Dodaj do ulubionych

Balkon i problem z administracją

26.08.07, 10:24
może to nie aranżacja wnętrz, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić. Mam mieszkanie własnosciowe i niedawno na balkonie w balustradzie zamontowałem sobie polularną wiklinę. Balkon wygląda dzięki temu o niebo lepiej, lepiej też przezentuje się z ulicy.

Jednak administracja zaczęła stwarzać problemy i domaga się usunięcia takiego wypełnienia balustrady, motywując to odbieganiem od pewnych norm aranżacji budynku.

Co mogą mi zrobić. Mieszkanie jest moje. Przeciez chyba nie odłączą mi z tego powodu np. wody lub prądu. Czy mogą nałożyć jakąś karę?
Obserwuj wątek
    • agawa70 Re: Balkon i problem z administracją 27.08.07, 22:47
      Czy mogą ci coś zrobić - nie wiem - nie sądzę by mogli odłączyć wodę
      czy prąd, o karze nie mam pojęcia, ale wcale się nie dziwię że
      domagają się usunięcia zabudowy.
      Czy wiklina jest ładna to rzecz gustu - ale im zapewne nie chodzi o
      wiklinę, ale o to, że twój balkon teraz różni się znacząco od
      pozostałych. Jakkolwiek by to było piękne - burzy wizualny porządek.
      Pomyśl jak wyglądałby budynek gdyby każdy na własną rękę instalował
      coś na balkonach wg własnych upodobań - każdemu co innego się
      podoba... Byłoby zapewne trochę jarmarcznie, to z kolei obniża
      standard osiedla/bloku itd itp
      • tomashec Re: Balkon i problem z administracją 28.08.07, 11:02
        Wizualny porządek mojego bloku jest dawno zakłócony został przez brudne ściany zewnętrzne, brudne balkony sąsiadów, poobrywane płytki przed klatką i przede wszystkim przez gołębie odchody, którymi nikt się nie zajmuje (odchodami, nie gołębiami). Poza tym, po odmalowaniu balkonu gołębie przestały do mnie zaglądać, a miałem z nimi nie lad problem.

Także podsumowując - żadnego ładu nie naruszyłem. Wręcz przeciwnie - moim i innych zdaniem wszystko wygląda lepiej i na bank nie usunę tej wikliny, która mi się podoba.

Ale nie ukrywam, że jestem ciekaw dalszych działań administracji.
        Pzdr
    • b_day Re: Balkon i problem z administracją 31.08.07, 16:18
      Zapytaj na forum "prawo w nieruchomościach", tam się pewnie więcej dowiesz.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=656

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka