dinozaur.57 29.05.06, 11:27 www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/100dni_millera_rio.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dinozaur.57 Re: Lewica 29.05.06, 11:46 www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/gruszki_millerowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Oto wizja ....... 31.05.06, 10:38 Czy tak ma wyglądać lewica polemika.blox.pl/200605/Dlaczego-Borowski-tak-przynudza.html Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Re: Oto wizja ....... 12.06.06, 09:57 dinozaur.57 napisał: > Czy tak ma wyglądać lewica > polemika.blox.pl/200605/Dlaczego-Borowski-tak-przynudza.html A jaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Lewica 09.10.06, 09:59 dinozaur.57 napisał: > www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/gruszki_millerowe.html ............................... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Lewica ? 31.05.06, 14:21 Lewica tak, ale nie taka jak obecnie. www.racja.org.pl/content/view/193/11/ Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Lewica ? 23.06.06, 08:53 dinozaur.57 napisał: > Lewica tak, ale nie taka jak obecnie. > www.racja.org.pl/content/view/193/11/ ................. cisza .......... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica ? 25.06.06, 09:24 a czego ty się spodziewałeś? przecież na forum to sami lewicowi urzędnicy ;) nie no tobył żart, takie nawiązanie. panie dinozaurze porozmawiać , to znaczy stracić torchę czasu to lepiej na poważne tematy. dlatego tak to 'spłętuję' lewica? nie dziękuję. nie w takim wykonaniu ani w żadnym innym. poza tym weź pan sobie przemyśl cóś takiego: lewica ma bronić najsłabowitszych i będących w potrzebie. tych biednych. kto to robi? no lewica, czyli partia socjalna . a teraz popatrzmy na dokonania finansowe i mająteczki tych przedstawicieli najsłabszej, najbiedniejszej części społeczeństwa. są uwagi? czy przekuli część swoich 'doświadczeń' na walkę o poprawę socjalną? nie bo bogaty biednego nie zrozumie. lewica = utopia to jest po prostu żerowanie na biedzie. duża część społeczeństwa to ludzie żyjący w okolicy minimum socjalnego. jak trafić do nich, ano robić z siebie socjalistów, istnieją dla nich - dla biednych? ale naprawdę to biedni mają wypełnić swoją misję i wybrać socjalistów żeby ci sobie poprawili swoje minimum. zakończmy na tym chociaż pewnie nie mam racji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica ? 25.06.06, 19:10 Pewnie i masz rację. Ale im dłużej żyję tym bardziej przekonuję się, że czy to lewica czy prawica to wypisz wymaluj jak w Twoim tekście. Wystarczy śledzić kampanię wyborczą. Wszyscy obiecują przecież poprawę bytu emeryto, bezrobotnym, młodym rodzinom bez mieszkań i tak dalej i tym podobne. Myślę, że na poziomie gminy nie powinnismy kierować sie "kolorem", ale dokonaniami kandydatów (burmistrza i radnych), konkretami zawartymi w programie wyborczym. Podkreślam: konkretami, a nie ogólnikami, o których kandydat zielonego pojęcia nie ma, jak je załatwić. Ja chyba bardziej będę rozglądał się wśród tych bezpartyjnych kandydatów. Choćby z tego względu, że mniej ogonów za sobą ciągną. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica ? 28.06.06, 00:01 konkrety a nie ogólniki? dokonania? ogony? myślę że tak. ci żywo zainteresowani prześwietlą sobie kandydatów i zastanowią się nad tym. nie wiem czy do znacznej części ludzi nie dotrze zwykły populizm. kurcze no normalnie jak mi któryś obieca że zlikwiduje bezrobocie w żychu to będzie hit dekady! zostawię sobie na pamiątkę te ulotki i co tam mi wpadnie w ręce. a potem bede sie ich czepiał Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica ? 28.06.06, 00:57 To odgrzeb jeszcze stare ulotki i poczepiaj się tych, którzy kończą kadencję. Oj, przydałby się taki rachunek sumienia! A może poszperamy wszyscy w domowej makulaturze. Pewnie każdy z nas znajdzie jakąś ulotkę aktualnego radnego. I zróbmy przegląd obietnic i dokonań. Sądzę, że znaleźlibyśmy niejednego, który obiecywał zlikwidowanie bezrobocia. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica ? 01.07.06, 16:00 nie pomyślałem kiedyś że będę potrzebował tej makulatury a teraz sie "zabezpieczę". zrobię sobie kolekcję wyborczej kiełbachy i z prawa i z lewa i tych niezrzeszonych niebieskich zielonych i pomarańczowych na marginesie wiadomosci.onet.pl/1349302,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny hasło wyborcze lewicy 02.07.06, 22:40 humor nam dzisiaj dopisywał siedzimy pod parsolem gadamy i najszła nas taka refleksja: z jakim hasłem wyborczym lewica pójdzie do wyborów? i padło kilka propozycji ale nie do cytowania publicznie. 'Żychliniacy! Co jeszcze możemy dla Was spie***?' wiem no to było płytkie bardzo ale tylko to nadawało się do cytowania. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: hasło wyborcze lewicy 03.07.06, 01:05 Płytkie? Chyba tak, ale przede wszystkim trochę przedawnione, odnosząc się do sytuacji w Żychlinie trzeba by było raczej rzucić hasło: obiecujemy nic nie spie.., obiecujemy brać grzecznie kasę i nic nie robić. Ot, taki programik wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Lewica 10.07.06, 18:21 Dziś donoszą w internecie, że sex bomba z SLD, rzeczniczka byłego premiera Ola Jakubowska po pijaku potraciła rowarzystę Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Lewica 10.07.06, 23:40 co z tego, że po pijaku, skoro wina niezaprzeczalna jest rowerzysty? ? ? ? ? ? ? ? W końcu to jego powinni ukarac a nie ją, to on nie ustaąpił jej pierwszeństwa przejazdu.... a ona nie dość, że jechała drogą z pierwszeństwem przejazdu, to na dodatek JEST KOBIETĄ, a te jak wiadomo zawsze należy przepuszczać pierwsze ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Lewica 11.07.06, 08:54 ....dodam, że nie jest to pierwszy przypadek gdzie kierowcą jest kobieta-polityk na lekkim rauszu. Współczuję im. Na pewno mają problemy "ze serduszkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica 11.07.06, 12:35 lwica lewicy. zdarza się. ale trzeba przyznać że niefart dla pani jakubowskiej. drinknęła trochę a tu jej jakiś dziadzia prosto pod koła no! pewnie nie był to jej pierwszy raz. przyzwyczajenie miała z czasów posłowania. immunitet chroni to się nie myśli o karach a teraz ? bęc na pupsko! i audi A3 zatrzymane na poczet kar. no Ziobro, miałeś u mnie plusa to teraz masz koniak i ogóra. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Lewica 11.07.06, 14:19 w ogóle trzeba przyznać, że ma Lwica pecha: najpierw Bogu ducha winnego mężą posądzono o jakiś przekręty i posadzono za żelazne firanki, a teraz ten rowerzysta się napatoczył i sprawił, że paskudny policjant sprawdził jej trzeźwośc alkomatem......... Dla Ziobry dorzucam od sibie jeszcze czekaoladki.... tylko nich nikt nie pomyśli, że to łapówka, bo to tylko dowód wdzięczności... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica 12.07.06, 00:27 Koniak z ogórem :-)))) Tego chyba nikt nie przebije. Mocne! Miała kobitka pecha i jak widzę nikt jej współczuć nie będzie. Ciekawym tylko jak zostanie potraktowana przez "wymiar". Jak to było z posłanką śledzińską-Katarasińską chyba? Nie mylę się? To ona miała stłuczkę w czasie kampanii wyborczej czy jakoś tak? Co to było? Koniaczek chyba :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica 12.07.06, 02:20 katarasińska i jakubowska i 07 zgłoś się i wójcik najlepszy trener kadry srebrny olimpijczyk z barcelony i wielu innych patrząc nawet na własne podwórko. stop wariatom drogowym. szkoda życia. ale nie w temacie do końca to było więc kończę na tem. a propos lewicy. ostatnie notowania cieniutenkie. a popisowcom (celowo połączyłem w jedno) się tylko wacha. raz jedni raz drudzy na górze. trudne narzeczeństwo. ciekawe czy dojdzie do konsumpcji kiedykolwiek? znaczy po ślubie. po prawo się nie chcą zbratać a lewica się za to dzieliła. borowski jak szczur uciekał z tonącego okrętu a teraz się znowu kochają. buzi buzi misiaczki. w żychu też się podzielili z tego co pamiętam. częśc sldowców przeszła na stronę tych 'uczciwych' borowików. a wogóle to co myślicie o partii demokratycznej. łączą się z lewymi? że niby dla dobra polski? i frasyniuk i onyszkiewicz to oni są co czy kto? bo ja nie wiem. była to unia wolności. przejadła się i zmienili szyld na PD. a jak to się nie przyjmie to może niech zrobią sobie plastykę. i założą partię kobiet polskich. bez obrazy drogie panie. nie do was piję. dla mnie to liberałowie (nie mam nic przeciw liberałom) i współpracują z przedsiębiorcami - wystawili bochniarz na prezydenta. a teraz kumają oczkami łypią na lewo. porozumienie ponad podziałami. fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Lewica 12.07.06, 03:10 lektura do poduszki www.demokraci.pl/index.php?do=prasa&navi=0001,0012&id=306 Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica 14.07.06, 02:07 Lewica w powiecie sie zjednoczyła z okazji wyborów samorzadowych. Ostatni news na KCI www.kutno.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Lewica 14.07.06, 09:00 edmurphy napisała: > Lewica w powiecie sie zjednoczyła z okazji wyborów samorzadowych. Ostatni news > na KCI www.kutno.net.pl Przeczytałem, zobaczyłem. No nie ! Okropne, okropne, okropne......... Szczególnie widoczny na tym foto "men skandalist" !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Lewica 14.07.06, 10:33 To niby zjednoczenie to nic szczególnego. Oni zawsze byli razem, tylko wcześniej rozpiechrznęli się aby zdobywać przyczułki do sterowania. Nastepnym etapem będzie upychanie swoich zgranych kart na różnego rodzaju listach wyborczych. Jak rodzynki w cieście. Oby społeczeństwo przy urnach poczuło, że ciasto niezbyt smaczne a "rodzynki" śmierdzą komuną z najgorszych czasów realnego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Lewica 11.09.06, 09:44 Biorą się im do du.. ! Sami sobie zgotowali ten los i swoim najbliższym. Niech dziękują Pęczakowi, Sobótce i innym czerwonym gadom za to co LPR teraz wyprawia. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3609128.html Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica 12.09.06, 00:22 Nie wiem co Cię tak cieszy? To przecież żałosne, poniżej wszelkiego poziomu cywilizacyjnego. Zwalniać ludzi z pracy za ich polityczne przekonania? Faktycznie z PiS-u została tylko kropka nad i, bo ani to prawe, ani sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Lewica 12.09.06, 00:34 I jeszcze rada Dinozaurze46: jesli przeczytałeś artykuł to przeczytaj również komentarze. Może przestaniesz się tak cieszyć a zaczniesz mysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Lewica 13.09.06, 13:08 Absolutnie sę nie cieszę. A wręcz przeciwnie, jestem tym zbulwerowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: Lewica 09.10.06, 10:08 Trochę lektury dla wszystkich młodych, tych, którzy wahają się czy iść do wyborów aby zmieniać obraz Gminy Żychlin. A także tych, którzy nią rządzili, są bezczelni i dziś mają również aspiracje do rządzenia ! Młodzi nie dajcie im szansy ! www.lysiak.chrzanik.com/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=89 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 ......... do lamusa historii ...... 27.11.06, 11:25 www.gazetapolska.pl/?module=massages&massage_id=115 Odpowiedz Link Zgłoś