Dodaj do ulubionych

mieszkanie w Wa-wie

IP: *.nplay.net.pl 13.02.11, 21:43
Witajcie,
"Awans zawodowy" zmusza mnie do przeprowadzki do Warszawy.Zdecydowaliśmy, że przenosimy się całą rodziną. Niestety, słabo znam stolicę.Miałam okazję zobaczyć Nowy Wilanów, Żolibórz (ul.Racjonalizacji), Wola (okolice cmentarza) i 19 Dzielnicę.Jeśli może mi rzeczowo doradzić/odradzić lokalizację będę b. wdzięczna. Mój pracodawca jest na Woli. Zgryźliwcom i malkontentom z góry dziękuję.
Pozdrawiam Maria z Rzeszowa
Obserwuj wątek
    • Gość: queen bee ho Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 212.180.168.* 13.02.11, 22:10
      proponuje wole- / nb cmentarz to powazki czy wolski?/

+ blisko do roboty /zapominasz o korkach a to juz bardzo duzo/, blisko do miasta /autem i zbiorkomem/ blisko do zieleni /lasek na kole, moczydlo-latem basen/ w promieniu kilku kilometrow kilka centrow handlowych jak lubisz, jest dobre sushi na banderii, burakowska z mielzynskim, jedyny w polsce bar nigeryjski na moczydle i jescze kilka lokali ... ja tu mieszkam i se chwale ;)

- to dzielnica pogrdzana we wszawej jako 'robotnicza' , zamieszkana przez niezamoznych

reszte bym skreslil z powodu samych dojazdow- z wilanowa to koszmar z racjonalizacji nie mniejszy /chyba ze pomylilas nazwe bo to zupelnie nie zoliborz/ 19 dzielnica to tez wola/chyba?/ ale z powody budowy metra w ciagu najblizszych lat tez bym se dariowal
    • Gość: Leon Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.183.234.222.dsl.dynamic.eranet.pl 13.02.11, 22:35
      >Zgryźliwcom i malkontentom z góry dziękuję.

najwyraźniej chcesz sama narzekac po zakupie :)
    • Gość: . Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 00:05
      Po pierwsze nie kupuj od razu, tylko na początek wynajmij sobie mieszkanie.
      Ja przeprowadziłem się do Wawy w 2002 roku, a kupiłem mieszkanie dopiero w 2007 roku (dziura w ziemi - przeprowadziłem się dopiero pół roku temu). Naprawdę pomieszkanie kilka lat jest bardzo cenne, bo pozwala zobaczyć jakie są plusy i minusy każdej z dzielnic. Nikt Ci nie powie jaka jest "najlepsza" lokalizacja, bo dla każdego będzie to oznaczało coś innego.
      O Wilanowie raczej zapomnij - dojazdy Cię zabiją. Ja akurat mam sentyment do Bemowa, bo tam wynajmowałem przedtem mieszkanie, ale też nie jest to "jednorodna" dzielnica, są miejsca lepsze i gorsze.
      • Gość: Rzeszowiak Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.nplay.net.pl 14.02.11, 00:17
        Jest to jakieś wyjście, ale za wynajęcie mieszkanie będę płaciła pewnie ze min. 2 tyś./m-c + oplaty.
        Sądziłam, że Wilanów jest OK ( miałam obawy co do szkoły).
        Jesli chodzi o okolice Bemowa to byłam w okolicach Górczewskiej, ale nie kupuję tych klimatów.
        Co sądzisz o Rydygiera na Żoliborzu? Przynajmniej z mapy wyglada to bliżej Centrum,
        pozdrawiam
        Maria
        • Gość: . Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 08:47
          Za 2 tysiące to wynajmiesz już naprawdę coś dużego (60-70 m2) i dość dobrze wyposażonego.
          Bemowo przy Górczewskiej jest rzeczywiście niefajne (zwłaszcza trzeba sprawdzać w jakim oddaleniu od trasy szybkiego ruchu jest mieszkanie).
          Rydygiera jest moim zdaniem fajna. Minusem jest bliska linia kolejowa - zwróć na to uwagę.
          Blisko jest Arkadia. Dojazd do centrum tramwajem super, natomiast samochodem ciężko (Jana Pawła II z reguły zakorkowana). Trzy lub cztery przystanki tramwajowe są do metra stamtąd.
        • Gość: raf Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 07:53
          Rydygiera na mapie jest blisko centrum ale to pustynia po bylych zakładach zagospodarowana jedynie 2 nowymi blokami - a gdzie sklep, szkoła jakakolwiek infrastruktura. Nie wspomnę o parku i ławeczkach.
        • Gość: Wawa od 1997 Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 16:10
          Zacznij koleżanko od Białołęki. ALe tylko w grę wchodzą osiedla Nowodwory i Tarchomin. Poczujesz się jak w domu bo jest tu sporo rejestracji na R.. Pomieszkasz, zobaczysz, że nie zmienisz na inną dzielnicę. I nie daj sobie wcisnąć półprawd o innych dzielnicach. Do końca 2011 ma być po wszelkich remontach i budowach głównego ciągu czyli Modlinskiej i Mostu północneg. W 20 minut dojedziesz do centrum.
    • Gość: Rzeszowiak Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.nplay.net.pl 14.02.11, 00:08
      Nie uprawiam lobbingu, szukam zwykłej porady.
      Nie znam dokładnie Warszawy, a chcę w niej wkrótce zamieszkać.
      Oprócz ceny ważne są dla mnie skomunikowanie z centrum, gimnazjum dla dziecka, mozliwość lokalnej rekreacji.Suche oferty w necie i googlemaps nie dają wszystkich informacji.
      Podejrzliwcom i interesownym lobbystom z góry dziękuję.
      Maria z Rzeszowa
      • Gość: ojej Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 10:30
        Ktoś tam ci dobrze radził. Wynajmij na początek. Pomieszkaj tak z rok to już będziesz wiedziała co i jak i czy ci się podoba. No i na nowych dzielnicach np Wilanów z reguły jest problem ze szkołami, przychodniami itp. Kupowanie mieszkania bez znajomości miasta jest bez sensu bo można się łatwo na minę jakąś wpakować. Pomieszkaj, poodwiedzaj różne zakątki i wtedy podejmij decyzję co do zakupu.
      • Gość: Eliza_77 Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 195.8.217.* 14.02.11, 10:32
        Pani Mario. Proponuję poszukać czegoś na Grochowie. Dzielnica b. dobrze skomunikowana z resztą miasta, do tego bogata oferta edukacyjna i rekreacyjna. Pochodzę z Wrocławia, w Warszawie mieszkam od 6 lat. Początkowo na Ochocie, od 4 lat na Grochowie (okolice parku Znicza). Proponuję poszukać czegoś na rynku wtórnym, bo niestety niewiele nowych inwestycji wartych uwagi tu powstaje.
        • Gość: adam Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 195.136.20.* 14.02.11, 13:06
          Proponuję Grochów - mam mieszkanie (2003 r) do wynajęcia 50 m2 - 1500 zł + czynsz i opłaty - okolice ronda wiatraczna
          • Gość: Gość Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.home.aster.pl 14.02.11, 20:00
            A ja jako jedyny odpowiem forumowiczce o Wilanowie. Mieszkałem tam przez 28 lat. Dokładnie w tzw. zatoce czerwonych (świń - jak to zaraz życzliwi dopiszą.). Jeśli chodzi o to osiedle ( czyli okolice ulic Wiktorii Wiedeńskiej, Królewicza Jakuba, Lentza) to przepraszam ale nie znajdziesz nigdzie takiego osiedla. Jest niestrzeżone, ale nie musisz się obawiać o siebie lub o swoje mienie. Mimo roku w którym było zbudowane (1984r) budynki bardzo solidne. Sąsiedztwo jest naprawdę rewelacyjne (mieszkałem już w paru innych miejscach i takich ludzi nie spotkałem). I jeszcze jedna sprawa, może nie dla wszystkich ważna, ale Dozorca (Pan Andrzej) tak o to wszystko dba że jak przychodzi lato to jest tak zielono że aż przyjemnie.
            Ok. Dość tego wychwalanie. W sprawie dojazdu do centrum to moim zdaniem nie jest aż tak tragicznie. Racja z woli będzie dużo szybciej, ale wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i tego co się chce mieć w okolicy. Z przyczyn losowych musiałem "wyemigrować" do Piaseczna i pewnym czasie ten korek na puławskiej mi nie przeszkadza.
            Co do tych nowych bloków typu aura park, miasteczko wilanów itp. to nie polecam. Biorąc pod uwagę że cały Wilanów jest pra doliną wisły teren jest podmokły. Skutki tego i pośpiechu developerów są już widoczne. Na tych skwerkach wewnątrz bloków jest bagno i grzyb atakuje już partery. Stary Wilanów o którym pisałem wyżej jest zrobiony troszkę inaczej, tzn. piwnica jest na poziomie "0" i jest zrobiony nasyp. Jak bedziesz chciała to podjedź i zobacz. Tak więc żadnego zawilgocenia tam nie ma.
            Co do szkół to jest bardzo dobre gimnazjum ( i chyba podstawówka) na ul. Gubinowskiej. W samym Wilanowie jest Licem - w moich czasach też nie najgorsze.
            Mam dla Ciebie taką radę. Nie kieruj się tym, że ktoś mówi że dojazd jest tragiczny. Dla mieszkańca Woli tak będzie bo on jest przyzwyczajony do życia w pobliżu centrum.
            Jeśli chcesz mieć blisko centrum, park, galerie handlowe to wybieraj Wolę. Jak chcesz mieć spokój, park, wielkie tereny do spacerów i spędzania wolnego czasu i troszke dłuższy dojazd do centrum rozważ Wilanów ale STARY.
            • Gość: gość Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 94.75.118.* 07.03.11, 22:17
              inwestycja na wiktorii wiedeńskiej na starym wilanowie, o której piszesz z parkingiem na poziomie 0 tez była pare razy zalana. deweloper nie popisał sie, nie zostało dobrze zrobione odwodnienie, a koszt utrzymania garazu 'tylko' 160 zł - prawie jak wynajem :) podobno wspólnota z tym walczy, ale pieniądze niemałe. faktycznie budowali to długo w porównaniu do miasteczka wilanów ale głównie dlatego ze wstrzymano pozowolenie na budowe. cześć mieszkan niestety poprzerabiana na mniejsze, przez co np szyby wentylacyjne ida do sasiada podwieszone do twojego sufitu :) a ścianka do sąsiada jest cieniutka, bo przeciez w planach mieszkanie sasiada miało nalezeć do Ciebie. ponadto przeróbki 'pożal sie boże' - trzeba zrobic od nowa, na własny koszt, bo na dewelopera liczyc nie można. Pani Deweloper wydaje się być miła i uprzejma, natomiast nikt z mieszkańców czy wspólnoty dobrego slowa o niej nie powie. najgorsze jest to ze okres gwarancyjny kończy sie w maju tego roku, i sorry, ale nawet nie sprawdzisz czy te przerobki maja prawo bytu. Dlatego proponuje uwazac na tę inwestycję, bo sprawy w sadzie z deweloperem ciągna się w nieskończoność. a za te pieniądze można kupić coś w 2 piętrowym domku tuż obok...
              • Gość: gość Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.home.aster.pl 07.03.11, 22:28
                Może i masz kolego rację. Jednak troszkę się nie zrozumieliśmy. Miałem na myśli inwestycję która była oddana dobre parę lat temu ( będzie chyba z 10 lat). To ta gdzie jest żabka. Natomiast ta o której mówisz w porównaniu z opisywaną przeze mnie była robiona expresowo. Prawda jest taka że jak coś ma powstać na wilanowie to musi być budowana powoli i z głową.
          • jiggaman007 Re: mieszkanie w Wa-wie 14.02.11, 23:47
            50m2 za 1500+czynsz? panie, prima aprilis w tym roku wcześniej czy co?

Gość portalu: adam napisał(a):

> Proponuję Grochów - mam mieszkanie (2003 r) do wynajęcia 50 m2 - 1500 zł + czyn
            > sz i opłaty - okolice ronda wiatraczna
    • ochra Re: mieszkanie w Wa-wie 14.02.11, 22:24
      A co to jest 19 Dzielnica??? Jeśli pracę masz na Woli, szukaj w tych okolicach, jasna sprawa.
      • Gość: raf Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 07:57
        pamiętaj, ze jednak może być tak, ze mieszkanie kupujesz na lata a z pracy mogą wywalić w 3 miesiące. jakoś osobiście nie kupowałbym mieszkania pod aktualne miejsce pracy tylko teoretycznie spojrzałbym 10 lat do przodu.
    • Gość: pluk Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 82.210.152.* 15.02.11, 10:07
      Dziewięć lat temu przyjechałem do Warszawy z Wrocławia.Pierwsze mieszkanie jakie wynająłem było na Saskiej Kępie i tu mieszkam do dziś już na swoim.Super dzielnica!Mnóstwo szkół i przedszkoli, dobry dojazd.W okolicy dużo sklepów, knajpek, park w pobliżu.Po prostu przyjazna okolica do mieszkania z dziećmi.Bezpiecznie jest.Ludzie życzliwi:)
      Nie dobieraj miejsca zamieszkania do obecnej pracy.W przeciągu 10 lat trzykrotnie zmieniłem miejsce pracy.To miejce w którym mieszkasz ma mieć dobry dojazd.Z Sk taki mam.Dojadę bez problemu na Ursynów, Wilanów, Bemowo, Wolę, Ochotę, Mokotów i to jednym autobusem lub tramwajem.
      • Gość: Rzeszowiak Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.nplay.net.pl 15.02.11, 22:07
        Bardzo dziękuję wszystkim za rzeczowe rady i sugestie. Byłam dzisiaj cały dzień w W-wie specjalnie żeby skonfrontować oferty developerów z rzeczywistoscią.Zaczełam od ul. Rydygiera - lokalizacja ok, cena też jak na stolicę korzystna, efektowne i solidne wykończenie budynu.Mankamentem jest bezpośrednie sąsiedztwo z torami i "poindustrialna" bezpośrednia okolica, którą pewnie z czasem zabudują nowymi wysokimi blokami.
        Potem oglądałam "19 Dzielnicę" na Woli, ul.Kolejowa. Lokalizacja znakomita, znowu kolej w pobliżu i obskórne przybudówki wzdluż torów, które nie znikną przez nastepne 100 lat. Bardzo ładna architektura, cena dosyć wysoka.
        Na koniec zajechałam na Starą Ochotę " Rezydencja Kaliska". Świetne położenie, z zewnątrz wygląda bardzo interesująco, pomimo że wciśnięta w starą architektoniczną rzeczywistość. Rozczarowała mnie niestety cena i jakość wewnętrynych wykończeń.
        Pod koniec dnia jadąc w kierunku domu zajechalam na Nowy Wilanów.Tam jest najładniej i najdalej i najtaniej i najwiecej wątpilowści. Podmokły teren, szkoła, sklepy, odległośc od centrum, sama nie wiem co jeszcze.Ogladałam Scandinavian House - wyglada b. interesujaco ale, wątpliwości, wątpliwosci.
        Mam pytania do osoby, która poleca Saską Kepę. Czy może buduje się tam coś nowego? ( oczywiście wiem o pobliskim stadionie :-) ale póki co, tam może być za głośno!

Jak widzicie, raczej szukam czegoś nowego.Po analizie cen na rynku wtórnym, pierwotny wydaje mi się korzystniejszy. Pracę mam stałą i solidną, mąż również, więc nie obawiamy się zostać "warszawiakami".
        Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wcześniejsze wpisy, czekam na cd.
        pozdrawiam
        Maria
        • Gość: tow. Wiesław Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.183.226.202.dsl.dynamic.eranet.pl 15.02.11, 22:28
          >Pracę mam stałą i solidną, mąż również, więc nie obawiamy się zostać "warszawiakami".

tacy są zawsze później najbardziej zdziwieni :)
          • Gość: Rzeszowiak Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.nplay.net.pl 15.02.11, 22:38
            do tow. wieslawa
            Już na początku ( pierwszy wątek) dziękowałam malkontentom i zgryźliwcom.Zapomniałam o zazdrośnikach i szowinistach. Sio
            • Gość: Wiesław Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.183.226.202.dsl.dynamic.eranet.pl 15.02.11, 23:17
              > do tow. wieslawa
              > Już na początku ( pierwszy wątek) dziękowałam malkontentom i zgryźliwcom.Zapomn
              > iałam o zazdrośnikach i szowinistach. Sio

ech te otwarte, pozytywnie myślące osoby i ich jedyna cecha - postrzeganie innych jako malkontentów, zgryźliwców, zazdrośników i szowinistów ;) w porządku, już spadam. Na koniec tylko refleksja, że zachowujący się w ten sposób (Wykluczanie Głosu Obcego z Dyskursu, he he) również są później najbardziej zdziwieni - więc u Ciebie już się mnożą dwa wskazane przeze mnie czynniki

BTW dlaczego nie idziesz prosto do dewelopera? pracownicy deweloperów mają nader pozytywne podejście do sprawy, właśnie takie jakiego szukasz.

• Gość: zdzisio Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.skynet.net.pl 16.02.11, 12:10
                Strasznie dużo drogi Wiesławie wniosłeś do dyskusji, gratuluję.
                • Gość: gosc Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 13:38
                  Wbrew pozorom bardzo dużo bo przypomniał łaskawej pani, że przyszło?ć nigdy nie jest pewna a nawet jest zupełnie niewiadoma. A przecież kredyt to 30 lat spaty a i mšż może okazac swš przebiego?ć i po 15 latach wybrać lepszy i nowszy model a o innych zdarzeniach nie wspomne. Bo choć awans zawodowy oznacza dla łaskawej pani przyjazd do stolicy to jescze "lepszy" awans może oznaczac powrót do swojego rodzinnego miasta. No ale pani nic nie ma prawa się stać. Natomiast ty zdzisu faktycznie dużo wniosłe? do dyskusji. Jak to mówia czapki z głów!
        • Gość: aborygen Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 22:52
          Jeśli dla ciebie to fajne lokalizacje, to jak musi wyglądać Rzeszów ?
          Ziemne lepianki wśród dołów kloacznych ?
          • Gość: Rzeszowiak Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.nplay.net.pl 15.02.11, 23:12
            Miałam duże wątpliwości, czy zacząć ten wątek, obawiając się wpisów jak wyżej!
            Cóż, akceptuję te wpisy, ale czy one coś wnoszą?! Nadal oczekuję konstruktywnych sugestii w kwestii ciekawych lokalizacji mieszkaniowych.
            pozdrawiam wszystkich
            Maria
            • Gość: queen bee ho Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 212.180.168.* 16.02.11, 05:28
              no coz ... warszawa jaka jest kazdy widzi- bata z piachu nie ukrecisz- mozesz tak szukac do smierci bo tu kazde miejsce ma mocne plusy i wady zarazem.... na kepie sa jeszcze mieszkania 'meksykanska 8' ... sa tez dobre miejsca w scislym miescie- dd na grzybowskiej czy murano na stawkach i to drugie cos obok ... ale jak stalo wczesniej- masz zaklad na woli po h... ci codzienna meka w korkach, to nie zarty, zostan tu kiedys na tydzien i sobie rano i po poludniu pojezdzij z pubktu a do b ...
        • Gość: . Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 10:23
          Zobacz może jeszcze Kabaty (tutaj się przeniosłem z Bemowa, jestem b. zadowolony) - fakt na Wolę to trochę jest daleko, z 40 min to będziesz dojeżdżać do pracy. Jeżeli to ma dla Ciebie znaczenie, to mieszkasz jednocześnie w mieście i niemal poza miastem (blisko Las Kabacki, Powsin). Metrem dojeżdżasz do stacji Centrum w 25 minut (a po przyspieszeniu metra które ma nastąpić niebawem trochę jeszcze to się skróci). Dobra jest infrastruktura (sklepy, knajpy, itp., może nieco gorzej ze szkołami - ale w tym ostatnim temacie to nie jestem do końca zorientowany). Minusem jest to, że mimo wszystko jest to blokowisko, dużo lepsze niż PRLowskie, ale jednak blokowisko. No i ceny mieszkań niewiele niższe niż w ścisłym centrum.

> Pracę mam stałą i solidną, mąż również, wi
          > ęc nie obawiamy się zostać "warszawiakami"

Nie ma takiej w dzisiejszych czasach. Trochę inaczej to działa niż w mniejszych miastach, gdzie czasem nawet "dożywotnio" można pracować w jednym miejscu. Miej to na uwadze przy kupnie mieszkania, bo może okazać się że za kilka lat (a może nawet wcześniej) będziesz musiała dojeżdżać w zupełnie inne miejsce niż teraz planujesz.

> Jak widzicie, raczej szukam czegoś nowego.Po analizie cen na rynku wtórnym, pie
          > rwotny wydaje mi się korzystniejszy.
          Nieprawda, przynajmniej w większości przypadków. Pamiętaj, że do stanu deweloperskiego musisz jeszcze sporo dołożyć żeby otrzymać cenę analogicznego mieszkania na rynku wtórnym (od 1000 do nawet kilku tys. na m2, w zależności od standardu i metrażu).
          • Gość: abcd Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 80.50.126.* 18.02.11, 16:03
            Ja jestem zadowolony z mieszkania na nowym wilanowie, wcześniej mieszkałem przy metrze na mokotowie, potem na Kabatach.
            Dojazd samochodem jest całkiem znośny, autobusem w miarę szybkie połączenie ze stacją metro Wilanowska (jak nie ma korków to 10 min, jak są to 30min).
            Szkoły nie ma w samym miasteczku wilanów - natomiast jest planowana i w ciągu 3-4 lat powinna być ukończona.
            Jest ładnie, architektura jest spójna.
            W przyszłości (5-10 lat?) Będzie trasa ekspresowa S2, skrzyżowanie wilanowskiej z dolinką służewiecką będzie przebudowane.

Teren podmokły ? To prawda, ale u mnie z tego tytułu żadnego grzyba w budynku nie ma. Poza tym w miarę zabudowy poziom wód gruntowych będzie się obniżał - na Starym Wilanowie sytuacja wcale nie była lepsza, a tragedii z tego co mówią przedmówcy nie ma.
    • Gość: asssssaaaa Wola (okolice cmentarza) IP: 94.75.122.* 16.02.11, 08:27
      jakbyś nie mógł spłacić kredytu to masz blisko a teraz zasiłki pogrzebowe PO obniżyła a mówią że zniosą
      • Gość: tom Re: Wola (okolice cmentarza) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 10:03
        Jak widzisz Rzeszowiak, chciałaś pomocy a tu jak zawsze wiekszość buraków na tym forum
    • eurofan74 Bemowo 16.02.11, 10:24
      Jeżeli pracujesz na Woli, to spójrz na mieszkania na Bemowie. Dzielnica przylegająca do Woli, więc dojazd nie bedzie bardzo długi, a znacznie więcej terenów zielonych. Dla dzieci to znacznie lepsze tereny niż podane przez Ciebie inwestycje bliżej centrum. Byle nie było to ieszkanie przy trasie S8 lub linii kolejowej.
      • Gość: OLA WŁOCHY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 14:16
        Fajna mała , zielona dzielnica sąsiadująca z Wola , Ochotą ,Mokotowem . Sporo kameralnych inwestycji, proponuje zainteresować sie, podjechać obejrzec.Powodzenia
        • eurofan74 Re: WŁOCHY 16.02.11, 16:42
          Dzielnica fajna, ale z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych woda przecieka do tych nowych inwestycji.
        • Gość: Felipe Re: WŁOCHY IP: *.home.aster.pl 16.02.11, 18:20
          Mieszkałem na Włochach 10 miesięcy. Włochy = mało sklepów, korki, wysoki poziom wód gruntowych (grzyb w domu, zalewane garaże), o restauracjach można pomarzyć, parki 2x2. Sytuację ratował jedynie Lidl. Włochy to takie Międzylesie czy Wawer po lewej stronie Wisły. Stara, zapyziała dzielnica.
    • kocica_ewela Re: mieszkanie w Wa-wie 16.02.11, 14:11
      Sluchaj skoro mieszkales na podkarpaciu to na pewno jestes przyzwyczajony do innych warunkow wiec jesli myslisz ze za 200k kupisz dom z basenem i sauna jak w Rzeszowie to sie grubo mylisz, ja do dzis jestem w szoku :P
    • Gość: HB hubercik a ja ci polecam sie poradzic fachowcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 19:55
      a nie tych golodupcow ktorzy sie tu produkuja

zapraszam do najbliszego biura Home Broker - tam sa prawdziwi fachowcy dobiora ci mieszkanko skrojone na miare ktore bedzie pasowac jak rozchodzony but

to sie naprawde oplaca - za pare zlotych bedziesz miec dostep do bogatej palety expertow oraz prawdziwych praktykow rynku RE
      • Gość: HB hubercik Re: a ja ci polecam sie poradzic fachowcow IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 21:10
        oczywiście to wszystko pod warunkiem, że śpisz na kasie i masz ok 5 tysi do wyrzucenia...
    • Gość: drobne uwagi Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.aster.pl 17.02.11, 09:49
      Po pierwsze nie kupuj na górce cenowej, może zastanów sie nad wynajmem, taniej, mobilniej, można poznać trochę miasto, poczekać na urealnienie cen i dopiero coś kupić.
      Kupując, wynajmując warto wziąć pod uwagę bezpieczeństwo okolicy - "jakość jej mieszkańców".
      Mieszkałem w nowym budynku na osiedlu powszechnie uważanym za dość menelskie. Pomimo nowego budynku ludzie średnio ciekawi. Glównie "tubylcy", którzy posprzedawali stare mieszkania w płycie. Ogólnie hałas, wyjące psy całymi dniami, jakies remonty o 23 w nocy, muzyka ile kolumny dadzą, oszuści w zarządzie - wysokie opłaty, kłótnie, brudne klatki schodowe, dealerzy narkotyków się nawet trafili, no i raczej niechęć do poruszania się w nocy w okolicy, ze względu na wszechobecnych młodych ludzi w dresach.
      Kolejna sprawa to oczywiście komunikacja, z tym że licytacja na minuty dotarcia do centrum jest raczej smieszna, następnie infrastruktura społeczna: szkoły, przedszkola. Warto zwrocic uwagę na jakość szkół, co wiąże się z ludźmi zamieszkującymi okolicę, bo co z tego że szkołę mamy blisko kiedy szkoda do nich posyłać swoje dzieci.
    • Gość: OLA STare Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:03
      Pisałam o Starych Włochach ja je po prostu lubię taki klimat małego miasteczka, a na wyciągnięcie ręki wszystkie udogodnienia wielkiego miasta Warszawy, mojego miasta które uwielbiam, co do wód gruntowych to od 6lat mam garaż podziemny i ani razu nie był zalany. Polecam też moją rodzinną Starą Ochotę. Zapraszam
    • Gość: mika Re: mieszkanie w Wa-wie IP: *.acn.waw.pl 17.02.11, 16:13
      Mysle, ze porada, zebys przynajmniej na pierwszy rok, dwa cos wynajela jest bardzo rozsadna. Poznasz miasto (bedziesz miala motywacje, zeby sobote i niedziele spedzac na escapadach po roznych dzielnicach), wtedy wybierzesz. Na spokojnie bedziesz ogladala rozne propozycje deweloperow i za kazdym razem znajdziesz czas, zeby pochodzic dookola, zobaczyc czy jest szkola, poczta, gdzie mozna wyskoczyc rano po bulki, sprawdzic dojazd nie samochodem (do Srodmiescia naprawde lepiej jezdzic komunikacja miejska). Poszukaj mieszkania w poblizu pracy na rok.

Z Miasteczkiem Wilanow bym bardzo uwazala, poczytaj w necie i w przedostatniej Polityce.
    • Gość: anka Re: mieszkanie w Wa-wie IP: 212.160.172.* 18.02.11, 15:32
      a myślałaś może o ochocie, ok. Parku Szczęśliwickiego? Jak dla mnie, jest to jedna z fajniejszych lokalizacji w stolicy. A poza tym pracując na Woli, masz blisko, jadać rano z Ochoty na Wolę, jedziesz w przeciwnym kierunku jak są korki. Dobra infrastruktura, park, super miejsce. Szybki dojazd do centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka