beatrix01 16.05.07, 12:07 mam pytanie do wszystkich bylych au pairek,lub tych ktore zamierzaja skonczyc kariere au pair? jakie sa wasze odczucia? bo moje jest tylko jedno: dobrze ze to sie skonczylo i nigdy wiecej au pair !!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ella241 Re: ex-au pair 16.05.07, 14:05 Tez mam takie odczucia mimo iz mam (jescze przez 2 miesiace)fajna rodzinke i jedno raczej spokojne dziecko do ktorego jednak trzeba nieco cierpliwosci. Mysle ze to przez fakt ze nawet najlepsza rodzina to jednak obcy ludzie, obcy kraj a wiec i samotnosc, tesknota. Odpowiedz Link
beatrix01 Re: ex-au pair 16.05.07, 19:14 niestety ale dokladnie tak jest...obcy dom obcy ludzie,nie zawsze jest kolorowo,w ciezkich chwilach nie ma sie do kogo zwrocic...czasem zero znajomych koszmar.. ale mam nadzieje ze za pare lat bede juz tylko z usmiechem wspominac te lata au pair... Odpowiedz Link
mloda.jg Re: ex-au pair 19.05.07, 11:36 Ja bede z sentymentem powracac do tych czasow (zostaly mi jeszcze 2 miesiace). Uwazam ten czas za najlepszy w moim zyciu jak do tej pory. Niby wiecej obowiazkow mam tutaj, wiecej zajec, a jakos wiecej czasu wolnego, wiecej znajomych, wycieczki, niespodziewane wydarzenia, niesamowici ludzie :) No i brak zmartwien zycia codziennego. Pieniadze sie zarabia ale nie trzeba sie martwic o utrzymanie, rachunki, jedzenie. Jednak wiem ze rok to wystarczajaco dlugi czas na au pair, nie ma sensu tego przedluzac i pora na odpowiedzialne zycie ;) Polecilabym wszystkim sprobowanie tego, tylko trzeba miec duzo szczescia by trafic na taka rodzinke jak ja... Odpowiedz Link