justyszda
28.08.13, 14:49
Ostatnio robiliśmy remont w pokoju dziecięcym- malowanie i łóżko piętrowe. Teraz pozostały jeszcze meble. Wstępnie mamy zamawiać na wymiar. Pokój jest wąski- ok. 215 x 400 cm. Wejście z szerszego boku, okno na wąskim, po lewej do wejścia. po prawej od wejścia stoi łóżko piętrowe (na wprost okna), reszta do zagospodarowania. Mniej więcej mam już plan- po lewej (od drzwi do ściany z oknem szafa do sufitu- na ubrania, na dłuższej przeciwległej ścianie jakieś komody czy szafki na zabawki. Na węższej ścianie jest łóżko, także pod częścią okna i obok komód byłoby biurko. I tu mam problem- bo pokój należy do dwóch córek- jedna 6 lat (jeszcze w tym roku przedszkole zerówka), druga 3,5 roku. Mąż uparł się na jedno biurko- argumentując brakiem miejsca. I wydaje mi się że to błąd, dlatego szukam jakiś pośrednich rozwiązań. On chce narożne częściowo pod oknem (żeby był dostęp do okna). Wg mnie narożna mogłoby być, ale jakieś przedłużane, żeby i młodsza mogła mieć swoje miejsce do pracy czy zabawy przy biurku. Szukałam w necie jakiś rozwiązań, ale nic nie wyszperałam oprócz czegoś takiego:
waszewnetrza.leroymerlin.pl/pokoj-blizniakow,1,25,5270.html Pod nogami (tam, gdzie jest deska do prasowania dziecięca możnaby było zrobić szafki czy szuflady chyba.Tyle, że jakieś długie mi isę wydaje, a w tym pokoju od okna do łóżka zostaje ok. 3 metrów- muszą być jakieś komody czy szafki na zabawki i inne ich rupiecie, niewysokie, bo wysokie meble strasznie zagracają ten pokój. Macie jakieś propozycje, odnośnie biurek. Jakies może składane? ?Na weekendzie mamy się spotkać z tym panem od mebli więc chciałabym mieć jakieś pomysły.