Dodaj do ulubionych

lada w kuchni

21.07.11, 13:35
co sądzicie na temat lady w kuchni? Tu przykładowy projekt www.domplusdom.pl/rozwiazanie/kuchnia-lada Ja uważam to za coś wspaniałego! część osób może uważać, że jest to zbyt "barowe" ale moim zdaniem wygląda to schludnie i ślicznie. Jednak wiadomo, że taka budowa najlepiej spełni się w kuchni o nieco większym metrażu.
Obserwuj wątek
    • icki_1 Re: lada w kuchni 26.07.11, 15:34
      bardzo fajny i przydatny sposób. Mam taką ladę u siebie i polecam :)
      • milamilka Re: lada w kuchni 27.07.11, 22:01
        Jaka lada, to są po prostu kuchnie z wyspą lub półwyspem powszechnie spotykane, ktoś bez sensu nazwał i tyle.
        • mikaela13 Re: lada w kuchni 08.09.11, 14:40
          milamilka napisała:

> Jaka lada, to są po prostu kuchnie z wyspą lub półwyspem powszechnie spotykane,
          > ktoś bez sensu nazwał i tyle.

No właśnie. Co nie zmienia faktu, że jest to fajne rozwiązanie, zwłaszcza do małych mieszkań. Wiadomo - aneks kuchenny w połączeniu z salonem nie zawsze ma tyle miejsca, aby wstawić stół, a nawet jak jest, to kosztem dodatkowej przestrzeni, więc barek/półwysep zrobiony z szafek jest nie tylko wygodny, ale i praktyczny.
    • eftetstudio Re: lada w kuchni 08.09.11, 16:19
      Rozwiązanie przyjemne (w otwartej kuchni trzeba uważać z częstym gotowaniem kapuchy :P), ale ważna jest wysokości blatu, bo do barowych (c.a. 115 cm) jest spory wybór hokerów, natomiast dla wysokości standardowego blatu roboczego (86 - 91 cm) już trudniej znaleźć krzesło, zwłaszcza w rozsądnej cenie.
      • milamilka Re: lada w kuchni 11.09.11, 20:50
        Nie trudno, wystarczy hooker z regulowaną wysokością :)) Są też krzesła barowe do barków 90 cm.
    • m_robert Re: lada w kuchni 11.09.11, 08:37
      wg mnie super pomysł. zajrzyj na www.dynamiko.pl tam znajdziesz meble dla siebie
    • robitussin Re: lada w kuchni 11.09.11, 15:09
      Mam i polecam, bo się sprawdza w użytkowaniu.
      • base02 Re: lada w kuchni 12.09.11, 23:24
        Hej,
        Często polecam ludziom takie rozwiązanie, nawet jeżeli mają duży dom i całkiem niedaleko stoi stół.
        Taki stolik barowy w małych mieszkaniach jak i dużych jest łagodnym przejściem pomiędzy kuchnią a częścią "salonową" blat może być wykonany z tego samego materiału co pozostała część blatu kuchennego, a siedziska mogą być pokryte szlachetniejszym materiałem jak np. welurem.
        Życie od zawsze toczyło się w kuchni, dlaczego więc nie sprawić by było wygodniejsze?:)

Pozdrawiam
        Marta
        base02.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka