02.07.05, 13:57
czy trudno jest malować dulux once? i jakie są wadze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • elgre Re: malowanie 05.07.05, 16:39
      Farba ta, niestety jak wszystkie duluxy ma intensywny zapach, może powodować
      podrażnienia oczu. My malowaliśmy korytarz magią mango, kolor wyszedł inaczej
      niż na próbniku - bardzo jaskrawy. Na szczęście mamy szafy ecru na jednej ze
      ścian, więc efekt został złagodzony. Ściany mamy raczej pożądne, a niestety
      nie wszędzie farba kryła poprzednią powłokę, więc i tak trzeba było przemalować
      drugi raz. Najlepiej więc stosować specjalny podkład - grunt duluxa przed
      położeniem powłoki malarskiej. Teraz również odnawiamy mieszkanie i do
      malowania używamy również duluxa (ze względu na kolory), ale z mieszalnika, z
      wykorzystaniem strony duluxa i próbek na papierze.
      Pozdrowienia
      E.
      • kasiaa11 Re: malowanie 12.07.05, 17:49
        Już po malowaniu:)Też malowałam magia mango. Wyszło super pomimo niezbyt
        dobrych ścian, za pierwszym razem. Kolor wyszedł rzeczywiście bardziej jaskrawy
        niż na próbniku ale mnie się nawet bardziej podoba:)
    • postka Re: malowanie 13.07.05, 16:24
      hmmm... moje doswiadczenia sa takie, ze jak kupujesz z mieszalnika to
      ABSOLUTNIE koniecznie kaz sobie najpierw zmieszac puszke 250ml na probe. Ja tak
      dwa razy na poczatku nie zrobilam i wyszla tragedia (losos zamiast kremu i
      czerwien zamiast glebokiego bordo). Kryje bardzo dobrze (w granicach rozsadku
      oczywiscie, jedna warstwa bialego na czerwony zapewnie da rozowy), jest bardzo
      wydajna i co istotne przy poprawkach nie widac roznic w odcieniach. Nie kupuje
      innej:)I maluje sama oczywiscie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka