piotr.kowiak 14.09.08, 15:44 Żeby w 80-tysięcznym mieście nie było lekarza o specjalności hematolog albo neurochirurg! Do Łodzi trzeba jechać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiadek24 Re: Ależ wiocha! 14.09.08, 18:21 W tym miejscu to właśnie Ty się zareklamowałeś małym rozumkiem - osiołku. Specjalizacje które wymieniłeś są bardzo rzadkie w naszym kraje, nawet za granicami i tylko w dużych ośrodkach klinicznych lub uniwersyteckich są dostępne. Tak więc zastanów się zanim coś napiszesz. P.S. Ja znam neurochirurga z Piotrkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kowiak Re: Ależ wiocha! 14.09.08, 21:28 swiadek24 napisał: W tym miejscu to właśnie Ty się zareklamowałeś małym rozumkiem - osiołku. -------------------------------- Hm, nie dość że wiocha, to jeszcze chamowaci uczestnicy forum. Odpowiedz Link Zgłoś
swiadek24 Re: Ależ wiocha! 15.09.08, 19:49 Normalnie ręce opadają. Twój problem jak nie rozumiesz pewnych prostych rzeczy. Nie chce mi sie tłumaczyć bo to i tak nic Ci nie da:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kowianin Re: Ależ wiocha! 14.09.08, 19:21 To jeszcze nic. Jeszcze większa wiocha jest z tym (za: www.piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/wydarzenia/896947.html): "Z bólem zęba do Radomska 12.09.2008 Zenona Piotrowska nie wierzyła własnym uszom, gdy w niedzielne popołudnie w poradni na ul. Wojska Polskiego 77 usłyszała, że bezpłatne pogotowie stomatologiczne od września przyjmuje w Radomsku. Do tej pory - a dokładnie do ostatniego dnia sierpnia - stomatolog czuwał właśnie pod "siódemkami" w NZOZ "Medicall". - Najpierw myślałam, że żartują - opowiada oburzona kobieta, która przyjechała po pomoc dla 24-letniego niepełnosprawnego syna Mariusza. Chłopak od obiadu zginał się z bólu zęba, który jak się później okazało, musiał zostać usunięty. - Usłyszałam, że jeżeli chcę bezpłatnie, czyli w ramach kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia to muszę jechać do Radomska, natomiast jeżeli chcę prywatnie, na miejscu, to wyrwanie kosztuje 100 zł. A jeżeli kogoś nie stać? - denerwuje się piotrkowianka. Przyznaje, że dla niej to była zaporowa kwota. - Pani w recepcji coś tłumaczyła, że przegrali przetarg, ale pacjentów to nie powinno obchodzić jak NFZ sobie te sprawy rozwiązuje - dodaje podkreślając, jej zdaniem, brak logiki w rozwiązaniu wybranym przez NFZ. - To nagła i m.in. nocna pomoc stomatologiczna. Nie mam auta, więc jak mam z niej korzystać np. w nocy? - A gdzie jest logika sytuacji, gdy to mieszkańcy Radomska czy Tomaszowa musieli przyjeżdżać po taką pomoc do Piotrkowa? - pytaniem na pytanie odpowiada Beata Aszkielaniec, rzecznik łódzkiego oddziału NFZ, która wyjaśnia, że kontrakt na nocną i nagłą pomoc dentystyczną obejmuje pięć powiatów - oprócz piotrkowskiego, także bełchatowski, tomaszowski, opoczyński i właśnie radomszczański. Do tej pory faktycznie przez cały czas punkt przyjęć był w Piotrkowie, najpierw w przychodni przy ul. Wolborskiej, potem właśnie przy Wojska Polskiego 77. Jak dodaje Aszkielaniec, konieczność przeniesienia pomocy do Radomska zaskoczyła także Fundusz. - "Medicall" wypowiedział kontrakt prosząc zresztą o skrócenie trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, ale się nie zgodziliśmy. Musieliśmy ogłosić nowy konkurs, do którego ta przychodnia też stanęła, ale ze względu na zaoferowaną cenę wygrała przychodnia Happy Dent z Radomska - mówi rzecznik NFZ, dodając, że sytuacja, gdy jedna przychodnia obsługuje pięć powiatów, nie jest w Polsce wyjątkiem. - Najlepiej byłoby, gdyby takich punktów było więcej, bo wcześniejsze rozwiązanie nie było sprawiedliwe dla mieszkańców Radomska czy Opoczna - uważa Iwona Solarz, zastępca dyrektora Happy Dent w Radomsku. Beata Aszkielaniec nie zaprzecza, że "dobrze by było", ale kontrakt jest jeden. Ten kończy się w grudniu, więc od nowego roku nocna pomoc dentystyczna może być znów w innym mieście... Karolina Wojna - POLSKA Dziennik Łódzki" Odpowiedz Link Zgłoś
swiadek24 Re: Ależ wiocha! 14.09.08, 20:47 A z tym to się akurat z Tobą zgodzę w 100%. Ale należy pamiętać, że za służbę zdrowia w woj. łódzkim odpowiada NFZ Łódź. Czyli na prowincję dla prowincji tegoż województwa nic dobrego to nie znaczy. Na całe województwo są tylko dwa miejsca w których możesz w stanie nagłym oczekiwać pomocy z zakresu stomatologii: w Radomsku i w Łodzi. niestety jesteśmy za blisko "cudownej" Łodzi żeby było normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola9922 Re: Ależ wiocha! 19.09.08, 14:21 ja sie dołacze ze wiocha do OKULISTY TEZ WYGANIAJA DO BEŁCHATOWA PO 15 WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś