Dodaj do ulubionych

help, pls...

22.02.12, 21:53
jak już wy nie będziecie wiedziały, to nie wiem kto,
pytałam znajomych, ale jakoś nikt nic nie wie:(
pytanie do osób rozeznanych w producentach biżuterii w Polsce;

mam 2 biżuteryjne dylematy, tylko nie wiem zupełnie jak je ogarnąć, ani choćby kogo pytać;

1. może wiecie czy w PL ktoś sprzedaje/zrobi klasyczne mokume gane? ale takie klasyczne, nie takie "pierwsze próby", wyguglowalam wprawdzie parę stron, ale sprzedawana biżuteria wygląda na razie na powstałą w trakcie nauki techniki niż na klasyczny wyrób; może któraś z was się orientuje, czy jest szansa kupić to w PL, czy jakoś strasznie za to nie zdzierają, czy jednak lepiej odczekać trochę i kupić w azji, gdzie biżuteria jest sporo tańsza (i tak tam jestem co jakiś czas, nie będzie to wyprawa specjalnie po obrączkę;)

2. drugą rzecz już koniecznie muszę kupić w PL - potrzebuję zawieszki zwykłej złotej (ostatecznie może być srebrna) w kształcie litery, ale chodzi o polskie litery (ą, ę) - wolałabym nie tłumaczyć chińczykom, co to jest ą bo to się nie skończy dobrze:D
tylko pojęcia nie mam do kogo mam pójść, żeby mi toto zrobił?
wolałabym w Warszawie stacjonarnie pójść i zamowić, ale ostatecznie jakaś wysyłkowa opcja też wchodzi w grę;

macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • bea-luz Re: help, pls... 23.02.12, 09:17
      Co do pierwszego punktu to pojęcia nie mam o czym mówisz ale zawieszkę, o którą Ci chodzi zrobi Ci w sumie każdy złotnik (osobiści do takich celów bardziej polecam małe zakłady). A jeśli przyniesiesz własne złoto to jeszcze mniej zapłacisz :)
    • Gość: ppp Re: help, pls... IP: *.unknown.vectranet.pl 24.02.12, 13:04
      Tutaj znajdziesz porady ślubne na temat : jak wybrać zaproszenie na ślub,jak wybrać najlepszy zespół na wesele, wymarzony bukiet ślubny, eleganckie obrączki i wszystko, czego możesz potrzebować przed najważniejszym dniem w życiu.

www.forum.abcslubu.pl/#pwid=50a7432f27354f85b97a5af508ef5623

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka