Gość: KRASCHAN Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 13:32 Szkoda że nie pokazano rzutów. Wypadałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 20:10 w czym te wizki robione? Odpowiedz Link Zgłoś
toduss Re: Wasze projekty: prostota formy 08.07.10, 23:09 Bardzo ladne, w szczegolnosci projekt na pierwszym zdjeciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.182.0.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.07.10, 23:15 wizki prawdopodobnie w vray modele 3d pewnie z evermotion archmodels Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWSKI Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.spray.net.pl 09.07.10, 11:14 CIEKAWE CZY PROGRAMY NA KTÓRYCH TAKIE ŁADNE OBRAZKI ZROBIONE TO KOPIE KOPII ... CZY MOŻE ORYGINAŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
auto-motofan [...] 09.07.10, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wódka Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 14:41 CIEKAWSKI - Pewnie programy nie są oryginalne, ale z drugiej strony te wizualizacje szału nie robią i mogłyby być wykonane na wersjach sprzed lat. Są efektowne i wrażeniowe, ale też po bliższym obejrzeniu bylejak wykonane, niedopracowane, bez architektury - więcej anturażu. Wyjątkiem jest projekt dla biura mkarchitekci, który jest najbardziej konkretny, nie oceniając samej architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umeczon Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 17:05 no a bym chcial, zeby wszystkie wizualizacje byly tak "niedopracowane" i "nierobiace szalu". ktos kto to napisal musi byc naprawde albo grafikiem z czolowej setki wizualizatorow albo po prostu bardzo zazdrosnym czlowiekiem. inna rzecz, ze architektura jako taka nie powala. to jest, nie oszukujmy sie, sztampa. nowoczesna, ale sztampa. niemal kazdy studencki projekt wykonany na jakakolwiek dzialke gdziekolwiek wyglada podobnie. roznica jest tylko w wizualizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umeczon Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 17:07 fajnie jakby autor powiedzial na jakim sprzecie i ile czasu trwalo renderowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.10, 11:19 Nie jahram się projektami do szuflady... One nie powstały z jakis przyczyn, jakis błędów,niedomówień itd... Sztuką jest doprowadzić projekt do końca...i nie chodzi tu, żeby za wszelką cenę sprzedac projekt ale poprowadzić go tak od poczatku do konca zeby mial szanse zaistneić w rzeczywistosci.U nas jest tak mało dobrej architektury, że polscy architekci powinni szukac kompromisów a nie cfaniaczyc. W szuladzie można trzymać kosmos na papierze :]...wizjonerstwo owszem., zwykłe projekty nie. Jaranie sie wizualizacjami to juz całkiem chora sprawa. Prosiłbym aby projekty z szuflady były opisywane, kontekst, idea, rzuty, przekroje, 3d... Same wizualizacje mozecie wrzucac na forum 3d maxa czy cinemy 4d...aaah ...ponarzekałem bo zazdroszcze wizek :] pzodro i udanych realizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.10, 11:24 moj komentarz nie dotyczy oczywiscie projektow studialnych...ale pokazuja je pokazuje calosc a nie 3d... to portal architktoniczny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan. Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 19:23 ["Fajny ... taki młody zdolny co lepiej od szefa projektuje i jeszcze rendery darmo zrobi, w pracy 18 h na dobę a wszystko za 800 zeta, ale radość w oczach szefa bezcenna... Bardzo zdolny człowiek :D swoją drogą."] Przykre, ale jak BARDZO PRAWDZIWE... :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto w oczy Re: Wasze projekty: prostota formy IP: 92.117.37.* 11.07.10, 12:00 moja bratanica studiuje architekturę to co słyszy z ust wykładowców to dla mnie masakra ....np ogród zimowy to przeżytek prosta architektura jest uboga ,tylko starego typu rozwiązania czyli dach albo "kupa" balkonów balpkników .Gratuluję temu młodemu architektowi odwagi.Sama wybudowałam dom w tym stylu najpierw to był szok architekt wogóle mnie nie rozumiał /7 lat temu / ja uparcie robilam zmiany.Oczywiście mnóstwo problemów w trakcie budowy bo prosty dach w Polsce to sztuka zrobić i go zaakceptować przez otoczenie.Przekonanie wykonawcy płotu aby był biały też było gimnastyką bo ...np. się ubrudzi a przecież te szczegóły są najważniejsze .Zachowanie stylu i nie przekroczenie budżetu to też prawdziwa gimnastyka ale efekt super jak patrzę na takie proste budynki ogarnia mnie wewnętrzny spokój...oby było ich w Polsce więcej bo ta architektura a la polski dworek lub kościół mnie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.chello.pl 11.07.10, 19:45 to prawda w te wakacje w gdańsku to jest srednio smiesznie, bylem na kilku rozmowach pytali o proponowane wynagrodzenie za pełen etat, jak mowilem 1500-1200 to mowili panie my tu mamy chetnych za darmo, za wysoko mierzysz bedac na 5 roku, w koncu w 4 czy 5 biurze skapitulowałem, teraz pracuje za 800zł 4 dni w tygodniu ale zalozylismy dzialanosc i po robocie robimy wnetrza i jakos to idzie ale gdyby chciec sie utrzymac z samej architektury to dziekuje. oczywiscie jest fort, arch-deco, kwadrat ale to sa maszynki a nie kreatywne biura dla ludzi myslacych tam uest prawie jak na studiach, jestes tylko pchełką, wiec wole robic w mniejszym i miec ciekawsze fuchy i dorabiac "po godzinach" niz byc czescia tego syfu. praca zawodowa weryfikuje studenckie ideały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.146.104.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.10, 23:53 Pikuś bardzo dobrze 3mam kciuki, powodzenia mniej konformizmu a więcęj racjonalnego utylitaryzmu i polska architektura bedzie eskalować jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.chello.pl 12.07.10, 10:15 gościu, dni polskich biur co wystartowały po 89-tym i przyssały sie do cycka np. inpro są juz policzone. mniej konformizimu? bym byl konformistą jak bym poszedl po studiach do urzędu miejskiego, dostał 4klocki za podbijanie pieczątek i nie miał poczucia ze stać mnie na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Wasze projekty: prostota formy IP: 80.50.63.* 12.07.10, 10:53 tutaj stale aktualizowane portfolio Andrzeja. warto kliknąć: drawc.tumblr.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
stanleykubrick Re: Wasze projekty: prostota formy 13.07.10, 11:58 umeczon - Sam nie wiem. Wg mnie ta wizualizacje są efektowne, ale brudno-brzydkie. Może to zabrzmieć, jako przytyk zazdrosnika, bo tak to zwykle jest odbierane, ale nieraz spore wrażenie robią na mnie wizualizacje, szczególnie przeglądając fora 3d (ja swoich nawet bym tam nie wysłał). W przypadkua rchitektury i na jej potrzeby oczywiście takich dopracowanych się nie robi, bo i rzadko robi się cos ot tak, a przy pracy dla klienta lub na konkurs czasu nie ma, gdyz myśli się o wszystkim, a wizualizacja jest częścią pracy, a nie zawsze też jej najważniejsza składową. Patrząc na architekturę, odsuwając jakość renderów to nie jestem zachwycony również, ale najgorszy styl na pewno to nie jest, to fakt. Domy wpisane są w aktualny trend, a ta użyteczność publiczna to trochę szukanie po omacku, przeglądając współczesne magazyny. Oczywiście to subiektywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o mamo Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 11:40 ohyda Jak można takie schrony projektować? Dla kogo to? Dla ochotników z Oświęcimia? Okropne, betonowe kloce. Prawie jak kupa, ale tak przybiera ciekawsze formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.ip.amg.net.pl 21.07.10, 10:44 Zdjecie z samochodem na podjezdzie, fajnie wyglada na fotce ale ten rodzaj designu sprawia wrazenie bezdusznego, biale proste, bryly nie wiem ten minimal mnie nie przekonuje - nie chcialbym mieszkac w takim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.07.10, 21:26 Brawo Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.icpnet.pl 06.08.10, 01:05 faktycznie cała ta otoczka "efektownych chwytów" wizualizacyjnych odwraca uwage od tego co powinno stanowic tu wartość, tj. samej architektury, która jest tu dość przeciętna Odpowiedz Link Zgłoś
fitoutcompl Re: Wasze projekty: prostota formy 08.08.10, 16:29 www.fitout.com.pl/polski/pracownia-architektoniczna/ Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 22:22 Przykro sluchac tych prawdziwych komentarzy o pracy, ale powiem Wam jedno, w naszej branzy CHINCZYCY BIORA WIECEJ niz Polacy, i kto tu za "miske ryzu" robi, kto zabija sie po cenach dumpingowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.B Re: Wasze projekty: prostota formy IP: *.tgd.pl 03.03.11, 13:55 Andrzej Gratuluję! od zawsze rządziłeś i wymiatałeś, no i Twoja skromność zawsze powalała mnie na kolana! szacunek i pokłon! pozdrawiam N.B. Odpowiedz Link Zgłoś