zainteresowany761 26.11.06, 21:08 ZWYCIęSTWO!!!!!!!!!!I JESZCZE RAZ ZWYCIęSTWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:16 jeszcze marzenia, czy juz pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca50 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:53 Gratulacje dla pana Grzegorza Mam nadzieje że zrobi pan porządek z niektórymi mało kompetentnymi osobami w urzędzie, czekamy na realizację programu Choć nie był Pan moim typem to trzeba uszanować wolę większości, życzę powodzenia, rozliczymy pana po 4 latach. Oby wszystko to co Pan obiecywał udało się bo będzie to z korzyścią dla Naszej Gminy. p.s. aha mam nadzieje,że czerwoni w końcu znikną z naszego pięknego budynku prezydium Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:17 Wygrał wszędzie,oprócz Grabowa. Niech żyje SIłA W MłODOśCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:21 AMBROZIAK 2352 ADAMSKA 1683 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:45 Zainteresowany, widzę, że jesteś bardzo dobrze poinformowany, więc na pewno wiesz i to: jaka była frekwencja w drugiej turze? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:23 no to....... MOJE GRATULACJE! Prawdziwe, bez ironii i złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:25 i POWODZENIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
adcox Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:45 Gratulacje dla Grzesia. Pani Klarze również gratuluję solidnej walki. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia233 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 21:55 wszystkiego naj naj grzesiu!!!!wiedziałam,że tak bedzie!!!!! ;o) ;o) ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 22:01 Tylko ja byłem pewny, że on zwycięży. Wiedziałem, czułem. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 22:11 Gratulacje dla p.Ambroziaka. Mam nadzieję, że to zwycięstwo będzie z pożytkiem dla naszego miasta. Jestem ciekawa jakie będą Pana pierwsze decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 22:15 jadwiska napisała: > Jestem ciekawa jakie będą Pana pierwsze decyzje. no własnie... ja tez przed chwilą się nad tymi pierwszymi decyzjami burmistrza - elekta zastanawiałam...... I jeszcze nad jednym, a mianowicie: KTO i kiedy zostanie mianowanym na Vice ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kolakao3 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 22:18 Wyrzucic na zbita twarz czerwona gwardie i wykupic transmisje sesji na kablowce , zebysmy wszyscy patrzyli im na rece. Nie po to na pana glosowalem zeby nastepne 4 latka zyc w niewiedzy jakie sa dzialania zarowno pana jak i radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 26.11.06, 22:28 kolakao3 napisał: > Wyrzucic na zbita twarz czerwona gwardie i wykupic transmisje sesji na > kablowce , zebysmy wszyscy patrzyli im na rece. Nie po to na pana glosowalem > zeby nastepne 4 latka zyc w niewiedzy jakie sa dzialania zarowno pana jak i > radnych. Podpisuję się też pod tym. Jako wyborcy chcemy i powinniśmy miec dostęp do wszystkich sesji, a ponieważ nie wszyscy mają możliwość uczestniczyć w obradach na żywo to jednak transmisja w kablówce jest najlepszym pomysłem. Podejrzewam, że większość wyborców chce wiedzieć co się dzieje w Gminie i jak przebiega praca burmistrza i rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 13:38 Gratulacje, powodzenia i do roboty, żeby było nam lepiej. Jeszcze raz gratuluję. Siła w młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 14:41 zychliniak napisał: > Gratulacje, powodzenia i do roboty, żeby było nam lepiej. > Jeszcze raz gratuluję. Siła w młodości. Twoja radość jest zaraźliwa. Racja,że siła w młodości a starzy niech zasłużenie odpoczywaja. Chciałabym aby ta radość trwała przez następne 4 lata i nasze miasto zmieniało się i rozkwitało. Kiedyś już napisałam : pożyjemy - zobaczymy. Chcę wierzyć,że zobaczymy same lepsze rzeczy. Mam nadzieję ,że się znowu nie rozczarujemy. Ciekawa jestem kto zostanie vice ? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 14:47 Niespodzianka!? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 14:57 zainteresowany761 napisał: > Niespodzianka!? Ciekawe czy przyjemna ? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 16:14 Przyjemna! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 14:58 Zainteresowany, tylko się nie obraź, prosze, :))) ale od dnia, a właściwie nocy, w którą były nieoficjalne jeszcze wyniki wyborów pierwszej tury, mam jakieś takie "dziwne podejrzenie", że............ Zaintersowany 761 = Grzegorz Ambroziak :)))) Nie potwierdzaj i nie zaprzeczaj, to tylko takie luźne spostrzeżenie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 16:15 Zapewniam cię że to nie p. Burmistrz ponieważ widziałem się z zainteresowanym nie raz i tylko rozmawialismy o obecnym burmistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 16:16 ?????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 16:19 ......ale to było przyjemne! Małą chwileczkę byłem burmistrzem! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1242 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 19:20 Proszę Państwa, zwyciężyła "przebiegłość" nad "mądrością i rozwagą".Zwyciężyła przebiegłość w agitacji i rozdawaniu stołków (przew.rady, z-ca przew.itd).Smiechu warte i smutne to zwycięstwo bo zaangażowały się w nie miernoty, które swym hasłem "w młodości siła" potępiły ludzi w średnim wieku bardzo zdolnych.Młodzież obraziła tych ludzi swym hasłem bowiem jest ono czytelne i oznacza tyle samo co "ludzie w wieku średnim i dojrzałym na cmentarz". Niektórzy lekarze postępują tak samo z ludźmi chorymi pytając ich o wiek wychodząc z załorzenia, że jeśli masz 50lub 60 lat to szkoda dla Ciebie lekarstwa.To samą drogą kroczy młody burmistrz i jego klakierzy.Niestety niektórzy wyborcy nie zrozumieli tego i pomogli zrealizować te same zamysły i plany co czynili od lat inne ekipy.Mądry Polak po szkodzie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dw225 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 19:32 Mądry Polak po > szkodzie !!!!! . > > Nową przypowieść Polak sobie kup Przed szkodą i po szkodzie głupi ! Co żal ze młodzież wygrała ? Starzy już rządzili i co mamy w Żychlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1242 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 19:49 Niezrozumiałeś i nie zrozumiesz sensu mojej wypowiedzi bo nadajemy na innych falach.Posługujesz się wyświechtanymi zwrotami takimi jak : złość ,zazdrość, żal itp. Tak tłumaczą sobie pewne sprawy i starają sobie wytłumaczyć pewne fakty "bez urazy" ludzie o niskim polocie intelektualnym.Popracuj trochę nad gramatyką polską. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 23:19 A Ty-obserwatorze-nad ortografią. PS.,czy panią Z. Pilarską też zaliczyć mamy do młodzieży? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 19:48 Nie możecie niektórzy przełknąć goryczy porażki-co? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 20:13 Dajcie już spokój. Jest burmistrz wybrany spośród 9 kandydatów, bo taka była wola większości. Zobaczymy pierwsze działania z obiecanek przedwyborczych: 1/ Zastępca spoza układów politycznych 2/ Apolityczność działań na rzecz Gminy 3/ Likwidacja "układów" i etatów partyjnych w UM i jednostkach jej podległych Może będziemy tego młodego człowieka pełnego młodzieńczego zapału chwalić? Pani Klara już się usadowiła w powiecie i oby robila tam coś pożytecznego dla naszej Gminy Jak sobie przypominasz Zainteresowany761 parę miesięcy temu na tym forum taki burmistrz nam się marzył. Czy były to tylko twoje, moje i innych marzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 20:20 Pamiętam doskonale i wierzę,że takim burmistrzem będzie Grzegorz Ambroziak! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 20:27 Kampania się skończyła i ja osobiście już nic nie mam do tego młodego człowieka ale jeżeli pójdzie drogą jego ostatnich poprzedników będziesz musiał szanowny zainteresowany zmienić sobie nick na tym forum, bo ja nie mam zamiaru:) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 27.11.06, 21:26 Będzie dobrze! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 08:24 realista133 napisał: > Dajcie już spokój. > Jest burmistrz wybrany spośród 9 kandydatów, bo taka była wola większości. > Zobaczymy pierwsze działania z obiecanek przedwyborczych: > 1/ Zastępca spoza układów politycznych > 2/ Apolityczność działań na rzecz Gminy > 3/ Likwidacja "układów" i etatów partyjnych w UM i jednostkach jej podległych > Może będziemy tego młodego człowieka pełnego młodzieńczego zapału chwalić? > Pani Klara już się usadowiła w powiecie i oby robila tam coś pożytecznego dla > naszej Gminy > Jak sobie przypominasz Zainteresowany761 parę miesięcy temu na tym forum taki > burmistrz nam się marzył. > Czy były to tylko twoje, moje i innych marzenia? Ja przypomnę czyje one były. Zaznaczam, nie tylko moje. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14630&=41763623 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur1948 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 08:28 dinozaur1948 napisał: Marzenia były tych oto osób forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14630&w=41763623 Odpowiedz Link Zgłoś
kwazar1 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 14:08 Napisał Obserwator: "Proszę Państwa, zwyciężyła "przebiegłość" nad "mądrością i rozwagą".Zwyciężyła przebiegłość w agitacji i rozdawaniu stołków (przew.rady, z-ca przew.itd).Smiechu warte i smutne to zwycięstwo bo zaangażowały się w nie miernoty, które swym hasłem "w młodości siła" potępiły ludzi w średnim wieku bardzo zdolnych.Młodzież obraziła tych ludzi swym hasłem bowiem jest ono czytelne i oznacza tyle samo co "ludzie w wieku średnim i dojrzałym na cmentarz". Niektórzy lekarze postępują tak samo z ludźmi chorymi pytając ich o wiek wychodząc z załorzenia, że jeśli masz 50lub 60 lat to szkoda dla Ciebie lekarstwa.To samą drogą kroczy młody burmistrz i jego klakierzy.Niestety niektórzy wyborcy nie zrozumieli tego i pomogli zrealizować te same zamysły i plany co czynili od lat inne ekipy.Mądry Polak po szkodzie !!!!! " Wyobraźnia poniosła cię Obserwator. Tak krótkie hasło a tyle wg ciebie treści sie w nim mieści i to treści negatywnej. Z Twojej wypowiedzi wylewa się zgorzkniałość,złośliwość i wielki zawód...że nie wygrała pani Adamska?. Jestem pewien,ze "czytelnośc" o której piszesz istnieje tylko w wyobraźni twojej i niewielu tobie podobnym ludziom. Nie widzę w tym haśle niczego obraźliwego dla nikogo ani potepiającego. A jaki patetyczny ton. Jakbyśmy stali co najmniej na skraju jakiejś klęski. Takie są prawa demokracji i trzeba to uszanować. Przewaga Grzegorza była nad wyraz widoczna stąd wniosek, ze nie był to przypadek. Nie obrazaj nowego burmistrza i wyborców ktorzy na niego głosowali. Swoim wpisem wystawiłeś sam sobie notkę: miernota a co najmniej bufon. Trochę kultury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 14:51 obserwator co ty piszesz. Dałeś bardzo głupie porównania. Tyle w tobie nienawiści, że mamy demokrację. Grzesiek napewno bedzie lepszy od Klary. A ty zaczynasz pisać jak Nasza Pani Klara przed wyborami "uczciwość - karierowiczostwo, sprawiedliwośc-cwaniactwo" i dlatego przegrała . Nie pisz głupot jak twoja Pani Klara bo na wykształcona Panią to było hamska i brudna kampania. Opanuj się człowieku, przełkinij przegraną a gratuluj wygranej. Tak się zachowuja ludzie kulturalni. Zastanów sie nad swoja osoba !!!!!!!!!!! I niepisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 21:31 Żychlińskie wróble coraz głośniej zaczynają ćwierkać że NOWE OBLICZE było tylko w wirtualnym świecie na czas wyborów a będzie jak to zwykle w Żychlinie. Realizacja wszystkich obiecanek staje już pod znakiem zapytania? "Zobaczymy pierwsze działania z obiecanek przedwyborczych: 1/ Zastępca spoza układów politycznych 2/ Apolityczność działań na rzecz Gminy 3/ Likwidacja "układów" i etatów partyjnych w UM i jednostkach jej podległych" Zainteresowany761 co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 21:44 Spokojnie realista133.Jeszcze burmistrz Ambroziak nie został zaprzesiężony,a ty już masz wątpliwości.Poczekaj,a zmienisz zdanie.Te trzy punkty o których piszesz będą zrealizowane! Cierpliwości proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 21:47 A możesz mi realista133 powiedzieć co ćwierkają te żychlińskie wróble? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 22:17 Zauważ,że przy wątpliwościach na wskutek ćwierkań postawiłem znaki zapytania. Niestety nie jestem ornitologiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 28.11.06, 22:27 ćwir,ćwir.....tzn. bądź cierpliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 05.12.06, 21:57 Szanowny Zainteresowany761 ! Burmistrz zaprzysiężony. Decyzje zapadają. Czas leci. Układy się raczej umacniają niż znikają. Znowu społeczeństwo żychlińskie jak zwykle na kolejne 4 lata głowa do nocnika? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 05.12.06, 22:16 Realista, nie bądź w gorącej wodzie kąpany. Pamiętasz jak zaczynał poprzedni burmistrz ? Pan Grzegorz pracuje dopiero dwa dni. Cchiałbyś, żeby jego pierwsze decyzje to były wypowiedzenia? Pracował w Urzędzie wiele lat, zna panujące tam stosunki i dużo wie o ludziach. Myślę, że zacznie od zmian w strukturze organizacyjnej, a więc przesunięcia, a nie zwolnienia i zmian w zakresach obowiązków, zadań przypisanych poszczególnym referatom i stanowiskom. I nie licz tu na jakąś rewolucję. To będzie raczej kosmetyka, lifting. Sedno sprawy leży w tempie pracy, jej jakości, innowacyjności. Postawi wymagania i da czas na zgranie tej "orkiestry". Może jakieś zmiany w jednostkach podległych, to szybciej. Na pewno powinien mieć zastępcę, bo jeśli chce wykonać swój ambitny program wyborczy sam nie da rady. Czasowo i organizacyjnie. Musi brać pod uwage fakt, że jest osobą znikąd, dotychczas nieznaną, ani w powiecie, ani w województwie. Tu potrzeba wydeptywać ścieżki, a na to trzeba czasu i częstych kontaktów na zewnątrz. I dlatego m.in. potrzebny jest zastępca. I w ogóle myślę, że musimy uzbroić się w cierpliwość. Nic nie będzie się działo tak szybko, jak tego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: GRZEGORZ AMBROZIAK BURMISTRZEM!!!! 06.12.06, 06:01 Ed ma całkowitą rację realista133. Cierpliwości!!! Odpowiedz Link Zgłoś