sklepy i tam są kuchnie BRW, Dulux, kosmetyczki itd
          itp.

smile
          • brenya Re: Urządzamy sie! 11.06.03, 19:00
            O no to fajnie. Bo wlasnie w BRW sobie uwidzialam kuchnie i myslalam ze bede
            musiala jechac az na Grochowska... smile
            • sc77 Re: Urządzamy sie! 12.06.03, 11:25
              Radze jednak sprawdzic ceny kuchni na Kondratowicza i na Grochowskiej w Wubilu.
              Niby tu i tu BRW, ale jak ja kupowalem kuchnie to ceny sie roznily.
              Taniej bylo w Wubilu na Grochowskiej.
        • beatka33 Re: Urządzamy sie! 12.06.03, 16:23
          brenya napisała:

> zz_nowy napisał:
          >
          > > DULUX - sklep jest na przeciwko ZZ w SBM (zaraz przy BRW)
          > >
          >
          > Nowy, czy to znaczy ze BRW jest na przeciwko ZZ? w ktorym konkretnie miejscu?

osobiście polecam BRW z Tarchomina ul. Światowida - jestem z nich na razie
          zadowolona, dali mi duży rabat na AGD a meble są bardzo porządnie wykonane.

Pozdrawiam
          • brenya Re: Urządzamy sie! 16.06.03, 11:51
            Beatka. A ktore meble zamowilas? Ja sie przymierzam do fornirowanych z
            zawiasami bluma. Wygladaja na 5 razy porzadniejsze od pozostalej oferty BRW,
            ale jak jest naprawde niestety nie wiem. Moze i Ty masz takie meble i moglabys
            potwierdzic ich jakosc?
            • beatka33 Re: Urządzamy sie! 16.06.03, 12:03
              Nie ja dopiero czekam na realizację zamówienia a wybrałam MDF z jakimi
              zawiasami nie wiem nie interesowałam się. (wcześniej miałam drewno i
              stwierdzam, że jeśli dużo gotujesz to taka kuchnia nie ma sensu).
              Polecam ich bo zostali mi poleceni oraz jakość wykonania wystawy jest niezła.
              Dobierają wszystko (OD NICH DOSTAŁAM NAJLEPSZY PROJEKT Z 20 róznych okolicznych
              firm - tych tańszych i droższych).
              Dali też duzy rabat na sprzęt co było dla mnie bardzo dużym plusem.
              Biorą też odpowiedzialność za pomiar i niezgodności z tym związane.
              smile
              • brenya Re: Urządzamy sie! 16.06.03, 14:27
                Aha. Obawiam sie wiec, ze skoro meble sa z MDF to nie beda mialy zawiasow
                BLUMA, a to zdecydowanie najwyzsza klasa zawiasow. Poza tym, ten MDF w BRW nie
                bardzo mi sie podobal. Bede jednak wdzieczna za wszelkie informacje nt.
                obslugi, dostawy itp. itd. Serdeczne dzieki!
    • zzdorka Re: Urządzamy sie! 17.06.03, 12:53
      Witam!

Bylam na KEN. Sklepik przyjemny, ale to nie do konca tez asortyment, ktory ja
      poszukuje.

Natomiast bylam mile zaskoczona Jagiellonska. Obsluga w jednym sklepie byla
      genialna. Teraz juz wiem duzo wiecej o terakocie i wannach itd. Z miejsca daja
      upusty. Nawet nie trzeba sie za mocno upominac. No i nie robia laski z
      transporteem. bo na Klobuckiej uslyszalam: "Targowek? Strasznie daleko..." A tu
      bez problemu.

Bylam tez w VALDI na Jerozolimskich. Nie wiem czemu, ale mam wrazenie, ze to
      jakies resztki, ktore sie nie sprzedaly na zachodzie. Ja bynajmniej dla siebie
      nie znalazlam nic.

Pozdrowka!
      • mooj Re: Urządzamy sie! 17.06.03, 12:57
        jagiellońska jest naprawdę ok
        tylko te godziny otwarciasad czy naprawdę nikt ni ezdaje sobi esprawy że
        większośc klientów chciałoby po 18 pobuszować?
        • zzdorka Re: Urządzamy sie! 17.06.03, 16:52
          No, ja od rana w sobote buszowalam po sklepach (zamiast isc na piknik naukowy -
          a szkoda!) i z Jagiellonskiej wyszlam juz przy zamknietych drzwiach (koles z
          kluczem w reku mnie wypuszczal). Niektore sa do 13 inne do 14. To fakt.
          Zadziwia mnie to. Podobno jest bezrobocie, brak klientow, zapasc na rynku. A
          jak ja chce cos kupic po 18 albo w sobote czy niedziele, to czynne sa tylko
          markety. Chyba jestesmy juz troche za bardzo rozpieszczeni.

Pozdrowionka.
    • zzdorka Ikea? 27.06.03, 14:09
      Bylam ostatnio w Ikei. Maja tam kilka ciekawych rzeczy. Najwiekszym plusem jest
      to, ze nie trzeba czekac na meble, tylko podoba mi sie, to ide i biore z
      magazynu. A teraz sa calkiem ciekawe wyprzedaze.

Ale... Czy ktos kiedys kupowal cokolwiek w Ikei? Bo ten sklep ma opinie takich
      mebli na przetrzymanie. Jak sie wynajmuje albo nie ma zupelnie kasy to kupuje
      sie w Ikei. Czy rzeczywiscie sa takie strasznie badziewne? Np. umywalki, lozka?
      Bede wdzieczna za odpowiedz.

Pozdrowionka.
      • mooj Re: Ikea? 27.06.03, 14:24
        nie no przesada- ikea ani nie jest mniej trwała ani tańsza
        może w latach 70. w skandynawii tak było że tanio bo importowali z Polski
        łózka nam sie podobały (na oko -średniorynkowe ceny i jakość-niestety materace
        zupełnie nie - dlatego zrezygnowaliśmy. Materace były po pierwsze- za miękkkie
        i z awąskie (do calkiem fajnego łóżka 180x200 sugerowali dwa materac po 90cm -
        pomysł średni)
        ale popatrzeć możnasmile
        • zzdorka Re: Ikea? 01.07.03, 15:56
          No nie! Materaca to ja tam na pewno nie kupie. Ale podoba mi sie jedno lozko.
          Tylko juz go nie ma. Ale ma byc nowa kolekcja, to zobaczymy.
          • sc77 Re: Ikea? 02.07.03, 10:46
            Oj ja na jakosc mebli w Ikei moge ponarzekac.
            Kupilem kiedys kanape i fotele. Zupelnie nietrwaly material i stelaz.
            Podobnie sprawa wygladala z szafka na buty.
            Drzwiczki szybko nie domykaly sie tak jak na poczatku.
            Nie zdarzylo mi sie to jeszcze przy innych meblach.
            • zzdorka Re: Ikea? 02.07.03, 14:41
              Ja chce kupic umywalke i szafke pod nia. Szafka nie jest mocno solidna, ale
              jest tania (duzo tansza niz inne ogladane przeze mnie) a i tak chcialabym ja
              za jakis czas wymienic. Ale umywalki jakosciowo chyba wszedzie sa takie same.
              Podoba mi sie jej ksztalt a w innych sklepach w tym ksztalcie byly 5 razy
              drozsze. Chyba mi sie nie zepsuje? No bo co tam sie moze zepsuc?

A szafki na buty nie wygladaja zbyt solidnie.

Mam kolege, ktory pracowal w Ikea. Powiedzial mi, ze trzeba bardzo uwazac na
              ceny. Mozna sie latwo zlapac na cos taniego, bo okazuje sie, ze cena szafki
              nie obejmuje np. polek i drzwiczek. A kuchnie to w ogole odradzal straszliwie.
              Podobno sa fatalnej jakosci. Z badziewnych materialow. Ale jest tez sporo
              naprawde solidnych rzeczy. Tylko trzeba poszukac.
              • zztaurus Re: Ikea? 16.07.03, 09:00
                Korzystam z kuchni kupionej w IKEA juz prawie 1,5 roku i nie widac sladow
                zuzycia. Moze to kwestia wyboru najdrozszych oferowanych tam frontow. Rowniez
                zawiasy sie trzymaja i wygladaja porzadnie. Sadze, ze jezeli tam kupowac to
                wlasnie kuchnie. Oczywiscie nie dorastaja do piet kuchniom z salonow, ale
                stosunek jakosc/cena maja wysoki. Reszta w IKEA to kompletne badziewie,
                szczegolnie przecierajace sie kanapy.
                ------------------
                Uwaga: nie korzystam z powyzszej skrzynki pocztowej.
    • moze_zz Scianki dzialowe 30.06.03, 13:39
      Moze ktos z Was ma w planie postawinie scianki i wie, jak zrobic to tanio?
    • arturos777 Lodowki do zabudowy 15.07.03, 10:13
      Witam

A moze ktos mi powie, gdzie jest jakis wiekszy wybor lodowek do zabudowy?
      • zzdorka Re: Lodowki do zabudowy 15.07.03, 16:52
        No wlasnie. W ogole sprzetu do zabudowy jest jak kot naplakal. Chetnie
        dolaczam sie do prosby.
        • beatka33 Re: Lodowki do zabudowy 16.07.03, 08:22
          W każdym sklepie gdzie sprzedają zabudowy kuchenne (meble) sprzedają też sprzęt
          do zabudowy. Mają masę katalogów różnych firm z opisami funkcji.
          • macius71 Re: Lodowki do zabudowy 16.07.03, 08:33
            Zauważcie ze eksponowane modele do zabudowy to z reguły starsze modele w
            eikszosci klasyenergetycznej B przeważn ie nieciekawie wyglądające w środku.
            Niestety trzeba wybierac albo nowoczesna fajna oszczedna wolnostojaca albo
            gruchot zabudowany.
            • butterfly_zz Re: Lodowki do zabudowy 16.07.03, 15:40
              macius71 napisał:

> Zauważcie ze eksponowane modele do zabudowy to z reguły starsze modele w
              > eikszosci klasyenergetycznej B przeważn ie nieciekawie wyglądające w środku.
              > Niestety trzeba wybierac albo nowoczesna fajna oszczedna wolnostojaca albo
              > gruchot zabudowany.

Dlaczego zaraz gruchot? To są nowe sprzęty ale nie najnowocześniejsze a to
              wcale nie znaczy że gorsze. Ja mam zabudowaną bardzo dobrą.
              • macius71 Re: Lodowki do zabudowy 16.07.03, 16:55
                No z gruchotem przesadziłem ale o ile kolor polek czy wnetrza to kwestia gustu
                to napewno znaczenie ma ze najnowszy sprzet jest juz klasy energetycznej A+ co
                oznacza ze jest juz o 2 klasy lepszy od lodowek z klasa energetyczna B ktore
                stanowia jednak 80% sprzetu do zabudowy. (Na nowsze modele trzeba niestety
                czekac na zamowienie) W praktyce wyglad to tak ze podobne pod wzgledem
                wielkosci modele zuzywaja 1,35 kwh dla klasy B i 075kwh dla A+ i nie sa to dane
                ekstremalne. A to juz jest zasadniczy element przemawiajacy za tym zeby sie
                zastanowic nad wyborem. Liczac to na 10 lat bo z reguly teraz tak sie
                liczy "przebieg" lodówki wychodza spore rozice i oszczednosci.
                • butterfly_zz Re: Lodowki do zabudowy 17.07.03, 08:35
                  A ja bez większego szukania mam klasę energetyczną A czyli 0,87KW zuzycia.
                  Estetyka wykończenia zadowala mnie w zupełności a cena była również przystępna.
                  • arturos777 Re: Lodowki do zabudowy 17.07.03, 09:41
                    Jeśli ma również dwa agregaty, to ja proszę o podanie marki i typu tej lodówki.
                    Oraz sklepu i ceny, jeśli można.

> A ja bez większego szukania mam klasę energetyczną A czyli 0,87KW zuzycia.
                    > Estetyka wykończenia zadowala mnie w zupełności a cena była również
                    przystępna.
                    • butterfly_zz Re: Lodowki do zabudowy 17.07.03, 10:10
                      arturos777 napisał:

> Jeśli ma również dwa agregaty, to ja proszę o podanie marki i typu tej
                      lodówki.
                      >
                      > Oraz sklepu i ceny, jeśli można.
                      >
                      > > A ja bez większego szukania mam klasę energetyczną A czyli 0,87KW zuzycia.
                      >
                      > > Estetyka wykończenia zadowala mnie w zupełności a cena była również
                      > przystępna.

Ma dwa agregaty, typu nie pamietam muszę sprawdzić marka electrolux cena ok
                      2tys. z rabatem (zwykłe kosztują co najmniej 1,5 tys). Sprzedała firma
                      montujaca meble kuchenne marki Black red White z Tarchomina studio mebli
                      kuchennych czy coś takiego. Cena oszywiście obejmowała transport i montaż.
            • zabrocki Re: Lodowki do zabudowy 22.07.03, 23:51
              macius71 napisał:
              > Zauważcie ze eksponowane modele do zabudowy to z reguły starsze modele w
              > eikszosci klasyenergetycznej B przeważn ie nieciekawie wyglądające w środku.

Przesadzone uogólnienie smile
      • zabrocki Re: Lodowki do zabudowy 22.07.03, 23:58
        arturos777 napisał:
        > A moze ktos mi powie, gdzie jest jakis wiekszy wybor lodowek do zabudowy?

Mam takich gości na Bartyckiej, którzy sprzedadzą Ci, co sobie życzysz.
        Wcześniej pooglądasz sobie w sklepach, wybierzesz firmę i model, później
        zamówisz u nich, poczekasz maks. kilka dni i przywiozą Ci do domu. Gwarancje
        standardowe - producenta. Wziąłem u nich cały sprzęt AGD.

Dają 10-15 % upustu od ceny katalogowej. Mają wszelki sprzęt AGD, jakieś
        zlewozmywaki, baterie i inne drobne gadżety do domu.

Jak ktoś sobie życzy, to proszę na e-mail.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka