11.02.04, 11:51
...mieszkanie 4 pok.nie mogę dojść do porozumienia z mężem w kwesti
kolorów.Pomózcie.Mooże ktoś zna jakieś linki z paletą kolorów to wreszcie
coś ustalimy .Czekam też na wasze propozycje,jaki kolor do
przedpokoju,sypialni,u dzieci,bo mnie już głowa od myślenia boli.Pozdrawiam
G.
Obserwuj wątek
    • 1amma Re: malujemy 11.02.04, 13:05
      Witam, mało danych podałaś o swoim mieszkaniu, a i Wasze upodobanie
      kolorystyczne też by warto znać oraz jakie macie sprzęty w domu, w jakim
      kolorze.
      Myślę, że dobrym rozwiązaniem na wstępie dla Ciebie i meża byłaby wycieczka do
      sklepu z farbami i tam są wzorniki z całą paletą wybarwień. Może wtedy widząc
      określone kolory i ich odcienie, Wy sami dojdziecie do porozumienia. Albo
      ograniczycie wybór do kilku kolorów na które oboje zgadzacie się, a wtedy
      łatwiej już z tego bedzie coś wybrać dopasowując się do istniejących
      elementów wnętrza.
      Pozdrawiam
    • gravka Re: wyjaśniam: 11.02.04, 14:04
      1 meble syna jasne bez dodatków kol. 2 sofa pomarańczowa+regał z jasnego
      drewna 3 łożko do sypialni jest srebrne metalowe 4 lustro w czarnej owalnej
      ramie -przedpokój 5 do pokoju dziewczynek nie ma nic opr.niebieskiego
      łóżeczka; tyle mamy mebli ze starego mieszkania .W pokoju dziennym chciałabym
      ciemne meble i podłogę.Lubimy ciepłe barwy.Mnie podoba się kol.oliwkowy jemu
      nie.W sklepie już byliśmy ,ale wzorniki nie są na wynos.Ja mam wszystko w
      głowie ,on chce to zobaczyć.Na dwa tyg. wyjeżdzam z dziećmi (malowanie),nie
      wiem co zastanę jak wrócimy.Pomocy G.
      • once1 Re: wyjaśniam: 11.02.04, 18:13
        Jesli jestes z wawy to zapraszam , u mnie dostaniesz "na wynos" tzn wypozyczę
        ci paletę kolorów na kilka dni jesli chcesz :)
        pozdr
      • 1amma Re: wyjaśniam: 11.02.04, 22:35
        Czy te meble syna są jasne-w kolorze drewna, czy jasne-białe. czy syn jest
        małym chłopcem, czy już może nastolatkiem.
        Czy przewidujesz, że ta pomarańczowa sofa będzie stać w pokoju dziennym? Czy tę
        ciemną podłogę to już masz w tym pokoju dziennym, czy dopiero planujesz położyć
        ją w czase remontu? Zestawienie ciemnych mebli i podłogi np. z morelowym
        kolorem dobrze wyglada. A jeśli ta sofa ma mieć też tam swoje miejsce to ją
        postawiłabym na tle ściany w kontrastoym kolorze albo z palety barw zimnych np.
        jakiś odcień szarości-gołebiej. albo np. ta oliwka tez może dobrze wyglądać. I
        tak byłyby dwa kolory ścian w salonie. Wybierając te kolory i ich odcienie
        staraj się aby dobrze ze soba współgrały dlatego dostęp do wzornika jest
        nieocenioy, albo długa wycieczka w sklepie razem z mężem. czasami za "kaucją",
        jeśli sklep ma więcej wzorników można próbować jednak pożyczyć.
        czy twoje dziewczynki są małe czy też już nastolatki. Ciągle mało mi danych
        o "zawartości" Twojego mieszkania, mam tu na myśli kolorystykę przewidywanych
        mebli. połaczenia kolorów oliwki i moreli, rozbielonej zieleni butelkowej i
        ciepłego łososiowego koloru.
    • wind-eye Re: malujemy 11.02.04, 22:06
      polecam
      www.dulux.co.uk/webapp/wcs/stores/DLXUK/MousePainter/Jsp/Mouse_Painter.jsp?contentPage=null&id=1&root=P

tam jest dostep do wszystkich kolorów Duluxa
      w pewnym momencie jest nawet wyszukiwarka konkretnych kolorów, np. Jungle
      Ginger i pokazuje się paleta 6 odcieni

oczywiscie mozna tez skoczyc do sklepu i wziac sobie karteczki z odcieniami z
      szafy Duluxa
      no i skoro Once1 udostepnia....(czemu nie ma go w Krakowie?;-( :)
      • once1 Re: malujemy 12.02.04, 11:19
        zabawa z mouse Painterem jest fajna :) tylko wezcie pod uwagę że to zabawa na
        monitorze wiec kolorki sie róznia od tych prawdziwych . wiec z przymrózeniem
        oka.Dlatego jednak polecam prawdziwy wzornik kolorów i dlatego tez wypozyczam
        je "najbardziej potrzebujacym " :)))
        pozdrawim wszystkich malujacych i nietylko
        • gravka Re: malujemy 13.02.04, 21:38
          Bylismy wczoraj w sklepie.Po godzinie wybraliśmy :sypialnia brudny
          róż,przedpokój fiolet ,pokój syna zieleń paproci-sam zdecydował(ma 10 lat),u
          córeczek bedzie czerwony,,pok.dzienny żółty.Pomysł z poł.siwego z oliwką bardzo
          mi się podoba -drąże temat.Jak uda mi się męża przekonać to wam napiszę.Za
          porady BARDZO dziękuję .Grażyna
          • gravka Re: cd 13.02.04, 22:36
            podłogi bedziemy kłaść po malowaniu ścian.W starym mieszkaniu (37 m2) podlogi
            były b. jasne.Teraz podobają mi się ciemne.POmieszczenia są duże myślę ,że nie
            będzie w nich buro z ciemną podłogą.Co o tym sądzicie ?
            • magda176 Re: cd 13.02.04, 22:46
              A co to będzie za podłoga? Klepka, panele, czy coś jeszcze?

pozdr.

m.
              • gravka Re: cdn 13.02.04, 23:23
                panele najtańsze ,dostępne i łatwe w montażu dla każdego nie
                wtajemniczonego,czyli mnie i męża
            • magda176 Re: cd 13.02.04, 23:33
              Ja też w starym mieszkaniu miałam jasną podłogę, której już miałam dosyć i
              teraz mam ciemną. Popieram pomysł z ciemnymi panelami, najbardziej podoba mi
              się połączenie z tym fioletem i czerwienią u córeczek. A jak jest ta czerwnień,
              jakaś intensywna?

pozdr.

m.
              • gravka Re: cd 14.02.04, 12:11
                srednio inensywna tj. na wzorniku kolorów 3 % roztwór pigmentu z farbą.chcę
                potem (jak pojawią się łapki)wymalować lamperię np.liliową lub żółtą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka