Dodaj do ulubionych

Towarzysz Szmaja lansowany w Piotrkowie

16.10.09, 14:06
Jerzy Szmajdziński, pseudonim Szmaja, lansowany w Piotrkowie

Ciekawe, jaki interes mają niektóre piotrkowskie media, lansujące towarzysza
Jerzego Szmajdzińskiego (pseudonim Szmaja), relacjonując tak szeroko, z
wywiadem włącznie, jego "wykład otwarty" w Piotrkowie dla towarzyszy-komuchów
i postkomuchów.
I jaki interes w zapraszaniu takich osób na "wykłady otwarte" ma Wyższa Szkoła
Handlowa?!

pu.i.wp.pl/?k=Mzc4MjIxOTAsMzczMjkx&f=ghostbreaker3.jpg
Obserwuj wątek
    • k-bay Re: Towarzysz Szmaja lansowany w Piotrkowie 16.10.09, 16:57
      Promocja w ramach cyklicznej akcji piotrkowskiej uczelni niepublicznej ?

Różne twarze się przewijały z różnorodnych obozów:
      www.wsh.net.pl/za_nami.php
      Nie widzę w tym nic złego.
      • inteligent.w.4.pokoleniu Pytanko do k-bay'a 16.10.09, 22:02
        Drogi k-bay!
        Z przyjemnością czyta się Twoje wypowiedzi. Podejrzewam zresztą, że na innym
        portalu też się wypisujesz. Chyba przy okazji dowiedziałem się także, że masz
        tutaj uprawnienia moderatora, bowiem Twoja odpowiedź jest zmodyfikowana.
        Zdążyłem ją przeczytać w pierwotnie opublikowanej wersji i na moje pytanie, jaki
        interes ma WSH, zapraszając tego typu aparatów, jak Szmaja, odpowiedziałeś,
        "Taki sam, jak wtedy, gdy zapraszała Wałęsę i Kaczyńskiego."

Otóż, młody człowieku, (zazdroszczę Ci młodości, dlatego tak piszę), muszę Ci
        powiedzieć, że nie taki sam. Stawiasz niesłusznie znak równości. Szmaja to
        gostek z zupełnie innej bajki. To dawny partyjniak z przestępczej organizacji,
        której nazwę PZPR, rozwinął w fenomenalny sposób dawny szef Konfederacji Polski
        Niepodległej, Leszek Moczulski, poseł na Sejm RP. Warto rozwinięcie tego skrótu
        przypomnieć, bowiem Polacy wiedzą (ale już zapominają, a niektórzy nie tylko
        zapomnieli, ale nawet... wybaczyli!), że PZPR to wymyślona na Kremlu w Moskwie
        Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. Natomiast po wystąpieniu na mównicy
        sejmowej Moczulskiego zapamiętaliśmy, iż PZPR = Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji!

Dziwi mnie zatem, że Wyższa Szkoła Handlowa zaprasza Szmaję, który - wraz z
        innymi swymi towarzyszami - w łagodniejszej wersji, powinien mieć dożywotni
        zakaz dożywotniego piastowania jakichkolwiek publicznych stanowisk (no, chyba że
        w toalecie publicznej!),a w wersji sprawiedliwej, tej, której m.in. zwolennikiem
        jestem ja, powinien wraz z tymi swymi kumplami zostać we właściwym czasie
        oskarżony, osądzony i skazany prawomocnym wyrokiem w imieniu Rzeczypospolitej.
        Nie stało się tak jednak wskutek haniebnej "grubej linii" (nie kreski!)
        Mazowieckiego.

I tu mam do Ciebie pytanie, dlaczego Ty akceptujesz, mimo tak młodego wieku,
        komunistów czy też postkomunistów, szerzej mówiąc - zbrodniczy system, który
        rozwój Polski opóźnił o 50 lat. Hę?
        • k-bay Re: Pytanko do k-bay'a 17.10.09, 00:10
          Jestem administratorem. Nie tu, ale tam. Tamże odpisałem.

Najważniejsza jest końcówka, w skrócie ujmę to tak:

Nie moje pokolenie się z tym użerało, czasy są inne, wartości są inne. To co było wtedy i było ważne dla innych, dla mnie nie istniało; za to dla wielu jest teraz tyle żałosne, co śmieszne.

Bieganie teraz z szabelkami za grzechy systemu, po którym zostało tylko wspomnienie jest nieopłacalne. Może ludzie starsi będą chcieli się zająć swoim sumieniem i poczuciem sprawiedliwości. Młodsi tymczasem szukają pracy odpowiadającej ich kwalifikacjom; które to starają się jakoś rozwijać mimo kryzysu, który tym razem nie jest tworem PZPR, ale tych całych wymysłów finansistów... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka