prawodawca Wybory 2006 29.10.06, 10:57 Wybory 2006 Informację o kandydowaniu Pana Pola na Prezydenta Piotrkowa Tryb przyjąłem z dużym zaniepokojeniem. Za czasów Pana Pola prezydentury nic nie robiło się dla mieszkańców miasta. Natomiast dużo mówiło się o przekrętach np. szybka zmiana przeznaczenia gruntów dla magazynów za wiaduktem na Bełchatów, sprzedaż Europy, remont bud. przy ul. Słowackiego (brak balkonów) sprzedaż terenu po G.S. przy ul. Słowackiego/Kostromska, pominięcie kupna stadionu na oś. 35-lecia itd. Wyjaśnienie tych spraw powinno być podstawą do przyjęcia wniosku na kandydata Prezydenta miasta Piotrkowa Tryb. mieszkaniec miasta Odpowiedz Link Zgłoś
biurokrata7 Wybory 2006 29.10.06, 20:50 W nawiązaniu do wypowiedzi „prawodawcy” popieram wniosek by nikt zdrowy nie głosował na Pana Czaplę ani Pana Pola. Za czasów prezydentury Pana Pola działy się różne dzieje – najlepiej widać dzisiaj kto jest Mu dłużny poprzez pozwolenie na wieszanie banerów, plakatów na swoich budynkach. Pan Czapla w czasie rządzenia (kiedy Pan Matusewicz przez 9-miesięcy był za kratkami) wszedł w układy, widać kto pomaga w kampanii wyborczej. Kampania wyborcza Pana Czapli podobna jest do Kampanii Pana Matusewicza – kto sponsorował?. Wątpliwości budzą przetargi za czasów wiceprezydentury Pana Czapli. Z tego wynika, że do II-ej tury powinien dojść Pan Chojniak, w nic nie zaplątany i Pani E. Ziółkowska – również. Będzie to czysta finałowa walka – i niech tak będzie !!! Więcej energii ma Pani E. Ziółkowska (może będzie dobrym gospodarzem) na pewno poprzecina dotychczasowe układziki !!! Popieram, by kandydaci na czas kampanii wyłączeni byli z urzędowania i wpływu na podległe jednostki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zorro2006 Re: Wybory 2006 01.11.06, 10:17 Sory..ale Ja na Takiego ęBurakaę glosowac niebede. Spojryciee na Ydjecie p.Yikowskiej na slowackiego )tam gdyie yegar=. Swietne ydjecie...ęBurakwę niechcemz miec w Mieđcie. Glosuje na Platforme Obzwatelska. Wstzd mi ya to Ye Pani robi y siebie Gwiazde..ale szkoda ze ze spalonego Teatry !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biurokrata7 Wybory 2006 29.10.06, 11:27 Panie Wiceprezydencie Czapla!!! Na plakacie wyborczym jest napis „zawsze po stronie mieszkańców”. Jak to się ma, że startuje Pan na prezydenta miasta a jeszcze jako wiceprezydent łamie Pan prawo, swoje banery umieścił Pan na słupach elektrycznych, gdzie jest zakaz, na słupach sygnalizacji świetlnej co stwarza niebezpieczeństwo przechodniów i kierowców. Irytuje mnie samo zdjęcie na banerze wykonane przy skręconym herbie miasta. Można się domyśleć, że jest to celowe ujęcie mówiące: „jak zostanę prezydentem to będę funkcję tę pełnił krzywo” w stosunku do prawa obowiązującego w mieście. Apel do mieszkańców – nie głosujcie na Pana Czaplę. Odpowiedz Link Zgłoś
wejmut Re: Wybory 2006 29.10.06, 11:46 biurokrata7 napisała: > Apel do mieszkańców – nie głosujcie na Pana Czaplę. Hmmm.... Ani mi sie sni...!!!!!!! TAk w ogóle to nie za bardzo jest na kogo głosować, wybieramy w każdym razie mniejsze zło. Ja tam chyba na Panią E.Z. zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrtryb2006 Re: Wybory 2006 29.10.06, 14:20 zgadzam się że p. Pol powinien wyjaśnić wszystkie nieprawidłowości powstałe za jego ostatnich rządów a dopiero oczyszczony ze wszelkich podejrzeń kandydować ale mamy jeszcze dwa stadiony do sprzedania więc jest co robić w mieście o do p. czapli to za dużo szumu robi wokół swojej osoby moim kandydatem jest p. Chojniak i na niego będę głosował nieskażony układami zapewni spokój co dobrze służy dobremu gospodarowaniu ostatni prezydent zafundował nam już za wiele wrażeń co do pozostałych kandydatów to nie mogę się wypowiedzieć bo nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
wejmut Re: Wybory 2006 29.10.06, 15:17 W nawiązaniu do wypowiedzi „prawodawcy” popieram wniosek by nikt zdrowy nie głosował na Pana Czaplę ani Pana Pola. Za czasów prezydentury Pana Pola działy się różne dzieje – najlepiej widać dzisiaj kto jest Mu dłużny poprzez pozwolenie na wieszanie banerów, plakatów na swoich budynkach. Pan Czapla w czasie rządzenia (kiedy Pan Matusewicz przez 9-miesięcy był za kratkami) wszedł w układy, widać kto pomaga w kampanii wyborczej. Kampania wyborcza Pana Czapli podobna jest do Kampanii Pana Matusewicza – kto sponsorował?. Wątpliwości budzą przetargi za czasów wiceprezydentury Pana Czapli. Z tego wynika, że do II-ej tury powinien dojść Pan Chojniak, w nic nie zaplątany i Pani E. Ziółkowska – również. Będzie to czysta finałowa walka – i niech tak będzie !!! Więcej energii ma Pani E. Ziółkowska (może będzie dobrym gospodarzem) na pewno poprzecina dotychczasowe układziki !!! Popieram, by kandydaci na czas kampanii wyłączeni byli z urzędowania i wpływu na podległe jednostki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudybyk Re: Wybory 2006 29.10.06, 18:24 wejmut napisz proszę w jakie to układy weszli kandydaci na prezydeta, podaj przykłady co gdzie i z kim. bo sądze ,że ty jesteś sympatykiem Chojniaka stąd taki stronniczy post Odpowiedz Link Zgłoś
wejmut Re: Wybory 2006 29.10.06, 18:58 Drogi rudybyku a czy stronniczy post jest czymś złym ? A sympatykiem p.Chojniaka to raczej nie jestem i nie zamierzam na niego głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
biurokrata7 Re: Wybory 2006 29.10.06, 19:06 rudybyk napisał: > wejmut napisz proszę w jakie to układy weszli kandydaci na prezydeta, podaj > przykłady co gdzie i z kim. Ja też mogę podać!!! Każdy chyba wie! : udostepnienie budynków na skrzyżówaniu Słowackiego i Ar. Krajowej(Bank), całe ogrodzenie przy ul. Żelaznej (po "Betoniarkach"), budynek Europy....i hmmm...uważasz że każdy może tam sobie plakaty wieszać (?)- nalezy tu pomyśleć trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
rudybyk Re: Wybory 2006 29.10.06, 19:37 Ale,ale drogi biurokrato7 udostępnienie miejsca na plakat czy reklamę o niczym nie mówi, a napewno ,że udostępniający jest zwolennikiem kandydata. Wystarczy zapytać czy wolno powiesic plakat i umowić się że zostanie zdjęty po wyborach i sprawa zalatwiona. Mnie chodzi o prykłady jakie, z kim i gdzie , a nie jakieś ble..ble. Odpowiedz Link Zgłoś
guzgu Re: Wybory 2006 30.10.06, 21:11 Ludzie o czym my rozwawiamy,przcież w mieścia specjalistów od pielgrzymek ci jest pod dostatkiem,chodzą ubrani na czarno w większości. Odpowiedz Link Zgłoś
wejmut Re: Wybory 2006 31.10.06, 16:16 No tak: ad rudegobyka, to wbrew pozorom nie jest takie oczywiste, ze każdy może, bo nie może kazdy...zastanów sie troche a sam pewnie dojdziesz do takich wniosków. ad tych przykładów, to lepiej wg. sparafrazowanego przysłowia: co z uszu, to z serca... Odpowiedz Link Zgłoś
1orgee Re: Wybory 2006 01.11.06, 10:35 odpowiem niedouczonemu biurokracie: przetargi podlegały pod pion pana Chojniaka jak czegoś nie wiesz na pewno to nie pisz głupot Odpowiedz Link Zgłoś
wejmut Re: Wybory 2006 02.11.06, 14:08 Do Panów: Czapli, Pola i Chojniaka!!! Zdejmijcie ze słupów elektryczbych swoje plakaty/banery !!!Wierzcie, to jest zabronione przez Zakład Energ.!!! Jako potencjalni prezydenci łamiecie prawo już przed wyborem!!!!!! I znów będzie tak, jak za obecnego prezydenta ( rządy zza krat). My nie chcemy takiego gospodarza miasta!!! Ps. Panie Czapla, natura nawet zaprowadziła sprawiedliwość w tym naszym piotrkowskim ekosystemie, proszę zdjąć szanowne zwłoki rozkładającego sie już plakatu obok ronda Gierka!!! ( Bo jeszcze komuś na łeb spadnie)... Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Frekwencja do 16.30 ok 34 procent 12.11.06, 18:35 Jak przewidywałem tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=51867524 frekwencja nie poraża... to porażka naszej demokracji :( Odpowiedz Link Zgłoś