Dodaj do ulubionych

Zespół muzyczny - Kraków

14.04.11, 23:06
Witamy. Szykamy zespółu muzycznego na naszę wesele, które odbędzie się w Krakowie 24.09.2011 r. Czy ktoś słyszał na żywo zespół Alive z Krakowa - www.alive.net.pl ? Zastanawiamy się nad wyborem tego zespołu ponieważ zależy nam na zawodowym coverbandzie a nie na standardowym zespole weselnym. Zespół gra w składzie 5-osobowym i same ambitne kawałki (tak wynika z ich strony) Jeżeli ktoś z was słyszał zespół Alive na żywo to prosimy o opinie. Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • viva-music Re: Zespół muzyczny - Kraków 15.04.11, 07:21
      Cześć, proponuję poprostu zadzwonić do zespołu, zapytać gdzie w najbliższym czasie będą grali, a potem zwyczajnie pojechać na takie wesele i posłuchać zespołu "w akcji". To jest w sumie jedyne i najlepsze rozwiązanie!!!

Z reguły można to załatwić tak, by nikomu nie przeszkadzać i zazwyczaj młodej parze to nie przeszkadza. Ewentualnie można to załatwić przez zespół, który skontaktuje się z młodą parą i zapyta o pozwolenie. Potem Ty w garnitur, kobietka też w coś ładnego i jedziecie posłuchać.

Opinie bywają różne, nic nie zastąpi Waszych wrażeń, a demo zespołu z reguły bywa bardzo wątpliwe.

Ja tak szukałem zespołu na swoje wesele, też 24.09, też tego roku :))))

Niestety, teściowie są tradycjonalistami i DJ odpadał :D

Powodzenia!!!
    • teix5 Re: Zespół muzyczny - Kraków 16.04.11, 00:20
      Hej. Byliśmy dzisiaj na przesłuchaniu zespołu Alive z Krakowa. Jesteśmy pod wrażeniem ich profesjonalizmu. Grają same ambitne zagraniczne numery. Kawałki wykonywane przez nich na żywo brzmią naprawdę zawodowo (zagrali dla nas na próbie) - Never Tears Apart - INXS, Little Wing - Jimmy Hendrix i specjalnie na nasze życzenie - Hold the line z Toto - bez pytań ! Totalne zawodowstwo i kapitalny charyzmatyczny wokal. Sprawdza się to co napisali na swojej stronie (www.alive.net.pl) - ambitny zespół dla najbardziej wymagających.

Bierzemy ich w ciemno i z czystym sumieniem polecamy wam zespół Alive !
      Pozdrówka!
    • Gość: torso Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 22:00
      Witam
      Zapraszam na stronę www.torso.entro.pl to powinno wiele wyjaśnić.
      Pozdrawiam
    • Gość: Monika Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 22:29
      Witajcie
      ja tez długo szukałam zespolu na wesele,narzeczony chcial Dj ale u mnie to nie mogło przejsc i dlatego wybralismy cos po srodku-bedzie Mark Band,sa spod Skawiny
      zobaczcie sobie ich strone
      U nas wesele w pazdzierniku:)
    • walri85 Re: Zespół muzyczny - Kraków 07.05.11, 06:21
      Witka. Zespół Alive z Krakowa (www.alive.net.pl) polecamy gorąco ! grali u nas w czerwcu 2010 roku w Lublinie. Chłopaki grają bardzo ambitnie - przede wszystkim zagraniczne kawałki (grają głównie na bankietach, ale biorą również "ambitne" wesela, których forma odbiega od przyjętej w Polsce (czyt. disco-polo, biesiada i wódka ;-) Naszczęście u nas wesele nie było standardowe, zatem z czystym sumieniem polecamy zespół Alive wszystkim, którzy chcą mieć wesele odbiegające od oklepanego polskiego koszmarku ;-)

teix5 napisał:

> Witamy. Szykamy zespółu muzycznego na naszę wesele, które odbędzie się w Krakow
      > ie 24.09.2011 r. Czy ktoś słyszał na żywo zespół Alive z Krakowa - www.alive.n
      > et.pl ? Zastanawiamy się nad wyborem tego zespołu ponieważ zależy nam na zawodo
      > wym coverbandzie a nie na standardowym zespole weselnym. Zespół gra w składzie
      > 5-osobowym i same ambitne kawałki (tak wynika z ich strony) Jeżeli ktoś z was s
      > łyszał zespół Alive na żywo to prosimy o opinie. Pozdrawiamy
    • Gość: BAJU Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: *.4web.pl 08.05.11, 17:19
      Zespół muzyczny BAJU-gramy w całej Polsce. Również w Krakowie byliśmy nie raz:)
      Zapraszamy na naszą stronę:
      kapela.24web.pl
      W składzie wokaliści i wokalistka. Akordeon, gitary, skrzypce, keyboardy.
      Od wyprowadzenia z domu, poprzez Ave Maria w Kościele do białego rana na sali. Repertuar bardzo zróżnicowany.
      Zapraszamy serdecznie, wolne terminy 2011. Ceny konkurencyjne.
      • tetka99 Re: Zespół muzyczny - Kraków ALIVE 08.07.11, 03:44
        Witam Skoro mowa o zawodowym zespole z Krakowa to podobnie jak moi poprzednicy na forum polecamy z mężem zespoł muzyczny Alive z Krakowa ! www.alive.net.pl Mieliśmy przyjemność mieć ich na naszym weselu w maju tego roku w Krakowie. O zespole powiemy tylko tyle, że to niesamowicie zdolni, muzykalni i profesjonalni muzycy ! Nie było tu mowy o żadnym disco polo i innej wiosce - Panowie poprostu dali wszystkim gościom wielkiego rockowego kopa w d.... ;-) I o to właśnie nam chodziło - miało być "nie weselnie" odbiegać od oklepanego weselnego schematu - i udało się - wyśmienita zabawa dla wszystkich gości i niezapomniane rock&rollowe wspomnienia z wesela :-) Pozdrawiamy gorąco zespół Alive i polecamy wszystkim niezdecydowanym, którzy szukają nowego brzmienia na wesele.

pozdrawiam Tina
      • Gość: Calinka Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: 83.142.207.* 13.02.12, 11:13
        Polecam Zespoł BAJU serdecznie-a grali u mnie w Zielonce-wspaniałe 2 dni zabawy i wzruszeń. razem z nimi przyjechał kamerzysta z videofilmstudio (filmoofka.pl) -współpracują bradzo dobrze-film super. Pozdrawiam
    • Gość: misiek Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 21:55
      Polecam SONETIK. Mają teraz rabat na frupi.pl
      www.frupi.pl/oferty/online/rozrywkaZobacz!
    • gumi778 Re: Zespół muzyczny Kraków Alive 20.07.11, 00:37
      Szukajcie a znajdziecie ;-) Również polecam zespół na wesele Alive. Kraków ma trochę tych zespołów, ale przyznam szczerze, że rzadko spotyka się tak ambitny zespół na wesele jak Alive. Wiem, bo sama miałam ich na weselu w 2009 r, a ostatnio nawet byłam na weselichu u szefa, gdzie pogrywali chłopaki z Alive. Niezapomniane wrażenia i świetny rock&rollowy klimat - istne szaleństwo ! :-) Dla zainteresowanych tematem polecam zajrzeć na stronę www.alive.net.pl naprawdę warto ! cześć-czołem dla wszystkich młodych
    • Gość: Marzena i Piotrek Re: Zespół muzyczny - Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 18:51
      wszystkim niezdecydowanym i szukającym super profesjonalnego zespołu weselnego polecamy zespół Alive z Krakowa. W zeszłą sobotę odwiedziliśmy ich na próbie i wszystko stało się jasne - wybieramy ich - ludzie z niesamowitym poczuciem humoru i doskonali muzycy zarazem.
      Czekamy na nasz ślub (do września jeszcze trochę). Kamień spadł mi z serca, bo nie musimy się już martwić o prowadzenie imprezy, chłopaki z Alive (i dziewczyny, bo mają w składzie świetną basistkę) bez tremy i sztuczności dają poprostu czadu :) Jeżeli ktoś szuka nieprzeciętnego zespołu na swoje wesele niech wejdzie na ich stronę www.alive.net.pl i umówi się z nimi na spotkanie - napewno nie pożałuje, przecież wesele ma się raz w życiu, więc zespół powinien być wyjątkowy !
      • fantasia6 Re: Zespół muzyczny Alive - Kraków 09.01.13, 17:52
        Witam,

Czy ktoś może przybliżyć coś więcej o tym zespole? Czy do kawałków które grają da się tańczyć? Zastanawiamy się nad tym zespołem na nasze wesele bo patrząc na ich stronie świetnie grają, a wokalista ma rewelacyjny głos. Napiszcie o swoich doświadczeniach z tym zespołem, jak prowadzą wesele, czy często robią przerwy w trakcie grania na weselu? Będę wdzięczna za wszelkie info.
    • crownband Re: Zespół muzyczny - Kraków 21.01.13, 14:33
      Hej! Jesteśmy zespołem oferującym oprawę muzyczną bankietów, wesel, eventów, koncertów. Wykonujemy szeroki repertuar muzyczny grany zawsze 100% na żywo z dużą dawką pozytywnej energii. Działamy głownie na terenie województw - małopolskiego, świętokrzyskiego, podkarpackiego i śląskiego, jednak z graniem na terenie całej Polski nie ma problemu :)
      W skład zespołu wchodzi - wokal żeński, wokal męski, bas, gitary, instrumenty perkusyjne, instrumenty klawiszowe.
      Posiadamy profesjonalne instrumentarium, sprzęt nagłośnieniowy i oświetlenie, gdyż chcemy, żeby każdy nasz występ był na wysokim poziomie brzmieniowym i wizualnym.
      Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej WWW.CROWNBAND.PL
      Kontakt z zespołem : info@crownband.pl, tel 530 22 55 44
    • Gość: Panna Młoda Opinia o zespole Alive IP: *.as13285.net 19.09.13, 22:09
      Nie zastanawiajcie się!

Przesympatyczni i elastyczni (podpisaliśmy umowę nawet się nie widząc, bo nie mieszkamy w Polsce). Wszystko da się z nimi załatwić. Są przy tym szalenie profesjonalni i można mieć do nich 100% zaufanie. Grali na moim weselu w czerwcu 2013 r. przez bite 11 godzin. Owszem, cena bije po oczach i kieszeni ale były to najlepiej wydane pieniądze w naszym ślubnym budżecie. Warci każdej złotówki. Fantastyczny sprzęt (rozkładali się z nim chyba 2 godziny), wspaniały wokal i rewelacyjny repertuar (również do uzgodnienia). W przerwach grali muzykę z naszego własnego pen drive'a, także nie było piosenek, które by się nam nie podobały.
      Chcieliśmy nieschematycznego wesela i chcieliśmy się zwyczajnie wytańczyć i dobrze bawić. I tak właśnie było. Tańczyliśmy do 4 rano :-)Goście zachwyceni, nie schodzili z parkietu od pierwszych piosenek. Na wjazd tortu zagrali nam wybrany utwór. Przy okazji wokalista ma świetne poczucie humoru i wspaniale zachęca do zabawy. Gier i zabaw weselnych nie robią (chyba, że Wam bardzo zależy, ale to i tak będzie coś "ambitniejszego"). My nie chcieliśmy i wyszło świetnie. Oczepiny chcieliśmy w wersji krótkiej czyli zwięźle i na temat, bach bach i po wszystkim. Grali również ze specjalnymi dedykacjami i na życzenie. Jeśli lubicie klasycznego rock&rolla to bukujcie ich szybko! To była najlepsza impreza w moim życiu! :-) Pozdrawiam i powodzenia!
      • Gość: Inia Re: Opinia o zespole Alive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 19:00
        Zespół Alive grał na naszym weselu 31 sierpnia 2013r w górach. Rewelacja!!!! Na poczatku miałam obawy, ale narzeczony, a teraz już mąż :) uparł się. To był najlepszy wybór. Grali czadowo. Nogi same rwały się do tańca, bawili się i młodsi i starsi. Nie potrzeba chałowego disco-polo na weselu żeby sie bawic. Polecam ich w 100%. Tomek wymiata na gitarze obłędnie, a wokalista Piotrek jest fenomenalny i ma niesamowite poczucie humoru. Goście bawili się do samego rana. Sprzet maja profesjonalny. Na prawde jeśli chcecie wyjątkowe wesele bierzcie ich w ciemno, nie wahajcie się!!!!
    • Gość: madjaa cena IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 20:41
      witam serdecznie, czytam wiele pozytywnych opinii o zespole Alive, to co usłyszałam na ich stronie na prawdę zachwyca. Mam tylko jedno pytanie ile mniej więcej liczą sobie za jeden dzień wesela do białego rana?
      • Gość: Inia Re: cena IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 23:38
        Witam, zespol polecam baardzo! Są rewelacyjni!!! Cena- najlepiej zadzwon do Tomka, który jest gitarzysta (nr na ich stronie) i zapytaj o cenę, targuj sie:), jak chcesz wesele z klasa i na poziomie to nie żałuj na dobra muzykę bo to podstawa!!!
    • s.poline Re: Zespół muzyczny - Kraków 17.06.16, 10:25
      hej, Tobie sie już nie przyda ta odpowiedź, bo domyslalam się, ze dawno pow eselu, ale z racji, ze sama szukałam informacji na temat tego zespołu w internecie to czuję pitrzebę napisania komentarza!! :)
      Szukalam min w tym poście;))

Zespół wybaalismy troche w ciemno, nie słyszelismy na żywo. Teraz, po fakcie wiem, ze absolutne nie było potrzeby. Zespół jest genialny!!!!! Goście- wszsycy goście podchodzili do nas juz po pierwszych 2-3 piosenkach i gratulowali wyboru. Po prostu szał! Są sietni, profesjonalni, wyluzowani i bardzo symatyczni.
      Genialne wykonanie!
      Czapki z głów i ogromne podziękowania!
      Polecam z cąłego serca!!!!!!!!!!!
      Paula & Michał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka