Dodaj do ulubionych

Brawo Izalil

19.01.04, 23:16
Zdjęcia takie jak w magazynach wnętrzarskich. Super chruper.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Brawo Izalil 19.01.04, 23:37
      No, mnie się też wnętrza domku Izalil podobały.
      • bartunio_o Re: Brawo Izalil - cudna kanapka 20.01.04, 07:48
        chiara76 napisała:

> No, mnie się też wnętrza domku Izalil podobały.

Noooo, toscie sie dziewczyny rozpisaly, nie powiem :).

Git mieszkanko, szczegolnie kanapka w salonie i dywanik. Prawie sie
        rozplakalem, przypominaja mi moja prababcie. Ekkk, to byly czasy.

U mnie ladna pogoda, a u was?

Bartłomiej
    • izalil Re: Brawo Izalil 20.01.04, 09:36
      Dzięki za te brawa. To za odwagę jak myślę.
      Bo za salon to chyba nie - dzięki Bartunio za konstruktywną krytykę.

pozdr
      izalil

ps

Bartunio zajrzyj do skrzynki gazetowej.
      • bartunio_o Re: Brawo Izalil 20.01.04, 18:50
        izalil napisała:

> Bo za salon to chyba nie - dzięki Bartunio za konstruktywną krytykę.

Spoko, drobnostka. Możesz zawsze na mnie liczyć.

Pozdr.
        Bartłomiej
    • harmony7 Re: Brawo Izalil 20.01.04, 10:13
      Witam uczestnikow forum, jako, ze po raz pierwszy zabieram tu glos. Brawa dla
      zalozycielki, ktora mialam okazje, oraz jej poprzednie mieszkanie obejrzec w
      jednym z czasopism :)
      A teraz do rzeczy. Izalil, jestem pod pozytywnym wrazeniem, po obejrzeniu zdjec
      z Twojego mieszkania.
      Kuchnia zaprojektowana z wykorzystaniem kazdego zakamarka, bardzo elegancka,
      nowoczesna i dlugo taka pozostanie, gdyz kolorystyka i meble sa ponadczasowe.
      Gdybys zapragnela kiedys zmian, to bardzo latwo mozna je wprowadzic (gdyz baza
      jest neutralna) np. przemalowujac sciane, przy ktorej stoi stol lub ustawienie
      na blacie gadzetow w odpowiednim kolorze.
      Sypialnia w tej samej tonacji co kuchnia. Ciekawie podwietlona sciana. Czy masz
      zamiar cos na niej wyeksponowac ? A moze ta sciana ma jakas fakture ? Duzy
      plus, bo w sypialni nie ma szaf, ale na to nie zawsze mozna sobie pozwolic.
      Masz osobna garderobe ?
      Gabinet tak jak reszta, choc kolor biurka mi nie pasuje, ale byc moze jest
      tymczasowe, jesli tak to mam nadzieje, ze bedzie wybarwione na ciemno, jak
      meble kuchenne czy sypialniane :) Jesli moge, to mam jeszcze propozycje,
      mianowicie wneki polek z zabudowy g-k warto pomalowac na jakis kolor np. bezowy
      lub szary, albo bardziej zdecydowany, choc to raczej odpada po obejrzeniu
      reszty mieszkania, i polozyc na tych polkach szklo, aby zabudowa si tak nie
      brudzila (choc moze szkolo juz jest, ale tego nie widac).
      Pokoj dzienny,................ mam nadzieje, ze nie jest to wersja ostateczna :)
      Przyjemne oswietlenie, ktre warto rozbudowac, tzn. umiescic na podlodze,
      stoliku, szafce, lamkoi stojace.
      I to na tyle.
      harmony pod wrazeniem mieszkania Izalil :)
      • tymela Re:pytania 20.01.04, 14:17
        Izalil,
        mam kilka pytań odnośnie rozwiązań w Twoim mieszkaniu.
        -KUCHNIA-piszesz,ze jest to czereśnia barwiona na miód.Możesz przybliżyć o co
        choodzi?Czy ta czereśnia w rzeczywistości jest jaśniejsza,czy równie ciemna jak
        na zdjęciu.Myślę o czereśni właśnie,ale wydaje się dość ciemna.Myślę o ciepłym
        kolorze.
        Wanilia-jest z kolei dość jasna,prawie biała na tych zdjęciach.
        -SYPIALNIA-listwa oświetleniowa.Czy się sprawdza?Jak ją zrobiliście?
        Czy przy niskim suficie może dać wrażenie,że jest wyżej?
        -GABINET-półki są murowane?Czy jesteś zadowolona z tego rozwiązania?

Przepraszam za liczne pytania,ale Twoje wnętrze jest mi dość bliskie i w tym
        kierunku będę podążać.
        Podoba mi się.:)

• izalil Re:pytania 20.01.04, 17:28
          Witam wszystkich, których zainteresowało moje mieszkanko!

Ja też jestem pod wrażeniem, że się Wam podoba. I muszę przyznać, że trochę
          bałam się upublicznić moje wnętrza.
          To nasze pierwsze mieszkanie i mimo, że ma już 4 lata jeszcze wielu rzeczy
          brakuje. Musieliśmy zaczynać od zera, a pierwszym pomieszczeniem, jakie
          urządzaliśmy była kuchnia i trochę ją przeinwestowaliśmy, więc zabrakło kasy
          na resztę, którą teraz powolutku kompletujemy.
          Muszę się pochwalić, że zabudowa i kolorystyka w kuchni jest całkowicie moim
          pomysłem. Zależało mi na stylu tradycyjnym, ale nowoczesnym. W firmie gdzie
          robili nam meble projektant przelał tylko moją wizję na papier. Ale wcześniej
          przez 3 miesiące latałam po kuchni z centymetrem i zrobiłam mnóstwo szkiców.
          Meble w kuchni są wykonane z mdf-u. Na górze w kolorze wanilii, a na dole jest
          okleina naturalna w kolorze czereśni barwionej na miód (cokolwiek to znaczy).
          Zdjęcia dość dobrze oddają rzeczywiste kolory, choć może trochę się
          ochłodziły. Może to również wpływ blatów. Jest to granit w ciemnym kolorze –
          paradiso scuro.
          Resztę kolorystyki i oświetlenia projektowała nam architektka. Jednym z jej
          pomysłów jest oświetlenie halogenowe w sypialni. Wykonane jest z płyt k-g. I
          sprawdzałoby się, gdyby nie to, że przesadziłam z ilością punktów świetlnych -
          na dole 10, na górze 9. A wystarczyłoby odpowiednio 5 i 4. Nie wydaje mi się,
          żeby ta listwa powodowała, że ściana jest wyższa, dla mnie
          wygląda "normalnie". Nie będę niczego eksponować na tej ścianie, gdyż z
          założenia ma tam być wyeksponowane światło. Ale pomysł z tynkiem strukturalnym
          już mi chodził po głowie. W sypialni nie ma szafy, jest tylko szafka na
          bieliznę. Ten luksus był możliwy dzięki temu, że podzieliliśmy jeden pokój
          ścianką działową i otrzymaliśmy garderobę i gabinet, do którego wchodzi się z
          salonu. W garderobie zmieściła się jeszcze deska do prasowania. Garderoba
          pełni też funkcję pomieszczenia gospodarczego, ale tylko do czasu jak się
          doczekam szafy w przedpokoju.
          W gabinecie biurko pochodzi z IKEA. Myślałam o tym żeby przemalować je na
          kolor wiśni, ale boję się, że mi to nie wyjdzie. Regał jest zbudowany z płyt k-
          g - półki poziome, a elementy pionowe z ytonga. Na regale faktycznie nie ma
          szkła, a bardzo by się przydało, bo wszystkie książki i segregatory rysują
          powierzchnię przy wyjmowaniu. A pomysł z pomalowaniem wnęk uważam za całkiem
          niezły, tym bardziej, że półki wyszły trochę za głębokie i przydałoby się je
          przybliżyć optycznie.
          Meble w salonie tak jak już napisałam są tymczasowe i są to „dary” od rodziny.
          Niestety nie są to antyki, ale uważam, że lepsze takie niż żadne. Oświetlenie
          czeka jeszcze na lampę nad stołem i stolikiem do kawy oraz na stolikach
          bocznych (planuję je w przyszłości). Ostatnio mam taką koncepcję, żeby meble
          do salonu zamówić u stolarza i szukam dobrego fachowca.

dzięki za miłe słowa
          pozdr
          izalil
          • magda176 do Izalil, o kanapie i nie tylko 20.01.04, 18:37
            Cześć,

Cieszę się, że Twoje mieszkanie wzbudziło tyle emocji. Mi też podoba się
            kuchnia (słyszałam tylko, że wyciskacz do cytryn Starck'a jest średnio
            praktyczny, to prawda?). Wszyscy czepiają się Twojej kanapy, choć po reszcie
            wnętrza widać, że to coś zupełnie przejściowego. Ale pomyślałam sobie, żeby
            nie psuć nastroju fajnego wnętrza, może warto byłoby ją zakryć jakąś ciekawą
            kapą? Można też kupić wielkie poduchy do siedzenia na podłodze albo
            np.trzcinowe siedziska (są takie w Ikei). Można zaaranżowac coś ciekawego
            małym wysiłkiem i kosztem. Oczywiście tymczasowo, zanim pojawią
            się "właściwie" sprzęty (ja też zaczynam szukać stolarza, bo chcę zrobić mały
            kredensik do sypialni, muszę tylko naszkicować jak ma wyglądać). Przysłałaś
            tyle ładnych zdjęć, że ta kanapa to rzeczywiście dysonans. Ale chyba wszyscy
            traktują ją z przymrużeniem oka, i podziwiam odwagę, że ją pokazałaś. Ja bym
            sie chyba nie odważyła.

pozdrawiam serdecznie Magda
            • izalil Re: do Izalil, o kanapie i nie tylko 20.01.04, 20:26
              No tak. Spodziewałam się komentarzy co do mojego salonu, ale z pełną
              premedytacją zrobiłam to zdjęcie. Pokazałam moje mieszkanie takie jakie jest.
              Nie wstydzę się go, co nie znaczy, że nie zmieniłabym kilku rzeczy. Fakt,
              wystarczyło zwinąć dywan, a kanapę czymś przykryć. Albo w ogóle nie wysyłać
              tej fotki. Ale dzięki temu jest pełny obraz mojego lokum. To nie w moim stylu
              pokazać tylko to co ładne, a resztę ukryć.
              Ale wszystkie komentarze dały mi sporo do myślenia i chyba zastosuję się do
              Twojej rady Magdo, aby coś zmienić. Poza tym, jak to wszystko przeczyta mój W.
              to może szybciej kupimy docelowe meble.
              Wyciskacz do cytrusów Starcka jest bardzo praktyczny i świetnie wyciska się
              przy jego pomocy sok. Potrzeba tylko dużo siły :-)
              Uwielbiam firmę Alessi. Mogłabym mieć absolutnie WSZYSTKO z tej firmy (gdyby
              nie te ceny) :-)

pozdr
              izalil
              • minggu Re: do Izalil, o kanapie i nie tylko 21.01.04, 00:01
                Ja tez jestem pod wrazeniem.
                Tym salonem nie przejmuj sie, na razie nie jest tak zle.
                A dywan, przy paru innych elementach mozna uznac za element lamiacy ogolna
                konvencje;)))

kuchnia , gabinat i sypialnia sa znakomicie wystylizowane.
                Rzucilo mi sie jednak w oczy okno w sypialni. , wyglada
                raczej "surowo" "niedokonczone". W pierwszej chwilli pomyslalam "ciemne ramy
                okienne" no ale to przeciez nowiutkie okno. Potrzebuje chyba jakiegos akcentu,
                moze ciemna obramowanie (sciana)? Zaluzje i minimalistyczne podjescie
                znakomite w tym wnetrzu, ale troche wybija sie z calosci.

Ot taka uwaga, choc jestem pod wrazeniem Twojej estetyki

m

W
                • izalil Re: do Izalil, o kanapie i nie tylko 21.01.04, 09:18
                  Witaj Minggu!

Na oknie w sypialni mam akcent w postaci granatowych żaluzji. Ale ostatnio
                  myślę o tym żeby to okno jeszcze jakoś zasłonić. Firanki, zasłonki, rolety
                  rzymskie? Jeszcze się zastanawiam. Dzięki za zwrócenie na to uwagi.

pozdr
                  izalil
    • gaggi Re: Brawo Izalil 20.01.04, 14:10
      Dołączam się:) Baaardzo fajnie, przmyślana kolorystyka. Salonik OCZYWIŚCIE
      tymczasowo, ale oświetlenie daje fajny klimat. Wieczorami musi tam być
      nastrojowo prawda? Izalil masz już jakiś pomysł na ten salon?
      • rosey Re: Brawo Izalil 21.01.04, 09:21
        Mieszkanko jest super!
        Nie wiem, czemu czepiacie sie salonu, czy wszystko w mieszkaniu ma byc na
        powaznie - moze czasem przyda sie cos z innej bajki, jakby z przymruzeniem oka.

Izalil, gratuluje wyczucia w urzadzaniu wnetrz. Pozdrawiam.
        • izalil Re: Brawo Izalil 21.01.04, 11:20
          Dzięki Rosey!

pozdr
          izalil
    • bartunio_o zimne kobiety 21.01.04, 15:32
      kiciun napisała:

> Zdjęcia takie jak w magazynach wnętrzarskich ...

... zgadzam się, szczególnie tych reklamujących pokoje hotelowe. Coś mi tu w
      tym lokalu pusto. Dziewczyny, toż to mieszkanie wygląda jak apartament do
      wynajęcia. A gdzie trochę ciepła, kobiecej ręki, miłości?

Bartłomiej
      • izalil Re: zimne kobiety 21.01.04, 16:13
        Bartuniu

Jeszcze raz zapytam. Czy zaglądałeś do pocztowej skrzynki gazetowej?
        Czeka tam na Ciebie pewna wiadomość.
        Jeśli nie umiesz jej przeczytać, przytoczę ją na forum.

izalil
        • bartunio_o Sorry mam dwie lewe rece do komputerow 21.01.04, 16:38
          i do kobiet chyba też :)

Niestety nie zaglądam przyjacielu do skrzynki na gazecie. Trochę nie radzę
          sobie z komputerem. Kolega mi zestroił to cudo tak że mogę Was śledzić i tyle.
          Pisz śmiało co jest na rzeczy tu na forum.

Bartłomiej

izalil napisała:

> Bartuniu
          >
          > Jeszcze raz zapytam. Czy zaglądałeś do pocztowej skrzynki gazetowej?
          > Czeka tam na Ciebie pewna wiadomość.
          > Jeśli nie umiesz jej przeczytać, przytoczę ją na forum.

• bartunio_o Nie doczekalem sie 21.01.04, 16:55
          izalil napisała:

> Jeśli nie umiesz jej przeczytać, przytoczę ją na forum.

Czekam i czekam a tu nic. Spadam spac sorry.

Zaintrygowany tajemniczą(-ym) izalil

Bartłomiej
          • izalil Re: Nie doczekalem sie 21.01.04, 17:30
            Bartuniu
            Wolałabym jednak załatwić tę sprawę poza forum.
            Podaj swój zwykły adres, to prześlę jeszcze raz.

izalil
            • izalil Re: Nie doczekalem sie 21.01.04, 17:31
              Albo skontaktuj sie ze mną na adres

izalil@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka