Dodaj do ulubionych

gazety w Koninie

27.04.06, 20:06
Prośba o pilną pomoc: jakie gazety (lokalne) ukazują się w Koninie. Czy ktoś
mógłby odpowiedzieć na to pytanie. Dzieki
Obserwuj wątek
    • sylwia.k Re: gazety w Koninie 28.04.06, 09:55
      Przegląd Koniński, Życie Konina (redakcja Gazety Poznańskiej)
      • jagna.k Re: gazety w Koninie 28.04.06, 21:10
        Wielkie dzięki. A kto wydaje Przegląd Koniński? i jak często on się ukazuje?
        • sylwia.k Re: gazety w Koninie 29.04.06, 10:00
          Jest to tygodnik, szczegóły www.przegladkoninski.pl/gazeta.html
          :)
          • jagna.k Re: gazety w Koninie 29.04.06, 13:44
            dzięki. Czy któraś z tych dwóch gazet rzeczywiscie jest taką ciepłą lokalną
            gazetką z jednej strony a z drugiej przejmuje się chociaż trochę funkcją
            kontrolną prasy loklanej w stosunku do władz loklanych?
            • sylwia.k Re: gazety w Koninie 04.05.06, 13:46
              Przeglądam co tydzień Przegląd Koniński, do Życia Konina zaglądałam może 2 razy
              i to dość dawno. Co do Przeglądu to nie sądzę by pełnił on jakiekolwiek
              funkcje, może trochę informacyjne o regionie. Chociaż przedstawia informacje
              raczej obiektywnie... Jednak nie tylko w mojej opinii, ale również osób z
              bliskiego otoczenia nadaje się przeważnie tylko do "obejrzenia obrazków".
              • wielkopolskawschodnia Re: gazety w Koninie 04.05.06, 21:59
                Jeśli "Życie Konina" jest (jak zrozumiałem) własnością "Gazety Poznańskiej", to
                spodziewam się, że pełni ono funkcję podobną do tej, jaką w Kaliszu (po
                przejęciu przez "Gazetę Poznańską") pełni "Ziemia Kaliska": funkcję poznańskiej
                tuby propagandowej. Czy mylę się? Napiszcie co o tym wiecie i myślicie.

Ps. "Ziemia Kaliska" nawet słowem nie zareagowała na awanturę, jaką wszczęły
                poznańskie gazety w sprawie przebiegu szybkiej kolei przez Kalisz (a nie przez
                faworyzowany przez poznańskie media Poznań).
              • hieronim_berbelek Re: gazety w Koninie 09.05.06, 17:08
                sylwia.k napisała:

> Przeglądam co tydzień Przegląd Koniński, do Życia Konina zaglądałam może 2 razy
                >
                > i to dość dawno. Co do Przeglądu to nie sądzę by pełnił on jakiekolwiek
                > funkcje, może trochę informacyjne o regionie. Chociaż przedstawia informacje
                > raczej obiektywnie...

Pamietam jak oskarzyli wiceprezydenta miasta o sprzedaz migów :-)) To Przegląd
                Katolicki raczej :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka