alikm 12.05.04, 08:43 Cześć, Czy znacie jakieś fajne stronki gdzie można pobawić się w projektowanie wnętrz? (oczywiście darmowe) :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alikm Re: Projektownie 12.05.04, 20:09 alikm napisała: > Cześć, Czy znacie jakieś fajne stronki gdzie można pobawić się w > projektowanie wnętrz? (oczywiście darmowe) :-) *** ponawiam swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
melaska Re: Projektownie 12.05.04, 20:26 Czuję się zobowiązana odpowiedzieć (towarzystwo wie, dlaczego;-), chociaż wolałabym spuścić zasłonę milczenia. Otóż nie znam takich stronek. Dokładniej - nie znam stronek, które udostępniają oprogramowanie umożliwiające w sposób sensowny zaprojektować wnętrze. Jest IKEA, jest KOŁO, ale to tylko półśrodki, które w rękach niewprawnego użytkownika mogą zrobić więcej szkody niż pożytku. Apel teraz wystosuję (uwaga, wstać;-): Drogi nabywco świeżutkiego, nierozprawiczonego mieszkanka. Jeśli nie masz ochoty, możliwości, czasu, zdrowia zaprojektować sensownie własnego M, udaj się do specjalisty. Płacąc za fachową poradę zaoszczędzisz. No, chyba że jesteś amatorem aranżacji wnętrz jako takiej, studentem, lub po prostu człowiekiem, który z nudów coś by ze sobą zrobił. W takim wypadku polecam: 1. Kurs rysunku architektonicznego 2. 5-letnie studia tematyczne 3. Naukę obsługi profesjonalnego programu 3D (3DStudioMAX, LightWave) Można aplikować hurtowo lub niezależnie od siebie;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miinia Re: Projektownie 20.05.04, 09:53 ile kosztuje fachowa porada, mniej wiecej. interesuje mnie projekt 18m2 pokoju w kawalerce. Odpowiedz Link Zgłoś
an26d Re: Masz wiadomość @ :-) n/t 28.06.04, 15:55 Czy ja również mógłbym prosić o info w tym samym temacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: Projektownie 28.06.04, 23:29 To 3D studio max jest programem profesjonalnym do projektowania wnętrz??? O! Miło mnie to zaskoczyło. Lubie sie tym pobawić i projektowałam sobie w nim swoje wnętrza. Nie wiedziałam, ze taka ze mnie profesjonalistka;))) Acha, kuzyn mojego chłopaka jest architektem i On projektuje w jakiejś specjalnej odmianie AUTO CADa. Odpowiedz Link Zgłoś
melaska Re: Projektownie 29.06.04, 09:25 miss_dronio napisała: > To 3D studio max jest programem profesjonalnym do projektowania wnętrz??? O! Ten program nie służy do projektowania wnętrz. Od projektowania jest mózg;-) 3dMAX służy ogólnie do odwzorowania rzeczywistości (lub też wytworu wyobraźni) i przełożenia jej na zapis cyfrowy. Możesz sobie np. zrobić nie tylko wnętrze domu, ale też dokładnie "narysować" samą siebie, umieścić w tym domu i stworzyć film z sobą w roli głównej:-))) Dla zainteresowanych przykłady prac: www.miciak.box.net.pl/Mario/Mario--=GeneralTeapot=--1.JPG www.miciak.box.net.pl/Mario/Sale_Front2.JPG www.miciak.box.net.pl/Mario/Mario--=Kulki=--1.JPG www.miciak.box.net.pl/Mario/Mario--=Foryou=--1.JPG www.miciak.box.net.pl/Mario/Mario--=Pokoj=--1.JPG Zachęcam do zabawy:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: Projektownie 29.06.04, 16:07 > Ten program nie służy do projektowania wnętrz. Od projektowania jest mózg;-) No tak, użyłam skrótu myślowego. Ale oczywiscie nie śmiałabym polemizowac z profesjonalistką:) Dzięki za linki, chętnie przejrzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Projektownie 29.06.04, 10:14 Korzystając z pomocy profesjonalisty możemy co najwyżej liczyć na jego lepszy gust, ale na pewno nie na to że zaoszczędzimy, to taki ulubiony slogan projektantów. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka2 Re: Projektownie 20.05.04, 11:31 Wlasnie wczoraj kupilam "Mieszkanie" wydanie specjalne z plyta. Na opakowaniu plytki jest napisane: program do projektowania i aranzowania łazienki w 3D. Jest rowniez napisane cytuje: "Prezentacja zawiera kilkanascie urzadzonych lazienek, pokazanych jako wizualizacje, film oraz w formie trojwymiarowej. Dolaczony program daje mozliwosc samodzielnej aranzacji wybranej lazienki. Oznacza to, ze mozemy do pomieszczenia wejsc, zmienic kolor scian, wstawic sprzety, "podlaczyc" armature, eksperymentowac z oswietleniem, a na koniec uzyskac fotorealistyczny obraz calosci. Wszystko w zasiegu myszki przecietnego komputera." Jeszcze nie "bawilam" sie tym programem wiec nie potrafie nic powiedziec. Pozdrawiam zetka Odpowiedz Link Zgłoś