-
Marek Michał Grechuta (ur. 10 grudnia 1945 w Zamościu, zm. 9 października 2006 w Krakowie) – polski piosenkarz, poeta, kompozytor i malarz, z wykształcenia architekt. Interesował się także rzeźbą i filozofią.
Jego twórczość określa się zazwyczaj mianem łagodnej formy progresywnego rocka z silnymi wpływami jazz rocka (szczególnie we wczesnym okresie twórczości), piosenki autorskiej lub poezji śpiewanej.
-
Bo prywatyzując w 2006 roku RSW Prasa zadbał tylko o swoje osobiste interesy (Spółka Srebrna), a olał przyszłość IPNU!
To o co im teraz chodzi?
-
Poszukuję wzoru tygrysów z haftów polskich nr 11/2006. W tej serii były też lew, wilk i lis, lub może ktoś ma tę gazetkę i już nie potrzebuje, chętnie odkupię.
Z góry dziękuję.
-
kryzys, panie!
Wartość
"Majątek 330 mln PLN
- - - maksymalne wartości danych spośród wszystkich dostępnych edycji rankingu"
100najbogatszych.wprost.pl/obiekt/ide,17/id,1753/edycja-2006-Janusz-Palikot.html
"W gronie czynnych polskich polityków nie ma ani jednego prawdziwego krezusa. Zresztą po 1989 roku żaden bardzo bogaty polityk, z majątkiem wartym co najmniej kilkaset milionów, nie odgrywał naprawdę istotnej roli na krajowej scenie politycznej.
W Sejmie obecnej kadencji ...
-
No właśnie, czy zostało to już zatwierdzone - przed wyborami Tusk mówił, że rocznik 2006 w przyszłym roku nie będzie musiał iść do I klasy , a jak jest faktycznie ? pozdrawiam
-
2006 – podczas wystawy gołębi pocztowych zawalił się dach jednej z hal Międzynarodowych Targów Katowickich. Zginęło 65 osób, 170 zostało rannych. Przyczyną katastrofy był ciężar nieusuniętego śniegu.
-
powiedzcie mi drogie mamy co z dzieckiem z 2006 roku. czy od września 2011 ma ono isc do przedszkola do 5-latków? czy do zerówki szkolnej? bo chyba nie do końca tą reforme rozumiem.
-
[i][/i]
Panny mlode ktore slubowaly jak ja w 2006 roku sa tu
jeszcze.Odezwijcie sie,moze tu,moze na moj priv.Co u Was.Pozdrawiam
i obecne i przyszle zony.
[i] mój suwaczek [/i][i][b][/b]
[/i]
/forum/f,96795,Nasze_rekodziela.html
-
Kalkulacja RATY za to samo mieszkanie, gdyby je kupić w dwóch różnych okresach.
Ursynów, nowe budownictwo, inwestycja na linii metra.
metraż 45 m2
[b]
zakup na dzień: 05.2006 [/b]
cena za m2 = max 6 000/m2 (faktyczna ok 5 400)
cena za całość = 270 000 zł
kurs franka = niech nawet 2,22zł (faktyczny: 2,53 zł)
kwota kredytu na 100% = 121 621 CHF
marża 1,2
pierwsza rata z tego kredytu płacona DZIŚ po tak wysokim kursie franka
oprocentowanie kredytu = stała marża ...
-
Witam. Proszę wyjaśnijcie mi, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Moja córka jest z pierwszej połowy 2006 r, zatem kończy w tym roku 5 lat. Do tej pory z różnych względów nie chodziła do przedszkola. Teraz od wrzesnia chce ją zapisać do przedszkola i mam w związku z tym pytanie: czy to będą 5-latki czy już zerówka? O ile dobrze kojarzę to w 2012 roku wszystkie 6-latki (czyli moja córka też) muszą iść obowiązkowo do pierwszej klasy, więc wychodzi mi że od tego września powinna chodzić do zerówki....
-
Proszę mi wyjaśnić jak to jest z dzieckiem z roku 2006,tzn sytuacja przedstawia się nastepująco:mam syna z 2006r,właśnie złożyłam podania do 2 przedszkoli gdyż obowiązkowo od września musi iść do zerówki,ale w obydwu uzyskałam odpowiedź ze na pewno nie zostanie przyjęty gdyż ja nie pracuje.Panie powiedziały że najprawdopodobnie skierują go do takiej świetlicy na 5godz w szkole gdzie są dzieci rodziców nie pracujących.Szok!!!Tym bardziej że nasluchałam się jaka to przechowalnia dzieci,zero war...
-
Sprawdziłam w archiwum forum! W 2006 roku narzekałam na mróz. Temperatura
spadła nocą w Warszawie poniżej 30st.A potem było super gorące i suche lato,
musiałam przeprowadzać renowację trawnika.
Czy w 2010 sytuacja powtórzy się?
-
ktoś z mojej rodziny chce kupić takie auto od znajomego i pyta mnie o opinię
nie mogę go obejrzeć (nie ma zdjęć w necie) - ale pytanie jest inne,
podaje mi że to auto z 2006 z silnikiem 1.0 - czy w takiej konfiguracji występował ten model? z takim małym silnikiem? czy ktoś coś namieszał? a ogólnie: warto się interesować tym modelem? (małą yariskę znam, ale z verso nie miałem do czynienia)
-
Witam serdecznie.
Bardzo proszę o pomoc, problem polega na tym, że nie wiem czy zostawić mam córeczkę w przedszkolu ma 5 lat, czy żeby poszła do zerówki.(oddział przedszkolny)
Córeczka chodzi do przedszkola od 3 lat, dobrze się tam czuje, chociaż nawet teraz, jak rano ją prowadzę, to potrafi się rozpłakać jak ma wejść do sali. Jest dzieckiem wrażliwym.
W przedszkolu jest 25 dzieciaków, dwie dziewczynki odchodzą do zerówki, w tym jedna to najlepsza koleżanka córeczki. (ale myślę, że znajd...
-
W 2006 zostaliśmy rodzicami, a i naszym bliskim i dalekim znajomym
urodziło się sporo dzieci, a oto ich imiona:
Dominika
Helena (siostra Marii)
Agata (siostra Mateusza)
Natalia
Anna
Magdalena (siostra Wiktorii)
Kornelia (moja)
Michalina
Lena
Barbara
Jan
Mikołaj x 2
Tadeusz
Eryk
Igor
Antoni
Nie ma Jakubów i Julii:)
-
Z balkonu do manifestantow przemawial Tusk .
twitter.com/StZerko/status/538072190823186432
-
Jak w temacie, czytałam już wątki związane z tym tematem, i przyznam, że zgłupiałam ...
Mam dziecko rocznik 2006 i w związku z tym pytanie - czy mogę zostawić go w domu w roku szkolnym 2011/2012 a w roku 2012/2013 posłać do 1 klasy ? (z pominięciem przygotowania przedszkolnego) ??