arekfreitag1 01.07.05, 13:32 witam, szukam opinii o developerze EGRIB, buduje min. na ul.Liwieckiej przy Grochowskiej. Na forum jest jeden podobny wątek (niepochlebny) ale chciałbym usłyszeć opinię kogoś kto od nich kupił M, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:53 zapytaj kogoś ze spółdzielni stokrotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asoania Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.visp.energis.pl 03.07.05, 14:46 Wejdź na stronę dom.gazeta.pl/dom ,następnie wejdź w "Deweloperzy, spółdzielnie" (zakładka na górze strony) i wyszukaj "Regulski". Miłej lektury! Też chcieliśmy zamieszkać przy Liwieckiej, ale nam się odechciało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arekfreitag Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.warszawa / *.crowley.pl 04.07.05, 12:29 hmmm, dzięki za info, szukam nadal osoby, która kupiła od EGRIBu mieszkanie, siemka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikx Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.crowley.pl 05.07.05, 12:56 Daj znać jakbyś coś wiedział bo mnie też interesuje Egrib (Liwiecka) i ktoś kto tam kupił. Czytałam teksty na www.dom.gazeta.pl ale są one z 2002 roku. Ciekawi mnie bardziej obecny stan tego dewelopera. I co ma do tego Stokrotka teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.warszawa / *.crowley.pl 05.07.05, 16:01 ja zrezygnowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikx Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.crowley.pl 06.07.05, 09:11 Ale coś znalazłeś niepokojącego? Jakieś info nowe? Ja sie waham, może też ucieknę jeśli coś nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
wojoo1 Re: szukam opinii o developerze EGRIB 06.07.05, 14:46 Podpisałem umowę przedwstępną na mieszkanie przy ul. Liwieckiej. Moje spostrzeżenia i ustalenia: - po sprawdzeniu wszystkich wypisów i wpisów zmienił się prezes dewelopera (wpis do KRS z tego roku) - więc dość nieaktualne są wszystkie posty dot. p. Regulskiego jako prezesa firmy Egrib - działka jest niezadłużona - uwowę można negocjować (zgodzili się na większość zmian) - jeśli byś się zdecydował to mogę pomóc w wypisaniu punktów, które powinno się (trzeba) zmienić - miła i szybka obsługa - ryzyko istnieje zawsze, ale przy mądrej umowie można się w miarę skutecznie zabezpieczyć - oglądałem budynki, które już wybudowali i wyglądają dość efektownie (kwestja gustu oczywiście), natomiast zostały one wybudowane i firma działa dalej Nie chcę do niczego Cię namawiać, ale większość postów dot. spółdzielni stokrotka, a nie firmy Egrib. Pozatym artykuły artykułami ale jak dotąd nigogo z opisywanych osób nie skazano żadnym wyrokiem. pozdrawiam w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikx Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.crowley.pl 06.07.05, 15:31 To mnie torchę pocieszyłeś... Bo ja sie łamię nadal. Jakie zmiany wprowadzałes? Czego dotyczyły ? Samej płatności czy zastrzeżenia do spraw technicznych? No to moze będziemy sąsiadami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojoo1 Re: szukam opinii o developerze EGRIB 06.07.05, 16:26 nie pamiętam wszystkiego, ale najważniejsze: - zwiększenie ostatniej wpłaty (tej przy podpisywaniu aktu końcowego) - sprecyzowanie daty ukończenia inwestycji (było tam ogólnikowa 4 kwartał 2006) - termin wpłat dokładnie wg postępów prac po listownym powiadomieniu - 2-krotne wysyłanie korespondencji - zwrot pieniędzy po 3-miesiącach, a nie po 6 (klauzula uznana za niezgodną z prawem przez sąd) chyba by było na tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikx Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.crowley.pl 06.07.05, 17:08 super, dzięki, jakby co będę pisać... I pytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.96.100.* 12.09.05, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.idea.pl 08.07.05, 12:49 My z mężem zrezygnowalismy z kupna w tej firmie, po tym jak mąż znalazł informacje o stokrotce, w tym samym czasie nasza znajoma kupiła u nich mieszkanie w bloku na Liwieckiej (ten zielony budynek). Nowy budynek na rogu Sztabowej i Liwieckiej planowali budować od czerwca 2004 r mieliśmy zarezerwowane fajne mieszkanko ale odezwali się z firmy dopiero w listopadzie. Okazuje sie że nawet projekt budynku został zmieniony. Dopóki budowali nasza znajoma była zachwycona ze współpracy. Przeróbki jak chciała, umowa ok, sprawdzona hipoteka itp. wszystko do czasu. Odbierając mieszkanie okazało się że blok ma obciążoną hipotekę (spory kredyt), wind nie ma, domofonu ma nie być, drzwi antywłamaniowe najtańsze - okleina już powoli odchodzi, nie honorują rękojmi - twierdzą że pękające ściany i zacieki powstałe w wyniku źle osadzonych okien to nie ich problem bo nie zgłosiła tego w protokole odbioru technicznego. Na szczęście ma już akt notarialny (sporo walki i konsultacji z prawnikami). Jest to dosyć ryzykowna inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:56 czy ktos moze mi powiedziec kto jest tym nowym prezessem firmy EGRIB. czy ktos mial doswiadczenia z firma niedawno, czy rzeczywiscie to juz zupelnie inny standart bo to co przeczytalam o stokrotce zupelenie mnie zniecheca do pakowania pieniedzy w ta inwestycje. ich strona internetowa jest wiecej niz enigmatyczna. szukam 2 pokojowego mieszkania na grochowie w nowym budownictwie wiec bardzo zalezy mi na wiadomosciach, nie stac mnie na utrate oszczednosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inż. Tragadia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:32 Witam, Jestem inżynierem budownictwa. Byłem na jednej z wcześniejszych budów tego developera. I jakość była tragiczna- chodzi o stan surowy. Potwierdzają to zdjecia umieszczone na stronie tego inwestora. Technologia wykonywania mieszkań powróciła do lat 70 czy 80. To co buło źle wykonane w stanie surowym, może nadrobią w wykończeniówce. Ale niektórych elementów nieda się naciągnąć-krzywizny ugięcia stropów. Uważajcie. Jedyny plus , ze budynki nie są wielkie a to jest w cenie. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 Re: szukam opinii o developerze EGRIB 18.07.05, 09:59 a czy jest ktos kto mieszka w jakims domu wybudowanym przez egrib? rzeczywiscie jest tyle usterek i problemow? bo tak z zewnatrz to architektonicznie nawet nie najgorzej wyglada ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mah Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.07.05, 18:24 prowadziem dlugie negocjacje z panem prezesem, a wlasciwie z sekretarka, ktora mi codziennie mowila, ze prezesa nie ma, ale oddzwoni. oczywiscie nigdy nie oddzwonil. bylo to pol roku temu... zaplaciem nawet za rozpatrzenie wniosku kredytowego. chcialem kupic mieszkanie na miedzyborskiej (pierwsze fajne, ktore znalazlem przez rok szukania). oczywiscie pan prezes kompletnie zignorowal mnie i malzonke i pewnie sprzedal mieszkanie komus innemu. mam tylko i wylacznie zle doswiadczenia z ta firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 27.07.05, 12:11 Hey Przez dlugi czas analizowalem inwestycje egribu. Chodzilem i pytalem wykonawcow, pukalem do drzwi mieszkancow blokow wybudowanych przez egrib, studiowalem forum, dyskutowalem z urzedniczkami z gminy, itp... Wszystko po to, aby w pelni swiadomie wybrac 2-pokojowe mieszkanie na grochowie. Oto moje spostrzezenia nt inwestycji na liwieckiej: POZYTYWNE - ciekawa lokalizacja (w porownaniu z hetmanem, beta, cogikiem czy innymi) - niewielki budynek - nizsze koszty zarzadzania nieruchomoscia, wlasna kotlownia gazowa - interesujace projekty mieszkan - w miare elastyczne podejscie do harmonogramow wplat i umowy NEGATYWNE - jakosc, teraz chyba zmienili wykonawce wiec moze cos sie poprawi (o szczegoly prosze pytac mieszkancow wybudowanych juz inwestycji, podam haslowo: garaz, winda, dach, domofon, inne) - kontakt, prezes zajety, nieobecny, ma spotkanie, nie moze podejsc, itp.. standard w kontaktach z egribem - brak rzetelnosci, chcesz kupic mieszkanie - to kupuj natychmiast a nie rezerwuj i sie umawiaj, zadnych ustalen nie przestrzegaja - opoznienia w realizacji inwestycji, permanentne 2-3 miesiace - historia (tu zapraszam do tematu stokrotka) Powiem tylko ze juz zdecydowalem sie na wybrana inwestycje. Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 28.07.05, 00:50 witam, również mam podpisaną przedwstępną umowę na lokal przy liwieckiej. spostrzeżenia-niestety te negatywne dość podobne do kilku osób z forum. Sprzedawca Ł.L.(nie prezes) zaproponował mi 2 lokale-decyzję miałem podjąć natychmiast widząc tylko mały projekt, zero rezerwacji, zero negocjacji, albo podpisuję umowę, albo inny klient ją podpisze.poprosiłem o 2 dni na konsultację. Po 2 dniach okazało się, że jedno z mieszkań (pech chciał, że to na które się zdecydowałem) zostało sprzedane właśnie 2 dni wcześniej...Na szczęście zaproponowano mi mieszkanie gabarytowo bardzo podobne tyle, że z innej strony budynku. Już się nie zastanawiałem. Oby to była trafna decyzja. Na marginesie, obecnie mieszkam w budynku budowanym przez INVED-BUD- zgroza, właściwie nie ma rzeczy, który nie byłaby tutaj poprawian, od podłóg, przez okna, ściany, krzywe drzwi...Oby EGRIB tak nie budował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:39 tez podpisałem umowę przedwstępną na mieszkanie na Liwieckiej 17; miałem możliwość zrobienia rezerwacji na 7 dni i nawet po tym czasie lokal nie zniknął ;-) mogłem również negocjować umowę, zwłaszcza harmonogram spłat; moja największa obawa to czy firma nagle nie wyparuje; może warto żebyśmy się jakoś zorganizowali; mój email jarecki @ poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 30.07.05, 13:34 każdy zatem traktowany jest bardziej lub mniej poważnie. warunki spłat też sobie ponegocjuję-jak na razie nikt problemów nie robił. poza pierwszym incydentem na każdy mój telefon jest odp. każdy dokument o który poproszę-jest przygotowany. może czas zacząć myśleć pozytywnie?:) a czy firma nie wyparuje-to wie tylko firma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 148.81.20.* 31.07.05, 11:42 hej. ja mam jutro podjechac i podpisac umowe przedwstepna na liwieckiej. mam 26 lat i jestesm tym niesamowicie zestresowany, bo nie mam pojecia na co nalezy zwraca uwage, czego sie wystrzegac. generalnie o niczym innym nie mysle i nie mam pojecia na co sie zdecydowac. fakt jest taki, ze mam zarezerwowane to mieszkanie prawie dwa tygodnie i dopiero jutro ide podpisac umowe. nadal nie wiem nic. nie sadzilem, ze to wszystko jest takie trudne. gdyby ktos chcial do mnie napisac to zapraszam pawwitt@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 04.08.05, 22:28 no to kolejny sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 05.08.05, 08:16 byl ktos na budowie? dzieje sie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 05.08.05, 11:18 hey Tez podpisalem umowe, klika punktow zostalo zmienionych na moja korzysc, klilku zmian nie zaakceptowali. Najwazniejsze dla mnie bylo poczucie bezpieczenstwa i paragrafy ktore mi je czesciowo gwarantuja ulegly zmianie lub zostaly dopisane. Naturalnie ulegl tez zmianie harmonogram wplat, ale bylo to bardziej uwarunkowane harmonogramem inwestycyjnym. Oczywiscie jak wystapia terminowe zaleglosci w inwestycji to mam problem (zreszta taki sam jak nagle developer postanowi wyjechac na jersey czy kajmany...). Odnosnie inwestycji, jestem tam czesto, niedaleko mieszka moja matka wiec systematycznie podgladam postepy na budowie. Dodatkowo doslownie 10 m od inwestycji mieszka moj serdeczny przyjaciel, ktory informuje mnie o ilosci kurzu na balkonie co ma przekladac sie na postepy w pracach przy liwieckiej 17. Proponuje wymiane informacji, pomoc kolezenska i zorganizowanie jakiejs grupy przyszlych mieszkancow liwieckiej. Moge tez systematycznie podsylac foty z placu budowy. A na marginesie przydalby sie jakis inspektor nadzoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 05.08.05, 13:39 mozesz sie podzielic jakie zmiany wprowadziles do umowy? ja dopisalem maksymalna stawke za zarząd (1 zl za m2), od kiedy bedzie naliczany czynsz, winde w opisie technicznym budynku, kilka zmian kosmetycznych jesli chodzi o sformułowania dot. czasu ;-)i oczywiscie harmonogram wplat; moze powiniśmy założyć jakieś forum dla przyszłych mieszkanców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 05.08.05, 14:41 z uwagi na zachowanie czystych intencji wole przekazac szczegoly na maila podaj to odpisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 05.08.05, 15:31 jarecki @ poczta.fm oczywiscie bez spacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:21 Witam, zastanawiam się nad podpisaniem umowy na Liwieckiej. Obserwuje i analizuje, ale juz czas podjac jakas nielatwe decyzje. Jeśli moglbys pprzeslac mi na email zmiany jakie udało Ci się wprowadzić do umowy, a które jak piszesz dają poczucie bezpieczenstwa, będe bardzo wdzieczny. Moj ades sobotki@op.pl Pozdrawiam - byc moze sasiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.96.100.* 12.09.05, 11:59 Witam wszystkich, wiele zaistniało wątków w temacie Stokrotki i Egribu, wszelkich zmian w ich zarządzie itd. Jako szczęśliwy nabywca mieszkania od tej spółki w ostatnio wybudowanym przez nich budynku, chcę potwierdzić Wam kilka informacji : - oczywiście że choć na papierze jest nowy prezes - naprawdę rządzą Regulscy - fakt, że godzą się na zmiany w umowach o NICZYM absolutnie nie świadczy, w naszym budynku wszyscy jakieś gwarantujące zmiany wprowadzili i co z tego ? ŻADNE klauzule dające wam odszkodowania np za nieterminowe zakończenia robót nigdy i nikomu nie zostały wypłacone, nie wieżcie w bajki. - potwierdzam wszelkie informacje o żenującym niechlujstwie, zaniedbaniach budowlanych i kompletnej amatorszczyźnie tej firmy. Ich jedynym celem jest wyciągnięcie kasy, i zrobią wszystko aby zrobić to kosztem klientów, oszukają na terminach, oszukają na standardzie, oszukają na wykończeniu i lokali i budynku, oszukają dodając wam kosmiczne opłaty za robory dodatkowe, a jeśli z pewnych elementów zrezygnujecie odliczą absurdalnie niskie stawki. - popatrzcie na budynek przy liwieckiej 8b - miał być ukończony ponad rok temu, miała być zagospodarowana zieleń i tysiące innych pięknych tematów - a co dostali mieszkańcy - syf dookoła, parę miesięcy bramy do garażu zamykanej na łańcuch, cieknące dachy, krzywe ściany, stropy i podłogipękające tynki itd itp. Fakt - budynek stoi, i ludzie mieszkają, ale za jaką cenę ? za ile dodatkowych pieniędzy i ile nerwów.... z jakimi opóźnieniami !!! Pogadajcie z mieszkańcami i jeszcze jedna rada ..... pilnujcie budów Egribu codziennie, i nie wierzcie w żadne obietnice, zapewnienia i układy z Egribem. Wszystko co wyda Wam się głupie i niechlujne, a nawet niezrozumiałe, jest z góry ukartowane i przemyślane - ściągnąć więcej kasy, więcej zarobić kosztem standardu budynku, lokali w taki sposób abyście byli szczęśliwi że w ogóle macie mieszkanie, i w założeniu, że nie będzie wam się chciało iść po prawdę do sądu... Bardziej zainteresowanym odpowiem i opowiem mailem : hairy@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:59 witam, czytam wasze posty i nie moge wyjsc z podziwu, ze tak sie na wszystkim znacie, bo ja nie mam zielonego pojecia. moj poprzedni post z 30 lipca odbil sie echem u jednej sasiadki. w mojej umowie wprowadzilem aneks, czyli dodano paragraf, ze jak bank nie przyzna mi kedytu to wplaca mi zaplacona sume z powrotem w 100%,no i zmienilem harmonogram wplat. poza tym jak pisalem jestem zielony. gdyby ktos mial jaies uwagi, rady, badz chcial mi wyslac fotki z budowy to bardzo chetnie. pozdrawiam. rapitol@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 23.08.05, 09:05 Coś się opóźnia ta budowa; po wizji lokalnej na budowie stwierdzam, że strop nad garażami może za jakieś 2-3 tygodnie będzie; miał być ok. 15 sierpnia; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 23.08.05, 15:14 hey zdaje sie ze uwarunkowales kolejne wplaty postepami na budowie; czy jezeli spoznia sie z wykonaniem wybranego etapu to przestajesz placic? tez ogladalem budowe i co wiecej, wplacilem im 2 rate a stropow jeszcze nie widac; ale na razie nie przejmuje sie zbytnio ewentualnymi opoznieniami na tym etapie inwestycji... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 23.08.05, 15:27 myślałem, że to standardowy sposób płacenia; czekam na polecony od developera, że wykonał etap, sprawdzam i dopiero przelewam; na środku budowy stoi stacja trafo STOENu; miał ją przesunąć, ale chyba coś nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 23.08.05, 16:05 czy korzystasz z kredytu? wiesz, jak podpisywalem umowe kredytowa to jasno musialem okreslic harmonogram wplat a developer przedstawil oswiadczenie o postepie prac (zreszta zgodny z harmonogramem inwestycyjnym)... twoje rozwiazanie jest bezpieczniejsze, ale bylo nie do zaakceptowania dla banku zatem pozostaje mi czekac na finalne zakonczenie inwestycji i ewentualnie dochodzenie odszkodowania za nieterminowosc... Pzd Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:43 mysle, ze to sie nie odbije na terminie oddania mieszkania; a z tym kredytem to mnie zastanowiles; ja mam dopiero zamiar udac sie do banku; to nie wystarczy poinformowac banku, ze ma przelac kase np. z tygodniowym wyprzedzeniem? przelewają automatycznie? a przy okazji w jakim banku wziales? pozdro ELV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: 217.11.134.* 24.08.05, 13:22 Hey Mam kredyt z Kasy Mieszkaniowej BPH a tam cala wartosc kredytu mozesz wyplacic tylko w 2 transzach... Ale z drugiej strony niskie oprocentowanie rekompensuje mi te "niedogodnosci". Odnosnie samego kredytu, niewiele Ci pomoge. Slyszalem, ze PKO i Raiffaisen cos ciekawego maja. Tomek Ps. zakladamy forum "przyszlych mieszkancow liwieckiej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 24.08.05, 13:26 jestem jak najbardziej za forum, tylko sądząc po małym ruchu w tym wątku nie wiem czy nie będzie martwe ;-) masz jakiś serwer na oku? mi się kojarzy coś na lycos.co.uk tylko tam reklamy wyskakują; zaraz obadam sprawę :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 24.08.05, 14:44 założyłem forum; znajduje się pod adresem www.liwiecka.fora.pl wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 26.08.05, 18:31 wpadłem na nowe forum ale chyba jakis kiepski serwer bo dziala strasznie powoli...dawno na budowie nie bylem-chyba czas tam zajrzec.dobry kredyt byl w PKO BP kiedy mieli promocje na kilka pozycji za ktore zwykle w bankach sie placi (wczesniejsza splata, podwyzszenie kwoty kredytu, przewalutowanie-to akurat jest dosc istotne).Co do wyplaty transz-w PKO nie wyplaca jezeli po inspekcji stwierdza ze postepy w budowie sa zbyt male. Niemniej jednak rzeczywiscie budowa toczy sie strasznie powoli-moze tam pracuja 3 osoby?:) szkoda ze to jeszcze ponad rok do zamieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELV Re: szukam opinii o developerze EGRIB IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 31.08.05, 09:00 forum zostało przeniesione na inny serwer i dziala teraz bardzo przyzwoicie; jeszcze raz serdzecznie zapraszam www.liwiecka.fora.pl; na budowie rozpoczęto wylewanie stropu nad garażem; Odpowiedz Link Zgłoś