Dodaj do ulubionych

lepsze kameralne czy z widokiem

01.05.06, 00:26
czy lepiej wybrać mieszkanie w kameralnym bloku trzy piętrowym- winda, dwóch lokatorów na piętrze, w głębi osiedla -ale: gorszy rozkład, prawie 10m2 mniej, okna sypialni w zagięciu bloku, czy większe (o 10%) i z pięknym widokiem z 5 piętra, lepszy rozkład, łazienka z oknem, ale blok 7 pięter, 4 lokatorów na piętrze i jedna winda, blisko ruchliwej ulicy? Są w tej samej cenie. Proszę o podpowiedzi bo wybór jest trudny.
Obserwuj wątek
    • edithea Re: lepsze kameralne czy z widokiem 01.05.06, 13:34
      Ale nikt nie zadecyduje za Ciebie. Zależy co jest dla Ciebie wazne. Dla mnie np
      wazne jest to aby mieszkanie było jasne i przestronne, także olałabym hałas
      (ilość lokatorów i pieter to w ogóle dziwny problem jak dla mnie, a co za
      różnica, luksus samotności można miec tylko we własnym domku) i wybrałabym
      mieszkanie większe, 5 pietro to bardzo dobra wysokość i jeszcze łazienka z
      oknem??? Marzenie! Nie napisałas czy mieszkanie wychodzi na 2 strony i po której
      stronie jest hałas, bo jesli od kuchni i łazienki to w ogóle nie ma sprawy.
      Jesli od strony pokoju dziennego czy sypialni to problem jest, nie można za
      bardzo otwierać okien niestety.
    • bubcia75 Re: lepsze kameralne czy z widokiem 01.05.06, 14:47
      Współczuję! Najgorsze są te kompromisy. Niedawno szukałam mieszkania i też
      miałam wybór: ładne, ale wysoko i przy przelotowej ulicy, albo trochę brzydsze,
      ale na zadu..... Wstrzymałam się i wybrałam trzecią opcję - zupełnie inne,
      które spełnia wszystkie moje oczekiwania.
      A w związku z Twoim pytaniem-wybrałabym tą drugą opcję. Ładny rozkład jest dla
      mnie najważniejszy.
    • allija Re: lepsze kameralne czy z widokiem 01.05.06, 15:32
      Ja wybrałabym to drugie.
      Sypialnia w zgieciu oznacza, ze bedziesz słyszała kazde słowo sąsiadów obok i
      nie tylko słowo jesli takze maja tam sypialnię. Od zagietych scian dźwięki
      odbijaja sie w nieprawdopodobny sposob, nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy
      dopoki sama nie zamieszkałam w budynku z wewnetrznym dziedzińcem.
      Dodatkowo dwóch sąsiadów na klatce nie znaczy - lepiej. Ja mam tylko jednego
      sasiada, co z tego skoro okazał sie byc alkoholikiem. Wierz mi, wystarczy za
      kilku albo i kilkunastu.
      Poza tym sama mówisz, że to drugie ładniejsze i większe. Miejsca w mieszkaniu
      nigdy za dużo a 10 m to nie mało "wiecej". W dodatku ładny widok, dobry
      rozkład, okno w łazience, same plusy, nad czym tu sie zastanawiać?
      • jolantapal Re: lepsze kameralne czy z widokiem 01.05.06, 19:42
        Zgadzam się z Tobą. Czasem jeden sąsiad potrafi tak "umilić" życie, że 10
        innych nie daje rady. Rozkłąd jest bardzo ważny. Bierz to drugie,
        zdecydowanie!!!!
    • aire1 Re: lepsze kameralne czy z widokiem 02.05.06, 16:50
      Nie miałabym wątpliwości: widok! 10 metrów więcej! łazienka z oknem, lepszy
      rozkład, nad czym ty się jeszcze zastanawiasz?!!!
    • babeczkaa Re: lepsze kameralne czy z widokiem 02.05.06, 22:54
      to oczywiste, druga opcja u mnie byłaby zwycięska :) dla mnie przede wszystkim metraż i widok, reszta na samiutkim końcu, pzodrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka