Dodaj do ulubionych

obrazki w przedpokoju

21.10.04, 07:42
Witam , prosze o rade co powiesić w przedpokoju ( szr.1,5 m długość 4 m ).
Na suficie planuje linke z halogenkami, mam szafę wnękową z lustrami i
wąziutką szafke na buty ( oba sprzęty w kolorze czeresni ) . Ściany
pomalowałam dulluxem ( szczypta papryki ) . Nie mam pomysłu co na sciany.
Może jakieś pomysły ?
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: obrazki w przedpokoju 21.10.04, 10:27
      czarno-biale zdjęcia w jasnych ramach albo grafiki...(?)
      • awe2 Re: obrazki w przedpokoju 21.10.04, 13:33
        Bardzo dziekuję
    • kasjana Re: obrazki w przedpokoju 21.10.04, 17:39
      Albo jakieś grafiki w antyramach.

A ja mam pytanie, czy przedpokój pomalowany na szczyptę papryki nie jest za
      ciemny, bo ja tak chcę zrobić, ale nie mam odwagi.
      • qlka_79 Szczypta papryki 21.10.04, 20:16
        U mnie w domu przedpokój (bez okna) jest od podogi do metra w górę okleony
        tapetą w kolorze... no ciemnym:) Taki kolor pomarańczowo-bordowy. Wyżej jest
        jasna farba. Wygląda rewelacyjnie i myślę, że ta szczypta papryki też będzie
        dobrze wygladać. Czy dobrze rozumiem, że myślisz o kolorze pomarańczowym, takim
        mocno nasyconym, ale nie dyskotekowym?
        Jakby po pomalowaniu wydawało Ci się zbyt wściekłe - zawsze można ostudzić
        kolor dodatkami: albo jakiś ciemniejszy pasek namalowany lub naklejony (pasek
        dekoracyjny do tapet), albo obrazki w ciemniejszych ramkach i może jakiś
        dywanik, albo szafka w takim samym kolorze? Musisz pokombinowac, ale ten kolor
        to może być naładniejszy w Twoim mieszkaniu:)
      • awe2 Re: obrazki w przedpokoju 22.10.04, 09:38
        Tez miałam obawy , a raczej mój mąż. Ale wyszło super , mam tez w tym kolorze
        pomalowaną kuchnię ( łączy sie z przedpokojem i jest bez drzwi. Powiem ci
        jeszcze ze na próbniku faktycznie ta farba wyglada na ciemną .
        • f.l.y Re:a dywanik w przedpokoju? 22.10.04, 13:57
          dziewczyny, to i mi podpowiedzcie prosze....
          mam mały przedpokoj, sciany tapeta...raczej taka 'staromodna' cala bez - od
          podlogi pasy, od polowy (od bordiury czy jak tam to sie zwie) tapeta w 'listki'
          oranmenty...do tego mosiezny kinkiet, stylowe szafki na buty i takowe wieszaki
          podloga - panele i NIE MAM pojecia jaki dobrac dywanik - jednokolorowy? brąz,
          beż?...no bo takiej golej podlogi nie chce...
          poradzcie mi cos...
          • qlka_79 Re:a dywanik w przedpokoju? 25.10.04, 00:12
            Hmm, nie wiem, co Ci doradzić. To trzeba by zobaczyć.
            Jesli mogę Ci coś doradzić - spójrz na przepokój i zastanów się, jaki kolor
            przeważa - czy jeden, czy dwa razem.
            Bo skoro jest juz wzorzysta tapeta, to może lepiej jednokolorowy dywanik, co?
            Jakiś z delikatnym wzorem, nawiązującym do stylistyki, a więc żadne tam moderny.
            Ale może właśnie uczynić akcent z dywanika? Może przedpokój jest bardzo
            stonowany i przydałoby się go ożywić?
            Może te listki są jedynym zielonym elementem i wtedy dywanik mógłby do nich
            kolorystycznie nawiązywać..? Weź też pod uwagę rodzaj i kolor podłogi. Czasem
            goła podłoga ma większy urok niż dywanik czy wykładzina.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka