chatka_ Skusialam:) 20.05.05, 13:01 I kupilam sobie kolejny flakonik perfum :)Couture Moschino :)))) Odpowiedz Link
mangos Re: Dzis pachne... 20.05.05, 14:39 Baby Doll na prawym nadgarstku ( dzięki Sharlotce) , na lewym Tendre Kiss ( dzieki Kalii) Odpowiedz Link
kalooo Le Monde est Beau 20.05.05, 15:12 et tout va bien!;) -- pzdr! kaloo;) KONIECZNIE kliknij w polskie serce Odpowiedz Link
eowyn Benetton Hot... 20.05.05, 15:24 ...juz od kilku dni pod rzad i sama sie sobie dziwie, bo ja za unisexami nigdy nie przepadalam. Ale kupilam w ciemno, bo butelka mi sie podobala i jestem szczesliwa, bo chyba znalazlam niemal;) damski odpowiednik mojego ukochanego Marca Jacobsa. Nuty zapachowe sie nawet zgadzaja - bergamotka, cedr, paczula, musk... :) Odpowiedz Link
renia30 miał być Wild Musk kupiony na allegro ale... 20.05.05, 20:19 ... chyba teraz ja trafiłam podróbkę bo miałam ten zapach kilka razy i to co dostałam wygląda jak oryginał natomiast zapach z oryginałem nie ma nic wspólnego. Raczej nie ma zapachu, katastrofa. 30 zeta nie majątek ale się wkurzyłam wrrr... Odpowiedz Link
modern_witch Re: miał być Wild Musk kupiony na allegro ale... 20.05.05, 20:32 Reniu, ja pamiętam, że one w którymś momencie się "popsuły". Używałam namiętnie pod koniec liceum i na początku studiów, ale pamiętam, że jak kiedyś, po dość długich latach nieużywania, kupiłam wspomnieniowo, to pachniały inaczej, gorzej niestety, nic nie zostawało na skórze i mdłe to było strasznie. A kupowałam normalnie w sklepie. To było jakiś czas po tym, jak je przepakowali w te czarne obłe butelki, wcześniej w takich szklanych były... może to nie wina sprzedawcy, tylko w ogóle Coty się popsuło. Moja mama twierdzi też, że popsuło się Masumi, które kiedyś lubiła i ostatnio wspomnieniowo gdzieś obwąchała. A ja idę zaraz na imprezę i waham się między słoniem, a... Musc ravageur;-P Odpowiedz Link
charade Re: miał być Wild Musk kupiony na allegro ale... 20.05.05, 23:25 Reniu, ja pare razy testowałam Wild Musk w sklepach, bo duzo słyszałam dobrego i nadziwić się nie mogłam, o co chodzi, bo zapachu w ogóle nie było ! Myślałam, że to moja skóra tak dziwnie reaguje, ale to, co napisała Modern Witch brzmi teraz logicznie. Odpowiedz Link
renia30 Re: miał być Wild Musk kupiony na allegro ale... 21.05.05, 07:19 ojoj, macie z pewnością rację! Pewnie "udoskonalili recepturę". To był fajny, oryginalny i trwały zapach a teraz psiknełam na bawełniany dres 4 razy i po godzinie prawie nic nie czuć a to co czuję wcale nie przypomina dawnego WM. Jakiś szypr okropny, o ja biedna... Kupię sobie coś na pocieszenie ;o) buziaki r Odpowiedz Link
modern_witch Re: miał być Wild Musk kupiony na allegro ale... 21.05.05, 09:00 dokładnie. dopóki były w prostej szklanej buteleczce, były OK. Po przepakowaniu chyba własnie się popsuły;-P, ta czarna buteleczka chyba miała mówić "jesteśmy taaakie zmysłowe"... a tu figa, o! Odpowiedz Link
urstina Totalny melanż :)) 20.05.05, 23:29 Rano normalnie użyłam sobie Sentiment Escady. A po południu zawlokło mnie "przypadkiem" do perfumerii i na jednym nadgarstku wylądował Le Monde Est Beau a na drugim Eau d'Ete Cerutti 1881. Niuchnęłam tez L'Or Torrente - piękny flakon, zostawiłam na razie, ale może jeszcze wrócę? Szaleństwo dopadło mnie w domu po odebraniu na poczcie przesyłek. W każdym razie teraz na lewym nadgarstku mam Fleurissimo a na prawym Visit for Woman - obie dzięki Olesiam! Olesiam - dzięki, bardzo dzięki, bardzo wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link
benita5 odkopalam Ming Shu :)) 21.05.05, 15:24 Mam caly zestaw wiec layeringowanie na calego:) i na cale "ciao" Odpowiedz Link
modern_witch Niczym...i czemu ten kot tak tupie??? 21.05.05, 08:55 zawsze się zastanawiałam, co jest gorsze od ranka po imprezie i wiem - ranek po imprezie jak trzeba iść na jakąś nudną konferencję i sprawiać tam wrażenie istoty inteligentnej;-P na dziś chyba by mi się Herba Fresca przydała... albo coś równie orzeźwiającego;-) Odpowiedz Link
mangos Re: Niczym...i czemu ten kot tak tupie??? 21.05.05, 09:10 Trzymaj się modern_witch!. Pogoda taka piękna, na dworze rześko, ptaszki spiewają...głęboki wdech i do boju! Odpowiedz Link
modern_witch HF nie mam...ale znalazłam próbkę mentafollia 21.05.05, 09:21 i wiesz co...to nie taki głupi pomysł na dziś! dwie kawy, dwie tabletki z witaminami... jakoś będzie, wrócę, to spać pójdę Odpowiedz Link
mangos Re: HF nie mam...ale znalazłam próbkę mentafollia 21.05.05, 09:57 Ja po imprezach też nie mam ochoty na żadne zapachowe eksperymenty, mdlą mnie wtedy kwiatki nie mówiąc już o czymś cięższym. Herba Fresca jest wtedy idealna, niedawno testowałam Orange Magnifica i też by się nadała. Póki co mam resztki dezodorantu perfumowanego My Manifesto, bardzo ziołowo i świeżo rozwija się na mnie i leczy wszelkie bóle głowy. A pomysleć,że kiedyś chciałam go wyrzucić! Jak to się gusta zmieniają...;) Odpowiedz Link
nitulina Re: Ja też niczym jeszcze... 21.05.05, 10:35 I mam to samo, muszę iść do studentów i udawać fit ;) Odpowiedz Link
agmusz Re: Ja też niczym jeszcze... 21.05.05, 10:56 Ja już na zajęciach ze studentami i dzisiaj EDV:) Odpowiedz Link
dori7 Azzura 21.05.05, 12:54 A ja wczoraj wyzywszy sie na basenie poszlam spac z kurami, to jest o 23 (ostatni tydzien to byla non stop 3-4 w nocy...), wstalam bladym switem o dziewiatej, wygrzalam sie na balkonie celebrujac z moja Mater poranna kawke, a teraz dzielnie pisze pracke. Wszystko to pachnac Azzura :)) Odpowiedz Link
kalia_t Bleu Marine P.Cardin po długiej przerwie, bosheee 21.05.05, 13:37 jaki to cudowny zapach, tylko czekał na ciepły dzień.:-)))) Odpowiedz Link
escape5 Mochino Love 21.05.05, 15:33 A jedna forumowiczka narobiła mi ochoty na Halloween,może w przyszły weekend już będę nim pachniec:) Odpowiedz Link
olesiam Un Lys Serge Lutens 21.05.05, 20:37 Wieś,w pokoju pachnie biały bez,powietrze pachnie lasem, idealna harmonia... Odpowiedz Link
mangos GdF 22.05.05, 09:57 Zapachem wiosny,poza tym też dziś jestem po imprezie i chyba nic innego by się nie nadało. Odpowiedz Link
modern_witch Le Roy Soleil;-) 22.05.05, 12:12 i słucham płyty First and Last and Always Sisters od Mercy;-) wieczorem pewnie coś potestuję... Odpowiedz Link
renia30 do modern_witch-też lubię, i to bardzo, Sisters 22.05.05, 12:36 of Mercy, fajne klimaty :o)) pozdrawiam r Odpowiedz Link
modern_witch Re: do modern_witch-też lubię, i to bardzo, Siste 22.05.05, 12:46 A byłaś na koncercie w kwietniu zeszłego roku? Nam się z przyjaciółką udało... Sisters to był z poczatku, wiele wiele lat temu, jej klimat bardziej, niż mój... ale takie światy się przenikają na ogół, ja ją z kolei do becząco- fałszującego Kleyffa przekonałam;-) Odpowiedz Link
modern_witch Re: Wczoraj Rhubarb, dziś chyba VdParma:-) 22.05.05, 13:07 jak Ci się VdP skończą to się zgłoś po dolewkę;-)...muszę się czymś odwdzięczyć... wczoraj maznęłam się po nadgarstku Tea, fajny ten Lapsang, uwędzony jak trzeba;-) Odpowiedz Link
sorbet Re: Wczoraj Rhubarb, dziś chyba VdParma:-) 22.05.05, 20:23 Dzięki:-) jak siebie znam to próbeczka starczy mi jeszcze na dłuuugo:-) Poza tym pomyliłem dziś fiolkę:-P i zamiast VdP wylałem na siebie VdN. Vol de Nuit pachniało b.fajnie aldehydowo i mlecznym jaśminem. Początek przypomniał mi natomiast Shalimar:-) Nie wiem czy to w ogóle możliwe. W każdym raie b. dyskretny zapach, ala Chanel 5:-) Odpowiedz Link
modern_witch to byl 2 lata temu kwiecień, sorry;-) 22.05.05, 13:01 a First and Last and Always to mi własnie tak do Króla Słońce pasuje;-) Odpowiedz Link
renia30 Re: to byl 2 lata temu kwiecień, sorry;-) 22.05.05, 14:44 Nie niestety nie byłam, moi znajomi nie bardzo lubią taką muzykę, właściwie ja już ich prawie nie słucham ale pamiętam dobrze :o)) Odpowiedz Link
charade A ja jestem dzis scent-free 22.05.05, 19:30 Tak się zniszczyłam po wczorajszej imprezie, że nie było mowy o żadnych perfumach dzisiaj - jeszcze bym sobie je obrzydziła :))) Pachnę opalenizną, byłam kilka godzin temu na wałach i opalałam się. Odpowiedz Link
renia30 ILA, z miniaturki, którą dodają.. 22.05.05, 19:45 do zakupu ILA (promocja w sephorze z okazji Dnia Matki, do każdego zakupu dają 4 miniaturki gratis, szok) i wiecie co? Te perfumy z miniaturki są kompletnie pozbawione pierwszej, grejfrutowej nuty, nie ma tego uderzenia cytrusów, mam wrażenie, że są zwietrzałe, a to pewnie przez to, że zamykanie są koreczkiem "na wcisk" a nie porządną nakrętką lub atomizerem. Jeśli ktos ma ochotę zakupić ILA dla tych miniaturek - odradzam :o( Swoją miniaturke dostałam w prezencie od kolezanki, która kupiła ILA'05. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Charade jesteś politically incorrect :) 22.05.05, 19:53 ... bój się Boga, toż to niezdrowo się opalać :))) Pachnę dziś neutralnym balsamem do ciała i Oriental Summer psikniętym od niechcenia, odpoczywam po koszmarnie stresujący, i wykańczającym tygodniu i paraduję w szlafroku cały dzień, leżę w łóżku i czytam, co pół godziny wstając i zaglądając do sieci (... to się nazywa nałóg). Odpowiedz Link
charade Re: Charade jesteś politically incorrect :) 22.05.05, 22:51 Ja cała jestem politically incorect ;)))) Ale nie jest aż tak źle z tym opalaniem, leciutko mnie tylko przyrumieniło. Bardzo potrzebne mi było to wygrzanie na słońcu przy moim dzisiejszym samopoczuciu ;))) Odpowiedz Link
dori7 Re: Charade jesteś politically incorrect :) 22.05.05, 23:46 Ale Wam fajnie dziewczyny... A ja mialam niedzielna pobudke 4.50 rano, psik Herba Fresca, kubel kawy, oczy na zapalki i do roboty :(( Na koniec utknelam w Radomiu, bo sie po poludniu pociag wykoleil i cudem niemal, dzieki zyczliwosci ludzkiej dotarlam jakos dzisiaj do domu... Ziew, ziew, dobranoc! Odpowiedz Link
sorbet Re: Charade jesteś politically incorrect :) 23.05.05, 00:17 Ja się opaliłem idąc do pracy. Po pierwszym dniu już jestem czarny:-PPP. Dori, to dobrze że dotarłaś do domu. Wyobraziłem sobie jakie to stresujące. Dość dawno temu to samo przeżyłem w Hiszpanii. (Do hotelu dojechaliśmy grubo po północy, chyba po 10 godzinach, czekania, autobusem, pociągiem, taksówką.... a miałobyć 2 godziny.) Jak zob. Kielce to mi serce podskoczyło. Ale Luloo, jeśli jechała, to do Kielc. Więc chyba wszystko OK. Dziś wypadek miałem tylko przy wyborze perfum. 3 godziny szukaliśmy zwykłych koszuli z krótkim rękawem w Arkadii i nic nie wybraliśmy. Co za męczarnia. Odpowiedz Link
nitulina Re: ha ha ha ja na po imprezie zawsze Stara Mania 23.05.05, 00:10 Aż się boję, bo od razu wiadomo że piłam ;) Odpowiedz Link
modern_witch Re: Dzis pachne... 23.05.05, 00:18 od godziny jakiejś Musc Ravageur, był dwuosobowy test... test wykazał, że nie tylko na mnie on łagodnieje, no! nic już nie rozumiem, dla mnie to naprawdę obłędny zapach! też chyba spać idę... dobranoc państwu;-) Odpowiedz Link
sorbet Re: Dzis pachne... 23.05.05, 00:22 Muscikiem na noc to chyab b.odważna decyzja:-)) Odpowiedz Link
modern_witch Re: Dzis pachne... 23.05.05, 00:26 eee tam... mówię, że od godziny jakiejś go już mam, więc w tej chwili złagodniał mocno ...zresztą pewnie zaraz trochę się zapachu zmyje... musze tylko wstać wreszcie od tego komputera, no! Odpowiedz Link
xsenna Re: La Perla Shiny 27.05.05, 14:31 A ja dzis pachne Nina Ricci Premier Jour.Jest deszczowo i on mnie zawsze podnosi na duchu. Odpowiedz Link