Dodaj do ulubionych

Pilne do Bj

22.05.13, 12:46
Witam.
Mam ogromną prośbę w napisaniu w odwołania od orzeczenia dziecka (córki lat 15) która była zaliczona od 29 XII 2005r z symbolem 07S Astma.
Dziecko jest leczone w Poradni pulmonologicznej, w czerwcu 2011 roku skręcenie nogi naderwanie torebki stawowej oraz po zakończonym leczeniu we wrześniu dziecko skręciło drugi raz tę samą nogę uszkadzając torebkę stawową od tej pory dziecko jest dowożone na rehabilitację kończyny dolnej jest całkowicie zwolniona z zajęć wychowania fizycznego od 2011- do czerwca 2013r ponadto 12 lutego, utrata przytomności atak padaczki, w ykonanych badaniach TK w lokalizacji jąder podkorowych po stronie prawej obszar o cieniowaniu płynowym wielkości 10x8 obraz w badaniu przeglądowym przemawia za poszerzoną przestrzenią przynaczyniową. dziś odebrałem orzeczenie i dziecko nie zaliczono.
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Pilne do Bj 22.05.13, 14:00
      Opisz mi na maila sytuację, podaj, jakie masz papiery i wrzuć skan orzeczenia. Napiszę.
      • wawrzek0 Re: Pilne do Bj 22.05.13, 14:08
        Bardzo proszę o podanie adresu e-maila na jaki mam wysłać papiery gdyż nie bardzo się tu orientuję jak wysłać wiadomość.

bj32 napisała:

> Opisz mi na maila sytuację, podaj, jakie masz papiery i wrzuć skan orzeczenia.
        > Napiszę.
    • bj32 Uwaga do wszystkich! 23.05.13, 21:39
      Do kolegi zaś w szczególności, bo mi ciśnienie podniósł...

Ja nie mam zakichanego obowiązku pomagać w czymkolwiek. Robię to z dobrego serca i za free. Można mnie poprosić, a nie zażądać i w dodatku natychmiast. Jeśli mówię, że zrobię coś w jakimś terminie, to zazwyczaj robię i jeśli mówię, że będzie na wtorek, to będzie na wtorek, ale to nie powód, żeby w ten wtorek już w południe mnie poganiać i domagać się z powodów osobistych.
      Ja tu nie siedzę w oczekiwaniu i nie zacieram rączek, byle tylko móc napisać dowolne pismo i proszę to uszanować.

Następnym razem jeśli Wawrzeko czy ktokolwiek inny będzie dostawał biegunki, bo chce pomocy na już i bez dyskusji - spuszczę po drucie i tyle. Uprzedzam lojalnie.

Czekam, Wawrzek, na magiczne słowo.
      • brysia0 Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 11:17
        Oj tam, czepiasz się. Chcesz iśc do nieba, to teraz musisz na to zarobic. Po co Ci "proszę", a może jeszcze i "dziękuję" byś chciała? My tu wszystkie , a Ty w szczególności musimy pomagac i nie pytac. Głównie "dziecią". Pozdrawiam i nie denerwuj się, bo to na urodę szkodzi.
        • atena12345 Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 12:30
          w ogóle bj przesadza. Przecież autor wyraźnie napisał, że "pilne" wink
          • mawitka Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 13:03
            No właśnie! Miało być 'pilnie'. Blanka, umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania wink
            • bj32 Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 14:46
              Przepraszam. Faktycznie. I jest mi wstyd suspicious
              Nie chcę iść do nieba. Chcę nie być traktowana jak darmowa pralnia tongue_out
              I chcę, żeby osoby potrzebujące czegokolwiek nauczyły się prosić uprzejmie, zamiast żądać oraz szanować cudzą uprzejmość tongue_out
              • wawrzek0 Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 15:28
                Witam.
                Bardzo przepraszam jeśli uraziłem Panią prosząc o pomoc w napisaniu odwołania a oto treść e-maila-W dniu 23 maja 2013 19:28 użytkownik napisał:

Witam.

Bardzo proszę jeżeli jest to możliwe przesłanie mi odwołania od orzeczenia gdyż sprawa jest pilna gdyż dziecko otrzymało dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego pod warunkiem otrzymania orzeczenia, a korzysta w lipcu.Jutro bym jechał do krakowa by złożyć dokumenty.

Pozdrawiam
                A po przesłaniu odwołania - przesłałem Pięknie dziękuję
                i nie wiem dlaczego tyle niepotrzebnych uwag jeśli się prosi o pomoc. Następnym razem bardzo się zastanowię czy jest sens prosić kogoś. Pozdrawiam i przesyłam Przepraszam.
                • bj32 Re: Uwaga do wszystkich! 24.05.13, 15:50
                  Publikowanie maili nie jest dobrym pomysłem, zatem ja go nie zdubluję. O ile pamiętam, powiedziałam Ci, że otrzymasz to orzeczenie wczoraj, ale nie obiecywałam, że o świcie.
                  Zamiast mnie poganiać - mogłeś poczekać dwie godziny dłużej. A zamiast teraz robić cyrk - wczoraj przeprosić mnie na mailu. To było w *Twoim* interesie.
                  Coś mi mówi, że strzelasz sobie w stopę...
                  • easyblue prywatną korespondencję na priv 25.05.13, 23:25
                    A jak masz prośbę do reszty ew. proszących - piszesz ogólnikowo, a nie robisz cyrk na pół forum.
                    Sama rozpętałaś cyrk, tylko ty wiesz w jakim celu.
                    Jakby co - pisz proszę na priv.
                    • bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 25.05.13, 23:37
                      Do Ciebie na priv już pisywałam, jak miałaś nick green_land. Cała korespondencja poszła do NKA.
                      Nie wiem, co to jest "reszta ew. proszących".
                      Wiem za to, że będąc tu osobą publiczną nie muszę się godzić na pewne traktowania. I to był jeden z celów. Drugi to taki, żeby pomagające - w tym Ty - nie były traktowane jak przymusowe dojne krowy. Niezależnie od tego, czy udoi się dobra, czy przysługę.
                      Odpisz mi ostrożniesmile
                      • easyblue Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 14:41
                        Nie "miałam", a "mam" dalej nick green_land, co jest ogólnie wiadome, bo nigdy tego nie kryłam. Już ci to wyjaśniałam.
                        Jeżeli, jak napisałaś "jesteś osobą publiczną", to godząc się na administrowanie forum razem z zona_mi wiesz z czym to jest związane. Jeżeli ci to nie odpowiada - zawsze możesz zrezygnować. To nie jest "stanowisko" dożywotnie.
                        A za "dojną krowę", jak raczyłaś to określić się nie uważam i nigdy nie uważałam. Nie jestem przewrażliwiona na swoim punkcie, by każdą prośbę o pomoc traktować jak zamach na swoje jestestwo.

> udoi się dobra, czy przysługę.
                        I tak podchodzisz do osób proszących na forum??? Takie podejście dyskwalifikuje cię jako "osobę publiczną".

> Odpisz mi ostrożniesmile
                        Znowu prowokujesz?
                        • bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 14:55
                          Ty się chyba faktycznie strasznie nudzisz. I długo myślałaś nad odpowiedzią.Dobrze. Powtarzaj takie działanie jak najczęściej.
                          Nie wiem, czy jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie, ale Twoja obsesja dotycząca mnie bije wielkim światłem, droga Ado.
                          Co do nicka: używałaś tutaj obu, a to trollizm. Teraz tamtego tu nie używasz, zatem dla mnie nie istnieje.
                          Owszem, tak podchodzę do niektórych proszących i dyskwalifikować mnie to może wyłącznie z grona frajerów, którzy dają się doić. To, ze ktoś o coś prosi, nie znaczy, że tego potrzebuje. To, w jaki sposób prosi - jest jednakowoż istotne. Prośbę mogę spełnić. Żądania nie muszę. Za trudne?
                          To Ty usiłujesz prowokować i obie o tym wiemy... oraz nie tylko my.
                          Głupot o administrowaniu nie skomentuję. Nie wiąże się to nijak z pomocą.

Mam nadzieję, że znowu przez kilka dni pogłówkujesz przed wysmarowaniem kolejnej bredni. Bo mam ważniejsze sprawy na głowie, niż tłumaczenie Ci czterdziesty raz spraw oczywistych.
                          • easyblue Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 21:13
                            > trollizm
                            Ubawiłam sięsmile) Poczytaj swoje niektóre posty, a potem zainteresuj się definizcją trolla.

> To Ty usiłujesz prowokować i obie o tym wiemy
                            Nie, to TOBIE się to wciaż wydaje, bo nie podzielam twojego punktu widzenia. Nie potrafisz przyjąc do wiadomości, że nie jestem twoją fanką i nie będę przytakiwać każdej twojej głupocie.

> Mam nadzieję, że znowu przez kilka dni pogłówkujesz przed wysmarowaniem kolejne
                            > j bredni. Bo mam ważniejsze sprawy na głowie
                            big_grin Boskie!~
                            • bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 21:22
                              Cieszę się, że masz dobry humor.
                              Czasem podzielasz mój punkt widzenia, a ja Twój, ale nawet wtedy poszukujesz drugiej gwiazdki. Pałasz jakąś obsesyjną niechęcią, pchającą Cie do czynów obrzydliwych momentami... o czym również wiem.
                              Wiesz, tu więcej osób nie jest moimi fanami, ale niewiele wykazuje taką chęć do skakania mi do gardła, jak Ty. Smutne, bo... sporo poglądów mamy zbliżonych i dałoby się współpracować, gdyby nie Twoja patologiczna niechęć i ośli upór.
                              A teraz idź odpocznij, bo przemęczenie wysiłkiem nieprowokowania bije z Ciebie wielkim światłem.
                    • seren.dipity Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 21:39
                      Popieram.
                      A wawrzek został potraktowany, jak większość zakładających wątki. Płytko.
                      Pani moderatorko, zastanów się nad swoim moderatorstwem.
                      • bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 21:47
                        Seren, zacznij pomagać, a później pogadamy.
                        Wawrzek wyraził żądanie i przesadny pośpiech. Dostał to odwołanie, więc nie rozumiem, w czym problem?
                        Moderowanie nie ma z tym nic wspólnego. Zapoznaj się z Regulaminem, to będziesz wiedziała, czym się zajmuje AES. Później, jak już się dowiesz - możesz pyskować. Byle z sensem.
                        Popierać możesz. Możesz się nawet oflagować. I zastanawiać nad moim... moderatorstwem? do rozpęku.
                        • seren.dipity Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 21:54
                          Pomagam.
                          Twoje teksty do potrzebujących są poniżej poziomu.
                          Być może zakładający wątek nie są w stanie Ci odpisać, bo się boją.
                          Moim zdaniem, posługujesz się niepoprawnym językiem, chyba że postrzegasz innych swoją miarą. Swoim pyskowaniem.

• bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 22:00
                            Słuchaj... Ale Twoje zdanie na temat mojego języka czy cudzego bania się mnie formalnie guzik obchodzi. Serio nie zauważyłaś? Jakoś Wawrzek, będący na PE już dość długo, nie bał się napisać, że "Pilne!!! do bj!", nie bał się napisać na mail, nie bał się też mnie poganiać. Przelękniony że niby taki? Kilkaset innych osób w ciągu pięciu lat też nie miało problemu. Ma easyblue, Ty i jeszcze kilka innych osób, głównie pieniaczek i naciągaczek.
                            Nie wiem, co uważasz za "poziom", poniżej którego, ale to Twoje zmartwienie. Ja nie widzę zwyczajnie powodu, żeby potrzebujący się ode mnie czegokolwiek domagał i natychmiast. I o to *będę* pyskować. Bo robię to z dobrej woli, a nie z musu... I - pamiętaj! - nie w związku z moderowaniem, a w moim czasie prywatnym.
                            Niepoprawny język w jakim sensie? Ortografia? Interpunkcja? Gramatyka? Wulgaryzmy?
                            • seren.dipity Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 22:10
                              Ogólnie wiadomo, co to poziom i brak empatii.
                              Ale to Twoje forum i Twoja sprawa.
                              • bj32 Re: prywatną korespondencję na priv 01.06.13, 22:13
                                No proszę, jaka Ty zorientowana jesteś... *Moje* forum? Nie! Reakcyjne! Skoro nawet tego nie wiesz, to nie ma sensu z Tobą dyskutować.
                                Poziom czego? A gdzie empatia proszących? Chciałabyś dostać maila "Przyślij mi natychmiast, proszę, 3 pary dresów i buty dla dziecka"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka