Dodaj do ulubionych

Agata meble uwżajcie jak zamawiacie.

19.12.13, 16:53
Witam.
Ten sklep radze omijać dużym łukiem.
Cztery tygodnie temu zamówiłem kanapę w kolorze czekoladowym.
Obsługa była miła i w miarę szybka.
Narożnik otrzymałem szybko bo po około 3 tygodniach.
Odebrałem z magazynu na bielanach w folii wyglądał jak kolor który zamówiłem.
Po rozpakowaniu kiedy zdjąłem folie i zobaczyłem kolor rozczarowałem się.
Kolor to był szary mieniący się, jak przetarło się ręką to kładły się włoski i kolor robił się
bardziej szary.
Niezwłocznie skontaktowałem się ze sklepem powiedziano mi żeby się nie martwić tylko używać kanapę i niezwłocznie rozpocząć proces reklamacji.
Pani była miła i powiedziała że jutro ktoś się skontaktuje.
Nikt nie zadzwonił po dwóch dniach jeszcze raz zadzwoniłem tym razem Pani była arogancka
i nie miła a do tego nie wiedziała czemu tak twierdze.
Już na wstępie powiedziała że reklamacja nie będzie pozytywnie rozpatrzona.
Problem jest taki że Pani która wypisywała zamówienie wpisała zły numer materiału.
Niestety obok numeru nie ma opisu jaki jest to kolor wiedz nie zauważyłem pomyłki.
A dziś dostałem odpowiedz że dostałem kanapę taką jak zamówiłem.
Czyli reklamacja rozwiązana nie pomyślnie dla mnie.

Tak wiedz wychodzi na to że nie ma co w tym salonie wybierać koloru bo Pani na zamówieniu i tak wpisze co chce, a nam to musi się podobać.
Następnym razem kupie w ikei przynajmniej będę mógł wymienić.
Tyle mojego patriotyzmu i kupowania w polskim sklepie.

Agata meble nie.
I choć kanapa ładna i wygodna to nie pasuje do naszej aranżacji.
Obserwuj wątek
    • agatameble Prośba o kontakt 20.12.13, 14:29
      Panie Sebastianie, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, prosimy o pilny kontakt. Najlepiej poprzez formularz kontaktowy zawarty na naszej stronie, proszę raz jeszcze opisać w nim całą sytuację wraz z danymi zamówienia.
      Dzięki temu uda nam się skontaktować z salonem i wyjaśnić sprawę. Bardzo przepraszamy i pozdrawiamy! E-rzecznik Agata Meble
      • czarny.chochlik Re: Prośba o kontakt 21.12.13, 13:47
        No i na pewno uda się załatwić sprawę. Jestem zszokowana wypowiedzią powiem szczerze, nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło.
        • stoos Re: Prośba o kontakt 25.12.13, 15:40
          Z tego co ja slyszalem to Agata Meble ma same dobre opinie i zadnych takich skarg nie bylo.
          • sebastianr79 Re: Prośba o kontakt 26.12.13, 14:24
            To w takim razie to jest pierwsza.
            Po co bym pisał coś takiego jak by nie miało miejsca.
            Wiem że to była ludzka pomyłka, a nie ktoś zrobił to na złość.
            Ale sposób w jaki sprawa została rozpatrzona i podejście niektórych
            osób z działu reklamacji sprawiło że chce uświadomić ludziom że trzeba
            muszą uważać co pracownicy Agata mebli im wypisują. Na dokument wpisuja nazwę
            a jako kolor ich kody. Ja ich nie znam ale jak stoję obok Pani wypisującej dokument z wzornikiem w ręce nie wydawało mi się że muszę sprawdzać czy Pani zna się na swojej pracy.
            Prawda jest taka dobra obsługa kończy się
            w chwili jak mają nasze pieniądze w kieszeni.
            Potem jak dzwonimy z reklamacją to tylko sprawdzają papiery i przyjmują że to klient
            musiał się pomylić.
            Nawet nie pytają czy możemy znaleźć rozwiązanie dla tej pomyłki.
            A co by było leprze odpowiedz na reklamacja była kopiuj i wklej bo przy moich danych
            zamiast formy grzecznościowej Pan jakoś znalazło się Pani.

Pozdrawiam
            Zostałem potraktowany jak bym nie wiedział co zamówiłęm
            • je-ff Re: Prośba o kontakt 28.12.13, 09:13
              To zmienia postać rzeczy, zawsze lepiej jest sprawdzić zamówienia, nawet gdy tak jak pisałeś sprzedawca miał wzornik w ręku. W końcu ludzie są tylko ludźmi i każdy ma prawo do pomyłki
              • majeczkaz100 Re: Prośba o kontakt 29.12.13, 19:26
                wspolczuje, chociaz faktycznie pomylki sie zdarzaja... Zamawialam kanape z agata juz jakis czas temu, ale nie bylo przy tym zadnych problemow.
            • agatameble Re: Prośba o kontakt 30.12.13, 14:46
              Panie Sebastianie, dlatego też bardzo prosimy o ponowny kontakt w celu wyjaśnienia sprawy :) Pozdrawiam E-rzecznik Agata Meble
          • nawalonych7krasnali Re: Prośba o kontakt 10.01.14, 18:43
            stoos napisał(a):

> Z tego co ja slyszalem to Agata Meble ma same dobre opinie i zadnych takich ska
            > rg nie bylo.

Tak masz rację - na pewno w tym linku znajdziesz same superlatywy tego sklepu: forum.gazeta.pl/forum/w,63,76448020,,Salon_A_G_A_T_A_MEBLE_ostrzezenie.html?s=0

Rzecznik Agaty-mebla ma chyba sporo roboty, albo już sobie odpuścił :)
      • Gość: Oszukana Re: Prośba o kontakt IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.07.20, 08:45
        UWAŻAJCIE NA SKLEP AGATA MEBLE!!!! Kupiłam narożnik, czekałam na niego ponad miesiąc i przyszedł nie w tym kolorze co chciałam. Zamówiłam kolor 17 a dostałam 18 całkiem inny. Ja nie wiem jakie numery mają kolory więc zaufałam sprzedawczyni. Niestety się pomyliła. Złożyłam reklamacje i dostałam oczywiście odpowiedź że narożnik jest zgodny z umową. UWAŻAJCIE NA TO CO WPISUJĄ SPRZEDAWCY BO PÓŹNIEJ SKLEP WAM NIE POMOŻE!!!! ŻENADA
    • kasiaczarnulka Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 31.12.13, 11:06
      ja tam nie miałam problemów z tym salonem, am stamtąd etap sofę, bydgoskie meble i zawsze było okej, więc może coś poszło nie tak? Idź i się kłóć, powinno im zależeć na klientach!!!
      • sebastianr79 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 31.12.13, 15:31
        Chyba się wyjaśniło skąd pomyłka.
        Jak dla mnie nie do pomyślenia.
        Przedstawiciel Agata meble skontaktował się ze mną i poinformował mnie że do wyboru były bodajże 3 wzorniki mnie wydawało się że było więcej.
        Postanowiłem więc wybrać się do salonu.
        Znalazłem kanapę którą sobie wybrałem była tym razem w kolorze czarnym obok inna kanapa z materiałem jaki jest na mojej kanapie. Poprosiłem Panią wzorniki jak zawsze bardzo miła obsługa. Porównuje wzornik patrzę jest mój kolor pytam Panią która to kanapa ma ten kolor.
        Pani pokazuje mi kanapę z materiałem takim jak przyszła kanapa do mnie.
        Na twarzy mojej jak i mojej żony pojawia się wielkie zdziwienie bo nie bardzo to przypomina to co na wzorniku.
        Najpierw Pani tłumaczy że jedna bela materiału może różnić się odcieniem od drugiej beli materiału. więc zapytałem czy według niej ten materiał z wzornika jest odcień inny od tego z wzornika. Na co z pewną nieśmiałością odpowiedziała że nie. Następnie odpowiedziała że wzornik jest z przed dwóch lat.

Zobaczymy jaki będzie odzew.
        Dla mnie osobiście nie może być tak że wzornik tak bardzo różni się od tego co do klienta jest wysyłane.
    • karioka-85 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 10.01.14, 17:53
      To chyba kwestia sklepu i osób sprzedających. Kupiłam w Agacie sporo mebli i raz również ktoś sfuszerował zamówienie ale przyjechali, zabrali zły towar i przywieźli ten co trzeba.

Poza tym zawsze trzeba się kierować ograniczonym zaufaniem. Jeśli z palety materiałów wybieramy kolor to zawsze ma on numer. Zapamiętujemy i sprawdzamy w podpisywanym zamówieniu aby uniknąć takiej sytuacji. Wiem wiem łatwo mi to pisać bo nie mnie to dotyczy i zgadzam się, że tak duży sklep powinien wziąć na klatę taką pomyłkę. Zapewne mają sporo klientów, którzy zamawiają a później okazuje się, że wybrali nie ten kolor zwalając to na pomyłskę sklepu. Stąd nie ufają już nikomu, bo tak w końcu łatwiej.
    • nawalonych7krasnali Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 10.01.14, 18:48
      To daj znać jak tam poszło...
      • sebastianr79 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 12.01.14, 00:14
        cisza i pewnie tak zostanie nie spodziewam się za dużo.
        wymienią wzorniki i powiedzą że to ja nie rozróżniam kolorów,
        a jako że byłem z żoną to znaczy że mieliśmy halucynację zbiorową.
        tak to teraz jest puki nie zapłacisz to sprzedawca się stara jak ma już
        gotówkę to w tedy pocałuj mnie w @#$%
        • sebastianr79 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 06.02.14, 17:42
          I tak jak mowilem. rzecznik odezwal sie tu na forum zeby pokazac ze im zalerzy na kliencie. Niestety po kontakcie ze sklepem nastala wielka cisza i juz nikt sie nie interesuje sprawa.
          Wspieraj Polski biznes. nastepnym razem Ikea
          • monika.bierkat Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 09.02.14, 10:49
            lubię agata meble i nigdy nie miałam problemu, co prawda kupowałam tam kilka razy, no ale zwrócę uwagę w razie co, jakby i mnie chcieli wystrychnąć na dudka :) co do zamawiania przez Internet to raczej dodatki, meble muszę zobaczyć na żywo
            • bazyll80 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 10.02.14, 19:38
              Ja tez kupowalem w Agata meble i nie mialem zadnych problemow, dla rodzicow tez tam wybieralismy
    • nawalonych7krasnali Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 10.01.14, 18:51
      Nie wyobrażam sobie kupienia mebla przez internet, bo ładny może być i zgodny z zamówieniem, ale po rozsiądnięciu może okazać się niewygodny - i to już nie jest takie proste...
    • agt7b Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 13.06.14, 09:06
      To na prawdę dość nietypowa sytuacja... mi się nigdy nic takiego w tym sklepie nie przytrafiło. mam nadzieje, że będziecie walczyc do końca i wszystko się wyjaśni!
    • a.kuczynska78 Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 13.06.14, 11:37
      Też mam przykre doświadczenia z tym sklepem. Nie chciano przyjąć naszej reklamacji.
    • super-sofa Re: Agata meble uwżajcie jak zamawiacie. 29.07.20, 20:47
      Jeśli szukasz sprawdzonego sklepu meblowego, koniecznie odwiedź nasz sklep Super-Sofa. Przejrzyste opisy produktów, dokładne zdjęcia, a przede wszystkim wysoka jakość wykonania i nowoczesny design. Jeżeli pojawią się jakiekolwiek pytania dotyczące naszych produktów - chętnie na nie odpowiemy.

Pozdrawiamy
      Super-Sofa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka